info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Botswana

Az izgalmas kalandok hazája

Botswana utazás üdülés last minute nyaralás akciós utak körutak

Ahol az afrikai nagyvadak igazán közelről figyelhetők meg

Ismerje meg Botswana tájait!

Ahol az afrikai nagyvadak igazán közelről figyelhetők meg
Republic of Botswana
Botswana Afrika déli részén található, gazdag élővilága pedig biztosan lenyűgözi az ide utazókat. A Chobe Nemzeti parkban elsősorban a különleges elefántokat csodálhatjuk meg, míg a világ legnagyobb deltatorkolatánál, az Okavango-delta területén egyfajta összefoglalót láthatunk az ország állat- és növényvilágából. Botswana fővárosa és kulturális központja Gaborone, amely egy meglepően fejlett város. Fedezze fel a végtelen sivatagos tájakat és szerezzen életre szóló élményeket!
Botswana Afrika területén található, tengerparttal nem rendelkezik, és a világ legritkábban lakott országaihoz sorolhatjuk. Érdemes ellátogatni azonban az országba, ha igazi kalandos kirándulásokra vágyunk, és a tengerpart hiánya sem zavar minket. Botswana fővárosa Gaborone.

Botswana utazás beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel léphetnek be az ország területére. Az útlevélnek a belépéskor további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kérnek az útlevélben. Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az országba, és tartózkodásuk kilencven napig megengedett.
 

Botswana utazás KAZA UNIVISA

A Kavango Zambezi természetvédelmi terület (KAZA TFCA) 5 dél-afrikai országon ível át, ezek a következők: Angola, Botswana, Namibia, Zambia és Zimbabwe. A természetvédelmi terület központjában található a Caprivi-Chobe-Victoria terület, amely közkedvelt turisztikai célpont. A Zambiai Köztársaság és Zimbabwe létrehozta a KAZA UNIVISA elnevezésű pilot projektet, amelynek célja a turizmus fejlesztése, fellendítése, és amely ennek érdekében igyekszik megkönnyíteni a turisták határátlépési procedúráját a két ország között. A KAZA UNIVISA díja 50,- USD, amely vízum mindkét országba való belépést lehetővé teszi több alkalommal. A vízum szintén lefedi a Botswanába egy napra beutazók tartózkodását, amennyiben a Kazungula határnál lépnek be.
 

Botswana utazás éghajlat

Az országot a szubtrópusi klíma jellemzi. A téli nappalok melegek, az éjszakák hidegek, a sivatagos területeken dér, fagy is lehet. A maximum hőmérséklet +26,6-tól +32 Celsius fokig emelkedhet október és február között, június, július és augusztusban a minimum hőmérséklet +2 és +4,4 Celsius fok között ingadozhat.
 

Botswana utazás közegészségügyi helyzet

Az egészségügyi szolgáltatások színvonala általában alacsony, különösen vidéken. Fertőzött területről érkező utasoktól sárgalázoltási igazolást követelnek meg.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.