Horvátország Lovran nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 7 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Lovran nyaralás, utazás egyénileg. Horvátország utazás olcsón akciós üdülés.

Lovran nagyon kicsi, csinos, érdekes városka és van valami sajátos, varázserős bája, főleg az aranyos kikötőjének és kacskaringós főutcájának köszönhetően. A város tele van tipikus Monarchia-beli épületekkel, gyönyörű villákkal és pálmafákkal.
Nyugis hely, az ismertebb térségbeli üdülőhelyek közelségében szerényen meghúzódva. A pici központban van néhány boltocska, kávézó és vendéglő. A középkori eredetű óváros pici utcácskáiból szerencsére ki van tiltva az autósforgalom, így nyugodtan bóklászhatunk az utcákon.
Magával ragadóan szép a kifejezetten hegyes környező táj, a hegyoldalon még megmaradt illatos, örökzöld babérerdőkkel.
Olyanoknak való Lovran, akik nem kizárólag a tengerpart nyújtotta élvezetek miatt utaznak el, hanem kisebb-nagyobb kirándulásokat is terveznek a közeli és picit tágabb térségben lévő izgalmas látnivalókért.
A város a csaknem 1400 méter magas Učka-hegy lábánál helyezkedik el, Opatijától délnyugatra 10-15 perces távolságra van (kb. 6 kilométer). A másik „nagyváros” Rijeka mindössze 20 perces autóútra található. Lovran Opatija felől a Maršala Tita úton közelíthető meg, amely több településen fut végig A városon keresztül megy a Rijeka és Pula közötti, nagyon forgalmas és zajos országút, ezért érdemes az országút környéki szállásokat elkerülni.
Lovran strandjainak magas presztízse van a horvát tengerparton. A strandokon általában betonos és kavicsos szakaszok váltják egymást. A tengervíz pedig csodásan kristálytiszta. Egyik leghíresebb strandja a városmagtól Medveja irányában, kb. 800 méterre, a Splendid Hotelnél van. A legnagyobbnak és legjobbnak számító helyi strand a Plaža Kvarner, valamint a Plaža Peharovo nevű kiépített strand mindegyike a kék zászlós kiváló minősítéssel rendelkezik.

Mi van LOvran városában?

Lovran városban csodásak az osztrák-magyar Monarchia idején - többnyire a 19. század hetvenes éveiben - épült, részben felújított nyaralóvillák, de nagyon szép Lovran főtere is, és a városka parkjaiban a szubmediterrán növényzet érdekes példányait is érdemes alaposabban megnézni. Lovranban vásárlási lehetőségek viszont alig vannak, így aki nézelődni, vásárolgatni szeretne, annak érdemes Rijekába átmenni.

Opatija szinte adja magát, hogy akár többször is felkeressük a nyaralásunk alatt. Ide egy csodás parti úton lehet beautózni. Fel kell készülni arra, hogy Opatijában a parkolás szörnyen nehéz. Érdemesebb ezért inkább buszra szállni és így a tájat is nyugodtabban lehet megcsodálni. Amúgy vannak, akik arra vállalkoznak, hogy a part menti promenádon (a 8-12 kilométer hosszú Lungomare Lovranból az Opatija melletti Volosko-ig húzódik el) gyalogolnak be a városba. Testedzésnek sem rossz, amúgy meg élvezetes a látvány miatt. Lehet például odafelé gyalog menni, visszafelé meg busszal más-más utat bejárva. Opatijában minden nap van piac, azaz bazár, ahol keményen alkudozni kell, mert az árusok magas árról indítanak.  

Sok egyéb kirándulási lehetőség kínálkozik a városból, például a közeli Krk-szigetre, vagy ott van a figyelemreméltó Parzin Pazin és a festői Icici Ičići városka is. Jópofa kirándulási lehetőség a kb. 35 kilométerre lévő Hum városka meglátogatása. A világ legkisebb városának nevezik. Pulát is érdemes felkeresni, ez a város másfél óra távolságra van. Aki még nem látta, annak kötelező program (!) a Plitvicei-tavak, még ha 3 órányi távolságra is van. Szenzációs! A lovrani kikötőben be lehet fizetni hajókirándulásokra, amelyek a térség egyes szigeteit (Krk, Cres stb.) célozzák meg.  

Találunk itt vitorlázási, sporthorgászati, vízisízési és evezési lehetőségeket is. Az Učka hegyvonulat térségében bámulatosan szép erdőkben lehet kirándulni. Legalább két tucat kijelölt és jelzésekkel ellátott hegyi útvonal kínálkozik - akár alpinista szinten is. Az Učka-hegy természeti parkjában egyébként lovagolni is lehet hozzáértő kísérővel (Bubac-tanya)

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.