info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Ghána

Az egyik legfejlettebb afrikai ország

Ghána utazás last minute üdülés akciós utak körutak

Ghána, a fejlődő agrárország

Izgalmas afrikai úti cél

Ghána, a fejlődő agrárország
Republic of Ghana
Ghána Nyugat-Afrikában található, afrikai viszonylatban modern ország. Neve még nem cseng ismerősnek a magyar utazóknak, de érdemes felfedezni! Kultúrája sokszínű, az itt élő sokféle etnikai csoportnak köszönhetően. Ghána fővárosa Accra, amely Afrika egyik leggazdagabb városa. Természeti látnivalókból sincs hiány az országban: a nemzeti parkok őrzik az egykor óriási esőerdők emlékét, ahol majmokkal és jákó papagájokkal is jó eséllyel összefuthatunk.
Ghána Nyugat-Afrikában található, az Aranypart országai közé tartozik, és ma is rendkívül gazdag színes- és nemesfémekben, arany és gyémánt termelése a világelsők között van. Ismerje meg Ghána országát!
Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Ghánába történő beutazást követően.

Vízum beszerzése szükséges még turista célú beutazás esetén is. Kérjük, érdeklődjenek Ghána prágai Nagykövetségén, vagy Ghána magyarországi tiszteletbeli konzulátusán.
Ghána pénzneme a Ghánai Cedi (GHS).

Szigorúan ellenőrzik a helyi valuta készpénzben történő kivitelét: az 5000 cedit meghaladó összeget elkobozzák. Szintén szigorú vámszabályok vannak érvényben az arany kivitelét illetően is, erről érdemes részletesebben a Ghánai Köztársaság prágai nagykövetségénél érdeklődni.
Míg a nagyobb városok főbb útvonalai karbantartottak, a városokon kívül fel kell készülni az utak igen rossz állapotára. Az elöregedett járművek, a vezetők kiszámíthatatlan magatartása, a fegyelmezetlenül közlekedő gyalogosok és a rossz, sok helyütt teljesen hiányzó közvilágítás rendszeres, súlyos balesetek forrása. Tömegközlekedés jelenleg nincs Ghánában, közlekedéshez a nagyobb szállodákban bérelhető autók használata a legbiztonságosabb. Városi közlekedéshez taxik is igénybe vehetők. Hosszabb útra javasolt tartalék üzemanyaggal elindulni. A közutakon rendszeresek a szakaszonkénti rendőri ellenőrzések.

Az útlevélről, vízumról érdemes fénymásolatokat magunknál tartani, ellenőrzések során először ezeket kell felmutatni. Különösen a határátkelőkhöz közeledve lehet az ellenőrzést végzők részéről visszaélésekre számítani.
Az ország lakosságának mintegy 68%-a keresztény, és javában nagyon vallásos. A fennmaradó lakosság nagyjából 16%-a muzulmán.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.