India utazás hasznos információk

India utazás hasznos tudnivalók

India utazás időjárás

Az ország általunk meglátogatott vidékein a száraz évszak októbertől májusig tart, eső ilyenkor nem várható, a folyamatos napsütés jellemző.
A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlagai Delhi környékén a következők:
október: 33 °C / november: 29 °C / december: 22 °C / január: 21 °C / február: 23 °C / március: 30 °C / április: 36 °C / május: 39 °C.
Agrában és Rajasthanban 1-2 fokkal magasabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani.

India utazás egészségügyi előírások

Kötelező védőoltást nem írnak elő a hatóságok, azonban a Hepatitis A elleni védőoltás javasolt. Jó szolgálatot tehet valamilyen szúnyogriasztó készítmény, illetve gyógyszer az esetleges hasmenéses megbetegedések kezelésére. Tudomásunk szerint az Arany Háromszög mentén malária elleni gyógyszerre, valamint Hepatitis B és hastífusz elleni védőoltásra nincs szükség, de a biztonság kedvéért azt tanácsoljuk, hogy az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot.

India utazás időzóna

Magyarországhoz képest plusz 4,5 óra.

India utazás repülési idő

Európából Delhibe a repülőút hossza 8-9 óra.

India utazás útlevél, vízum

Az útlevélnek a hazaérkezés dátumához képest még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum pontos díjáról (kb. 60 USD) és a vízumügyintézés menetéről az Indiai Nagykövetség határoz, irodánk a lehetőségekhez mérten maximális segítséget nyújt az ügyintézésben. Erről bővebb tájékoztatást kb. 1 hónappal indulás előtt küldünk utasainknak.

Megjegyzés: Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Albert Flórián út 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364
honlap: www.oek.hu
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.