Burma Mianmar utazás last minunte olcsó akciós utazás nyaralás üdülés

Burma Mianmar utazás last minunte olcsó akciós utazás nyaralás üdülés
A mianmari utazás során misztikus tájképek és ősi kincsek váltják egymást a programban. A burmai királyság fővárosa a titokzatos Mandalay, majd Ázsia egyik leggazdagabb ásatásai Bagan varázslatos templomaival, aztán az Inle-tavi hajókiránduláson megtapasztalható nyugalom, végül az aranyszínű yangoni Buddhákig, Mianmar izgalmas és lenyűgöző lesz! A dél-kelet ázsiai ország számtalan különleges látnivalóval rendelkezik, amelyek körutazásunk részei!
Mianmar Burma lakói ma is a szárit és a szarongot részesítik előnyben, jóllehet szomszédaik már a Levi's farmert és a miniszoknyát hordják. A szent embereket itt többre becsülik, mint a gazdagokat és a híreseket, vidéken pedig, ahol a rizsföldeken még ma is bivalyok közreműködésével öntöznek, 16. századi viszonyok uralkodnak. Az utazó számára mindez akár romantikusnak is tűnhet, de a lakosság nyomorog. Mianmarban kíméletlen katonai rezsim van hatalmon, és Aung San Suu Kyi és más demokratikus aktivisták ellenállása dacára országszerte lábbal tiporják az emberi jogokat. A kialakult politikai helyzet miatt számos utazó dönt úgy, hogy nem látogat el Mianmarba.
Valahogy az a benyomásunk, hogy Burmának örült jó a marketingje, amit mi is lazán bevettünk. Felkészülésként személyes elbeszéléseket hallgattunk és utazási blogbeszámolókat olvasgattunk az országról. Ezek mindegyike utólag túlságosan rózsaszín. Mianmar ár-érték arányban messze a környező országok mögött kullog. A halandó turista számára különleges látnivaló (természeti, kulturális stb) akkor van, ha nincs összehasonlítási alapja más délkelet-ázsiai országokkal. Azon helyek közül, amit láthattunk, talán Bagan templomai emlékezetesek számunkra. Baganhoz hasonló a kambodzsai Angkor, az Inle-Lake egy meghízott Velencei-tó, a gyalogtúrán pedig a Zalai-dombságot csodáltuk, kiszáradtabb kiadásban, buddhista sztúpák, templomok a térségben bárhol tömegében és hasonló giccsben láthatók. Utólag büszkék vagyunk magunkra, hogy "megcsináltuk" és nem bánjuk az utazást. Azonban csak azoknak ajánljuk, akik komoly kihívásra vágynak. Igazi kultúrsokk a civilizált kényelemből a zord valóságba.
Thaiföldtől nyugatra egy elbűvölő ország gazdag kultúrája várja az utazót. A burmai múlt pompás hagyatékát őrző kincstár ugyan már évekkel ezelőtt kinyílt, ám a zord őrök miatt nem sokan vették a bátorságot, hogy szétnézzenek a felbecsülhetetlen értékű kincsek között. Aztán az ország urai gondoltak egyet, s a Nyugattal való tárgyalásokat követően, 2012-ben mozgásteret engedtek a demokratikus ellenzéknek is. Bár ez eleinte inkább amolyan „kirakati demokrácia” volt, úgy tűnik, a szabadság tartósan beköltözött a burmaiak életébe.
Burma egykor Délkelet-Ázsia leggazdagabb államának számított, s a bőségben rendelkezésre álló természeti és ásványkincsek ma is nagy potenciált jelentenek a jövőre nézve, az ország kulturális hagyatékáról nem is beszélve. Annyi szépség, mint amennyit Mianmarban találunk, talán egyetlen országban sem vár ránk, s a burmaiakéhoz fogható kedvességgel sem igazán találkozni másutt. Semmi kétségünk ne legyen: Burmát látnunk kell! Az egykori tiltott területeken olyan csodák várnak ránk, mint Bagan templomerdeje, a Shwedagon gyémántokba öltöztetett aranypagodája, az Inle-tó mesebeli vízi világa vagy a Mandalay környéki királyvárosok.
Burma utazás
Thaiföldtől nyugatra egy elbűvölő ország gazdag kultúrája várja az utazót. A burmai múlt pompás hagyatékát őrző kincstár ugyan már évekkel ezelőtt kinyílt, ám a zord őrök miatt nem sokan vették a bátorságot, hogy szétnézzenek a felbecsülhetetlen értékű kincsek között. Aztán az ország urai gondoltak egyet, s a Nyugattal való tárgyalásokat követően, 2012-ben mozgásteret engedtek a demokratikus ellenzéknek is. Bár ez eleinte inkább amolyan „kirakati demokrácia” volt, úgy tűnik, a szabadság tartósan beköltözött a burmaiak életébe.Burma egykor Délkelet-Ázsia leggazdagabb államának számított, s a bőségben rendelkezésre álló természeti és ásványkincsek ma is nagy potenciált jelentenek a jövőre nézve, az ország kulturális hagyatékáról nem is beszélve. Annyi szépség, mint amennyit Mianmarban találunk, talán egyetlen országban sem vár ránk, s a burmaiakéhoz fogható kedvességgel sem igazán találkozni másutt. Semmi kétségünk ne legyen: Burmát látnunk kell! Az egykori tiltott területeken olyan csodák várnak ránk, mint Bagan templomerdeje, a Shwedagon gyémántokba öltöztetett aranypagodája, az Inle-tó mesebeli vízi világa vagy a Mandalay környéki királyvárosok.Körutunk a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve, kis létszámú csoporttal látogatja meg. Programunk – az eddigiektől eltérően – nem opcionálisan, hanem a körút szerves részeként tartalmazza a tengerparti pihenést, közvetlenül az utat lezáró yangoni program előtt. Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő, minőségi és stílusos válogatások. 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.