info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Irán

A Perzsa Birodalom emlékei

Irán utazás last minute olcsó akciós utak, körutazások

Az egykori Perzsia: Irán

Modern városok,nyüzsgő bazárok

Az egykori Perzsia: Irán
جمهوری اسلامی ایران
Irán napjainkban az egyik legbiztonságosabb ország Ázsia térségében elsősorban az iszlám miatt. Körutazások során felfedezhetjük a mesés Perzsia régmúlt világát, megtapasztalhatjuk a főváros Teherán nyüzsgő városának modernitását, megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb iráni jellegzetes ételeket is. Érdemes még továbbá megnézni Abarkou-ban Irán legöregebb ciprusfáját is.
Irán utazás last minute olcsó akciós utak, körutazások.

Irán, „Az árják földje” a közel-kelet több ezer éve létező országa, az egykori perzsa birodalom óta a térség meghatározó állama. Az emberiség történelmének egyik meghatározó és különleges szereplője. Az 1979-es forradalmat követően Irán államformája teokratikus (iszlám) köztársasággá alakult. Az iszlám vallás siíta ágához tartozik a lakosság közel 90%-a. Egykoron a sah idejében szinte előbb hordták az iráni hölgyek a legfrissebb párizsi divatot, mint a nyugat más városaiban, a forradalom óta ez megváltozott. Azért az elegancia, a stílus még mindig az iráni nők sajátja, ha nem is tűnik fel elsőre a kendők (hejab) miatt, de ezek is gyakorta félrecsúsznak...

Irán a látnivalók tárházát kínálja, ad mindent mi szemnek és szájnak ingere és persze a léleknek is. A perzsa költészet különleges alakjai, mint Hafiz, Szádi versei különleges tartalmat nyernek Iránban, Shirázban olvasva. Irán mesés kelet legszebb emlékeit nyújtja. A perzsa birodalom emlékei Dareiosz, Xerxész „lábnyoma”, Perszepolisz palotája az ország legkülönlegesebb helyei. De, csodálatosak az iszlám építészet emlékei, a régi városok, és nem mehetünk el a zoroaszter vallás mellett sem említés nélkül, hiszen ennek a vallásnak a bölcsője Iránban volt. Yazdban, a hallgatás tornyai, a tűztemplom egy különleges máig élő hitvilág látnivalói. A széltornyok, a föld alatti vízellátó csatornák a qanatok, a félig földbe süllyesztett házak mind egy nép élni akarásának emlékei. Iszfahan, az ország egyik gyöngyszeme, az Imám tér a világ egyik legnagyobb tere, körbevéve szebbnél szebb épületekkel, mecsetekkel, nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség. Végül, a látnivalók sorában Teherán, a főváros, a Golestan Palota, a Régészeti Múzeum páratlan gazdagságú kiállítása. Irán hihetetlenül gazdag műemlékekben és látnivalókban, nagyon tartalmas és sűrű programot ígér, melynek során képet kaphatunk a kelet történelméről, művészetéről, irodalmáról, gasztronómiájáról.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.