info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Burma Mianmar

Misztikus tájképek és ősi kincsek

Burma Mianmar utazás last minunte olcsó akciós utazás nyaralás üdülés

A titokzatos délkelet-ázsiai ország: Burma Mianmar

Itt az ideje felfedezni!

A titokzatos délkelet-ázsiai ország: Burma Mianmar
ပြည်ထောင်စု သမ္မတ မြန်မာနိုင်ငံတော်
A számtalan érdekes látnivalóval rendelkező Mianmar (régi nevén Burma) garantáltan lenyűgözi majd Önt is egy körutazás során! Az ország rengeteg buddhista templommal rendelkezik, az érintetlen tengerpartok pedig tökéletesek a látványosságok felfedezése utáni pihenéshez! A turizmus még nem épült ki az országban, így maradt még benne valami titokzatosság és izgalmasság, érdemes még most meglátogatni!
Burma Mianmar utazás last minunte olcsó akciós utazás nyaralás üdülés
A mianmari utazás során misztikus tájképek és ősi kincsek váltják egymást a programban. A burmai királyság fővárosa a titokzatos Mandalay, majd Ázsia egyik leggazdagabb ásatásai Bagan varázslatos templomaival, aztán az Inle-tavi hajókiránduláson megtapasztalható nyugalom, végül az aranyszínű yangoni Buddhákig, Mianmar izgalmas és lenyűgöző lesz! A dél-kelet ázsiai ország számtalan különleges látnivalóval rendelkezik, amelyek körutazásunk részei!
Mianmar Burma lakói ma is a szárit és a szarongot részesítik előnyben, jóllehet szomszédaik már a Levi's farmert és a miniszoknyát hordják. A szent embereket itt többre becsülik, mint a gazdagokat és a híreseket, vidéken pedig, ahol a rizsföldeken még ma is bivalyok közreműködésével öntöznek, 16. századi viszonyok uralkodnak. Az utazó számára mindez akár romantikusnak is tűnhet, de a lakosság nyomorog. Mianmarban kíméletlen katonai rezsim van hatalmon, és Aung San Suu Kyi és más demokratikus aktivisták ellenállása dacára országszerte lábbal tiporják az emberi jogokat. A kialakult politikai helyzet miatt számos utazó dönt úgy, hogy nem látogat el Mianmarba.

Valahogy az a benyomásunk, hogy Burmának örült jó a marketingje, amit mi is lazán bevettünk. Felkészülésként személyes elbeszéléseket hallgattunk és utazási blogbeszámolókat olvasgattunk az országról. Ezek mindegyike utólag túlságosan rózsaszín. Mianmar ár-érték arányban messze a környező országok mögött kullog. A halandó turista számára különleges látnivaló (természeti, kulturális stb) akkor van, ha nincs összehasonlítási alapja más délkelet-ázsiai országokkal. Azon helyek közül, amit láthattunk, talán Bagan templomai emlékezetesek számunkra. Baganhoz hasonló a kambodzsai Angkor, az Inle-Lake egy meghízott Velencei-tó, a gyalogtúrán pedig a Zalai-dombságot csodáltuk, kiszáradtabb kiadásban, buddhista sztúpák, templomok a térségben bárhol tömegében és hasonló giccsben láthatók. Utólag büszkék vagyunk magunkra, hogy "megcsináltuk" és nem bánjuk az utazást. Azonban csak azoknak ajánljuk, akik komoly kihívásra vágynak. Igazi kultúrsokk a civilizált kényelemből a zord valóságba.

Thaiföldtől nyugatra egy elbűvölő ország gazdag kultúrája várja az utazót. A burmai múlt pompás hagyatékát őrző kincstár ugyan már évekkel ezelőtt kinyílt, ám a zord őrök miatt nem sokan vették a bátorságot, hogy szétnézzenek a felbecsülhetetlen értékű kincsek között. Aztán az ország urai gondoltak egyet, s a Nyugattal való tárgyalásokat követően, 2012-ben mozgásteret engedtek a demokratikus ellenzéknek is. Bár ez eleinte inkább amolyan „kirakati demokrácia” volt, úgy tűnik, a szabadság tartósan beköltözött a burmaiak életébe.

Burma egykor Délkelet-Ázsia leggazdagabb államának számított, s a bőségben rendelkezésre álló természeti és ásványkincsek ma is nagy potenciált jelentenek a jövőre nézve, az ország kulturális hagyatékáról nem is beszélve. Annyi szépség, mint amennyit Mianmarban találunk, talán egyetlen országban sem vár ránk, s a burmaiakéhoz fogható kedvességgel sem igazán találkozni másutt. Semmi kétségünk ne legyen: Burmát látnunk kell! Az egykori tiltott területeken olyan csodák várnak ránk, mint Bagan templomerdeje, a Shwedagon gyémántokba öltöztetett aranypagodája, az Inle-tó mesebeli vízi világa vagy a Mandalay környéki királyvárosok.

Körutunk a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve, kis létszámú csoporttal látogatja meg. Programunk – az eddigiektől eltérően – nem opcionálisan, hanem a körút szerves részeként tartalmazza a tengerparti pihenést, közvetlenül az utat lezáró yangoni program előtt. Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő, minőségi és stílusos válogatások.  
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.