info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Itaka Magyarország - az új utazásszervező partnerünk

Nagy örömmel mutatjuk be új partnerünket, az Itaka Magyarország utazásszervező céget, amely Lengyelország legnagyobb piacvezetője. Az Itaka Hungary Kft. 2022 nyarán mutatkozott be a magyar piacon, ráadásul olyan kínálattal, amelyet utasaink feltehetően imádni fognak. Már foglalható nálunk a www.divehardtours.com oldalon azonos áron minden útjuk, amihez mi a szakértelmünket és a helyismeretünket tesszük hozzá. Lássuk az izgalmas részleteket - jöjjön Egyiptom, a Kanári-szigetek és Zanzibár közvetlen charterjárattal!
Itaka Hungary - Egyiptom Taba Marsa Alam, Fuerteventura és Zanzibár

Itaka Magyarország cégadatok

 • Cégnév: ITAKA HUNGARY Kft.
 • Teljes névnév: : ITAKA HUNGARY Utazási Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság vagy ITAKA HUNGARY Utazási Iroda Kft.
 • Tevékenységi kör: 7912 Utazásszervezés.
 • Adószám: 27825095-2-13.
 • Cégjegyzékszám: 13 09 219722.
 • Bejegyzés dátuma: 2022. április 4.
 • Utazásszervezői engedély száma: U001969 - immár bejegyezve, megtekinthető az mkeh.gov.hu weboldalon.
 • Vagyoni biztosíték: 211 millió Ft, Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
 • MUISZ-tag: Igen.

Itaka Hungary általános tudnivalók

Izgatottan vettünk részt az Itaka magyarországi bemutatkozásán, mert a cég magyarországi indulása 2022. nyár végének egyik szenzációja lesz. Az Itaka Lengyelországban már 33 éves múltra tekint vissza, és ott ez a cég a piacvezető utazásszervező. Az Itaka emellett Csehországban is immár a 3 legnagyobb szervező között van Cedok néven. Ehhez hasonlóan Magyarországon is mindenki arra számít, hogy az Itaka nagyon hamar kiemelkedően jelentős szereplő lesz a piacon.

Itaka Magyarország úticélok és charterjáratok

Hogy miért gondoljuk, hogy az Itaka itthon is hamarosan a legjobbak és legnagyobbak között lesz? Mert egyből 2022 ősszel-télen 4 db olyan charterjáratot indít, amiért rajongani fognak a magyar utazók!
 • Heti 2 db egyiptomi charterjárat - Tabára és Marsa Alamra 2022. DECEMBERTŐL
 • Heti 1 db charter a Kanári-szigetekre 2022. DECEMBERTŐL
 • Heti 1 db közvetlen charterjárat Zanzibárra 2022. DECEMBERTŐL
Mindegyik úticélra a magyarok által kedvelt Smartwings légitársasággal repül majd a cég, így a feladható poggyász 23 kg/fő, míg a kézipoggyász 8 kg/fő lesz, és ezt már eleve tartalmazza az ár. Külön ülőhelyet nem kell foglalni ezekre a járatokra - a kollégánk majd a becsekkolásnál lehetőség szerint egymás mellé ülteti Önöket a repülőn.

Itaka Hungary - Mit tartalmaz az ár?

Mindegyik csomagár ár mindent tartalmaz majd a vízumon és a biztosításokon kívül: repjegy, illetékek, 23 kg feladható poggyász, 8 kg kézipoggyász, szállás, megadott ellátás, kinti transzfer, magyar nyelvű kinti asszisztencia és ajándék 20% önrészes sztornóbiztosítás. Így Önnek gyakorlatilag csak az opcionális biztosítást kell majd bekattintania a honlapunkon a megrendeléskor, kint pedig vízumot kell venni majd Egyiptomban és Zanzibáron, és ennyi. Fuerteventurára nem kell se vízum, se helyi idegenforgalmi adó nem fizetendő. Rejtett költségek nincsenek. 

