info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Feröer-szigetek hasznos

Feröer-szigetek általános információk

Feröer-szigetek egy középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. A szigetcsoport területe 1395,74 km², 18 szigete egy kivétellel mind lakott. Fővárosa és legnagyobb városa Tórshavn. Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Parlamentje, a Løgting az egyik legrégebbi a világon. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak.

Időjárás

Feröer óceáni éghajlata, mely a Golf-áramlatnak köszönhető, a földrajzi szélességéhez képest enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakran egyik percről a másikra napsütésből esőbe megy át, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet egy adott pillanatban. Tórshavnban az évi középhőmérséklet 6,6 °C (januárban 3 °C, júliusban 11 °C),[15] az évi csapadékmennyiség eléri az 1500 mm-t. A kikötők egész évben jégmentesek, hó csak alkalmanként hullik és sohasem marad meg hosszú ideig.

Vízum

A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Úti okmány

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges!

Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.

Fakultatív programok

Belépők és kompjegyek (helyszínen fizetendő):
- Feröeri Nemzeti Múzeum: kb. 60 DKK (kb. 2.700 Ft)
- Áir bálnavadász támaszpont: kb. 40 DKK (kb. 1.800 Ft)
- Mykines kompjegyek 2 irányban: kb. 130 DKK (kb. 5.900 Ft)
- Kalsoy kompjegyek 2 irányban: kb. 120 DKK (kb. 5.500 Ft)
- Rykostovan belépő: kb. 50 DKK (kb. 2.300 Ft)
- Bodalafossur/Letisvatn tó: kb. 200 DKK (kb. 9.000 Ft)
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.