info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Etiópia

Etiópia hihetetlenül gazdag múlttal várja Önt!

Etiópia utazás üdülés akciós last minute utak körutak.

Dinamikusan fejlődő Etiópia

Hihetetlenül gazdag múlttal

Dinamikusan fejlődő Etiópia
የኢትዮጵያ ፌዴራላዊ ዲሞክራሲያዊ ሪፐብሊክ
Etiópia sem tartozik a népszerű turista úti célok közé, de talán ez az egyik pozitív tulajdonsága. Egy körutazáson viszont megismerheti Etiópia valódi arcát! A kávé hazája szegénység ellenére rohamosan fejlődik, az etióp borok és sörök is ízletesek, a gasztronómiájuk is különleges. Eseménydús múlttal is rendelkezik, melyről szintén sokat megtudhatunk utunk során. A természeti látnivalókban és ritka állatfajokban sem szűkölködik: a Dallol vulkán kihagyhatatlan látványossság!
Etiópia egy igazán változatos ország, mely Afrika keleti részén helyezkedik el, Afrika "szarvának" is szokták nevezni. Fővárosa Addisz-Abeba, amely a világ második legmagasabban fekvő városa, 2370 méter magasan található. Etiópia az utóbbi időben gazdasági szempontból növekedésnek indult, azonban még mindig az egyik legszegényebb országa Földünknek. Kultúrája, állatvilága és látványosságai azonban lehengerlőek. Főbb látványosságai: Simien Nemzeti Park, Addisz-Abeba, Aksum, Tiya, Lalibela.

Etiópia beutazási feltételek

A magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba, a vízum kiadását követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Vízum beszerzése szükséges, az útlevél legalább egy üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahol a vízum elhelyezhető. Vízumot sem a repülőtéren érkezéskor, sem más, a fentiek alapján illetékességgel nem rendelkező etióp nagykövetségen nem állítanak ki! A vízum a kiállítás és nem az Etiópiába történő belépés napjától érvényes! Vízumkérelem benyújtható elektronikusan, a következő linken: https://www.evisa.gov.et/#/home
 

Etiópia közegészség, egészségügyi helyzet

Kötelezően előírt védőoltás nincs. Választható, esetleg javasolt oltások: diftéria, hepatitis A és B, tetanusz, tífusz, meningitisz.
Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, azok számára kötelező a sárgaláz könyv megléte.
Csak magánkórházakat vegyenek igénybe. A folyóvíz-szolgáltatásban történő gyakori fennakadások következtében a kolera veszélye fennáll, ezért csak palackos vizet igyanak, hámozott és/vagy főtt gyümölcsöket/zöldségeket fogyasszanak. Malária a 2000 méter alatti területeken elterjedt, ezért ott mindenképpen használjanak szúnyogriasztó krémeket.
 

Etiópia pénzváltás

A helyi fizetőeszköz az etióp birr (ETB). 1 euró körülbelül 34 etióp birr, 1 dollár pedig kb. 27 etióp birr. A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. Előnyben részesítik az USD és az EUR beváltását, főként készpénzformában. A vidéki helyeken előfordulhatnak váltási nehézségek, ezért Addis Abeba-ban javasolt a valutaváltás.
 

Etiópia időjárás

Az esős évszak márciustól októberig tart, a legmelegebb hónap a május. Hegyvidékeken, az éjszakai hőmérséklet 5-10°C-ra is lehűlhet.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.