Itaka Hungary egyiptomi utak és egyiptomi charterjáratok - Marsa Alam és Taba úticélokra

Törzsutasaink egyértelmű kedvence Egyiptom, ugyanis itt egész évben csodálatos az időjárás - március végétől november végéig kánikula és strandidő vár minket, míg decembertől március elejéig szintén többnyire süt a nap és lehet is strandolni, de ilyenkor az időjárás elsősorban a városnézéshez és a látnivalók felfedezéséhez a legideálisabb. Tudjuk ezt mi is, hiszen 2022-ben éppen 20 éve van annak, hogy Egyiptomba járunk, és szinte az összes szállodát személyesen ismerjük. Az Itaka Magyarország a 2022 - 2023 -as szezonban Marsa Alam és Taba úticélokra indít közvetlen charterjáratot. A Smartwings charterjáratról azt kell tudni egyiptomi vonatkozásban, hogy közvetlen járat lesz Budapestről egyrészt Tabára péntekenként, másrészt Budapestről Marsa Alamra keddenként. Fedélzeti ellátás nincs az árban, ez külön fizetendő, ha valaki enne vagy inna valamit a repülőn. A repülési idő körülbelül 4 óra irányonként. Mind Marsa Alamra, mind Tabára olyan útlevél szükséges, amely a hazaérkezés napjától legalább 6 hónapig érvényes - de fontos infó, hogy a foglaláshoz nem kell még útlevél, így bátran foglalhat útlevél nélkül.

Itaka kínálat egyiptomi nyaralásra - Taba utazások Budapestről

Taba amiatt szenzációs hír, mert az izraeli határnál fekvő Tabát már régóta hiányolták utasaink a kínálatunkból - és végre újra elérhető lesz 2022. december végétől Taba Budapestről! Személyesen számunkra ez azért is különösen fontos hír, mert egyik kolllégánk régebben Tabán dolgozott idegenvezetőként, így úgy ismeri ezt a környéket, mint a tenyerét. Ráadásul az innen elérhető fakultatív programok végtelenül izgalmasak: Jeruzsálem és Petra, valamint a Mózes-hegy történelmileg annyira jelentős úticélok, hogy itt valóban életre szóló élményeket fogunk átélni.

A Tabán lévő hotelek közül a királynő egyértelműen a régi Sofitel Taba Heights 5*, mai nevén a Mosaique Beach Resort Taba Heights 5* felülmúlhatatlan - elég csak egy pillantást vetni a hotel fotóira, és érteni fogja mindenki, hogy miért rajongunk ezért a szállodáért! Közkedvelt hotel még a volt Intercontinental, mai nevén a Strand Taba Heights Beach & Golf Resort 5* all inclusive szálloda is, amelynek van egy hatalmas lagúnája lassan mélyülő, homokos partos résszel. Mind a Mosaique Beach, mind a Strand Taba Heights szálloda fűtött medencével rendelkezik, ami nagyon fontos infó, hiszen a tabai charter a téli szezonban indul. 

A kulturális látnivalók rajongóinak szuper hír, hogy havonta egyszer indulni fog Tabából 3 db körutazás is. Az egyik körutazás Izraelbe indul, a másik Jordániába, a harmadik pedig egy izraeli és jordán kombinált körutazás. Mindegyik felkészült magyar idegenvezetővel megy majd - egészen biztosan életre szóló élményeket nyújtva utasainknak. A program mindegyik esetben úgy néz ki, hogy Tabán száll le a gép, itt eltölthetünk 1 éjszakát, majd indul a program - Izraelbe busszal indul, Jordániába hajóval, majd busszal, - és az utolsó éjszakát ismét Tabán fogjuk eltölteni. 

Hasznos tudnivaló, hogy amennyiben Ön tabai nyaralásra vagy tabai körutazásra érkezik, és nem hagyja el a Sínai-félszigetet, akkor elegendő a 15 napig érvényes ingyenes sínai vízum.

