info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Fokváros

Fedezze fel a legeurópaibb afrikai várost!

Dél-Afrikai Köztársaság Fokváros utazás last minute olcsó akciós áron, körutazás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Gyakran a világ legszebb városának nevezik rendkívüli földrajzi adottságairól és környezetéről, ezért is Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság legfőbb turisztikai központja. A város elsősorban a turizmus bevételeiből él, az egész ország legnagyobb turistaforgalmát látja vendégül. A legtöbb turista október és március között érkezik a városba. A város híres kikötőjéről, az Asztal hegyről, a Jóreménység fokáról és a természeti szépségeiről, ezenkívül nevezetes a borkultúrája is.

Fokváros a harmadik világ és a fejlett országok keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és lenyűgöző hegyláncairól híres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountain-ra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ egyik legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, mely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.

A Garden Route a déli tengerparton fut végig, csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén.  Johanessburg az ország leggazdagabb városa, lakói közül azonban sokan kénytelenek bádogviskókban élni. A dél-afrikai valósággal itt szembesül igazán az ember. A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. Az oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúkat mind megtekinthetjük, ha szerencsénk van.
 

A Dél-afrikai Köztársaság a világ egyik legszínesebb országa, amelyet csodálatos növény- és állatvilág, népeinek egyedi törzsi kultúrája és nagyvárosainak hangulata jellemez. " A világ egy országban" - erről magunk is meggyőződhetünk, hiszen természeti és kulturális kincsei változatos klímája ezer arcot mutat. Az alábbi túrák lehetőséget kínálnak az ország egyéni utazással történő megismerésére. Dél-Afrika az utóbbi években a nemzetközi turizmus egyik legjelentősebb fogadó országává vált. Ehhez hozzájárultak a színvonalas szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek és persze a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az őslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát Szivárványországnak nevezni.

A mediterrán Fokváros a közeli Jóreménység foka, rendkívüli földrajzi adottságai és színes történelme miatt vált a turisták kedvelt úti céljává.

Legismertebb látnivalója a Table Mountain Nemzeti Park, illetve maga a hegy.  Az 1082 m magas Tábla-hegy – igazából Asztal-hegy lenne a helyes magyar megfelelője - azért kapta ezt az elnevezést, mert szinte függőleges falakkal emelkedik a város felé, tetején egy nagy fennsíkkal, asztalt formázva. Gyalogszerrel jó 4 óra alatt érhetünk fel, de itt található a világ legmeredekebb kabinos felvonója is, amely körbe is fordul, hogy mindenki gyönyörködhessen a kivételes kilátásban. Az első menet 8:00-kor, az utolsó 18:30-kor indul, a retúr felnőtt jegyért 19, a gyerekért 10€-t kell fizetni.

Érdemes fontolóra venni a hop on hop off városnéző buszt, a piros útvonalnak van megállója a hegy lábánál. A városnézés megállói a legfontosabb turista látványosságok és helyi nevezetességek közvetlen közelében találhatók. A városnézés jellegzetessége, hogy menet közben bármikor leszállhatunk, ha egy nevezetességnél több időt akarunk eltölteni, majd a következő járattal folytathatjuk tovább a városnézést 48 órán belül bármikor, naponta 9:00-17:00 között, mind a négy vonalon.
A városnéző járatok piros színű emeletes buszok, amelyek 15-20 percenként követik egymást. A buszokon 16 különböző nyelven, fülhallgató segítségével hallható az előre felvett tájékoztató hanganyag. A kétnapos jegyhez ingyenes sétahajókázás, gyalogos városnézés és egy Cape Town by night túra is jár. A felnőtt jegy 24€, 15 év alattiaknak mindez csak 16€-ba kerül. A zegzugos utcákból, gyarmati stílusú épületekből álló belváros meglepően kicsi, akár gyalog is be lehet járni, a hegy látványa pedig mindenhol segít eligazodni. De helyi vezetőkre is bízhatjuk magunkat, ingyenes városnéző sétán is részt vehetünk. Az egyéni felfedezést érdemes a Jóreménység Kastélynál kezdeni, amely a 17. század második felében épült, és Dél-Afrika legrégibb épülete. A Long Street pedig a leghíresebb utca: egy csipetnyi New Orleans hangulatos kávézókkal, bárokkal. A Victoria & Alfred Waterfront az élet, a munka, az üzletelés és a szórakozás együttes színtere. A Kirstenbosch Botanikus Kert is megér egy látogatást, 1913-ban alakították ki, ez volt a világ első olyan botanikus kertje, amelyet egy ország őshonos növényvilágának védelmére hoztak létre.
Fokváros mediterrán éghajlattal rendelkezik, enyhe tél és száraz, meleg nyár jellemzi. A tél június elejétől augusztus végéig tart, ekkor a gyakori a csapadék és az erős északnyugati szél. Téli hónapokban a városban az átlagos maximum hőmérséklet 18 °C, a minimum 8,5 °C. A nyár december elejétől márciusig tart, meleg és száraz, az átlagos maximum hőmérséklet ekkor 26 °C, a minimum pedig 16 °C. Az éves csapadékmennyiség 515 milliméter. Késő tavasszal és nyár elején jellemző a városban az erős délkeleti szél.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.