Itaka kínálat egyiptomi nyaralásra - Marsa Alam utazások Budapestről

Marsa Alammal évek óta szemeznek utasaink. Sokan eddig még csak felvették Marsát a bakancslistára, de eddig nem utaztak, pedig már évek óta vannak járatok Budapestről. Nos, nekik szuper hír, hogy az Itaka révén ez az úticél még népszerűbb lesz! Marsa Alamot azoknak ajánljuk, akik teljes kikapcsolódásra vágynak, távol a világ zajától, de közben csodaszép korallokat nézegetnének a víz alatt. Erre Marsa Alam tökéletesen alkalmas, ráadásul a szállodák szinte egytől egyig igazán normális minőségűek, alig lehet melléfogni egy marsa alami hotellel.

Három kiemelt szálloda lesz ebben a szezonban Marsa Alamon. Az egyik a Lazuli 5* all inclusive hotel, amelynek az 1001 éjszakát idéző építészeti megoldásaiért rajongani szoktak utasaink. Alapvetően csodálatos korallos parttal várja az utazókat, de egy kisebb részen van homokos rész is. A Three Corners Happy Life 4* a T.C. belga hotellánctól megszokott magas minőséget hozza 4 csillagos besorolása ellenére. Elsősorban kisgyerekes családoknak ideális választás, ugyanis egy mini aquapark várja itt őket. Törzsutasaink már jól ismerik Port Ghalibon a régebbi Palace Port Ghalib 5* szállodát, amelyet most vett át az Albatros-csoport, így most Pickalbatros Palace 5* néven elérhető. Eddig is csodálatos volt a színvonala, de ezt még magasabb szintre emelték. Két nagy előnye, hogy közel van mind a reptérhez, mind Port Ghalib kikötőjéhez, ahová gyalog 5 perc alatt odaérünk. Emellett nem csak pazar korallos partja van, hanem oldalt szélvédett, homokos, lassan mélyülő partszakasz is elérhető itt. Ráadásul van fűtött medencéje, ami a téli szezonban abszolút nem utolsó szempont.

Marsa Alam esetében egyértelműen kötelező érkezés után egyből megvenni a reptéren a Bank feliratú ablaknál a 25 USD/fő árú egyiptomi vízumot. 

Itaka Magyarország Kanári-szigetek nyaralás - Fuerteventura Budapestről

A Kanári-szigetekbe mi egyre inkább beleszeretünk. Minden sziget tökéletes tavaszi idővel várja az utazókat egész évben - mégis minden sziget más és más karakterű. Az Itaka kínálatában az idei téltől Fuerteventura szerepel, amely az egyik legnyugodtabb sziget a Kanári-szigetek közül. Hosszan elnyúló, fehérbe hajló, homokos strandjai igazi kikapcsolódásra hívják az utazókat, akik minőségi szállodákban pihennének a pálmafák árnyékában.

Egyszerű, de nagyszerű a közvetlenül Costa Calma széles, homokos óceánparti szakazon fekvő R2 Maryvent Beach 3* apartman, ahol egyáltalán nem gond az önellátás, ugyanis a közelben több bolt és étterem található. Családbarát kategóriában nagyon korrekt 4 csillagos minőséget nyújt a Fuerteventura Princess 4* az egész család számára, amelyet mi ajánlunk all inclusive ellátással foglalni. Kiváló 4 csillagos hotel a német menedzsmenttel rendelkező Barceló Fuerteventura Castillo 4*, amely saját maguk által feltöltött fehérhomokos parttal és igényes thalasso központtal, valamint beltéri medencével várja az utazókat. Felnőttszálloda kategóriában nyitása óta népszerű a modern és letisztult designnal rendelkező Innside Fuerteventura 4,5*, amely kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Hatalmas lagúnája és közvetlen tengerparti elhelyezkedése miatt is sokan rajonganak érte, de sokan életünk egyik legjobb élményekként számolnak be arról, hogy a szálloda szörf- és kitebázisán tanultak meg szörfözni alapszinten pár nap alatt.

A Smartwings járat közvetlen járat lesz Budapest és Fuerteventura között, fedélzeti ellátás nélkül. A menetidő 5 és fél óra. Fuerteventurán nincs se vízum, se helyi idegenforgalmi adó. Az utazáshoz egyszerűen elegendő a hazaérkezés napjáig legalább érvényes plasztik személyi igazolvány.

Itaka Hungary Zanzibár közvetlen repülőjárattal Budapestről

Igazi csemege lesz a 2022/2023-as téli-tavaszi szezonban, hogy az Itaka közvetlen zanzibári charterjáratot indít Budapestről! Végre visszatér így a lehetőség, amely legutóbb másfél évtizeddel ezelőtt véget ért, hogy a magyar utazók egy egzotikus úticélt közvetlen repülőjárattal közelítsenek meg budapesti indulással. Zanzibár ráadásul több szempontból is tökéletes célpont, ha nyaralásról van szó. Egyrészt nagyon kevés az olyan egzotikus úticél, ahová nyáron is lehet utazni, mert általában a legtöbb egzotikus álom nyaralóhelyen a nyári hónapokban folyamatosan esik az eső. Zanzibáron egész évben szuper kánikula van, és az Indiai-óceán vize is bőven kellemes, különösen az igazán népszerű keleti partszakaszon, amely a legnyugodtabb vizekkel várja az utazókat. Eső elsősorban novemberben és decemberben, valamint márciustól májusig esik. Januárban és februárban, valamint júniustól októberig csodálatos idő vár minket. Törzsutasainknak extra jó hír, hogy Zanzibáron a víz alatt is izgalmas látnivalókkal fogunk találkozni, ugyanis mind sznorkelezés, mind búvárkodás szempontjából fogunk találni ideális pontokat. A zanzibári szállodák szinte kivétel nélkül pazar színvonalúak.

Két kiemelt szállodát ajánlunk utasaink figyelmébe kezdésnek. Az egyik a Sansi Kae Beach 4* all inclusive hotel, amely közvetlenül a parton helyezkedik el, és elsősorban családosok körében kedvelt. A másik a luxusszínvonalú Royal Zanzibar Beach 5*, amely szintén közvetlenül a fehér homokos óceánparton fekszik, szintén all inclusive ellátással és 4 hatalmas medencével várja az utazókat. Nagy előnye, hogy a nyugodt keleti partszakaszon található, míg a Sansi Kae Beach egy védett öbölben fekszik.

A Smartwings charter közvetlen járat lesz Budapest és Zanzibár között, de a repülő Hurghadán leszáll majd tankolni, - ekkor ki kell majd szállni a gépből, majd visszaszállni, de nincs átszállás! A repülőút ezzel a megállóval együtt összesen 9,5-10 óra lesz. A menetidő hosszára való tekintettel a repülőn meleg ételt szolgálnak fel az ár részeként. Zanzibárra kell vízum, amelyet érkezés után a reptéren lehet megvenni, valamint a hazaérkezés napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevél. Ahogy Egyiptomtól, úgy Zanzibárnál sincs szükségünk előre a foglaláskor útlevéladatokra - csak pontos nevekre és születési dátumokra.

Tudjon meg még többet erről az izgalmas úticélról! Zanzibár közvetlen charterjárattal

Itaka Magyarország utazás és nyaralás foglalás

Büszkék vagyunk rá, hogy az Itaka Hungary Kft. első partnerei között lehetünk, és már 2022. augusztus 25-én részt vettünk a budapesti partnertalálkozójukon egy bemutatkozó reggeli keretében a budapesti Danubius Hotel Helia szállodában. Bízunk benne, hogy annyira szuper lesz az árualapjuk, az áraik és a minőségük, ahogy azt hallani a lengyel Itakáról, és hogy mindezek miatt utasaink is szeretni fogják őket. Sok sikert kívánunk az induláshoz! 

FOGLALÁS

Foglaljon nálunk Itaka utat ugyanolyan áron, mintha közvetlenül az Itakánál foglalna!
Mi a szakértelmünket és a személyes tapasztalatunkat adjuk hozzá.


DIVE HARD TOURS 
1134 Budapest, Kassák Lajos utca 31.
Hétfőtől péntekig 10:00-18:00
info@divehardtours.com
+36 1 785 8492
www.divehardtours.com
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.