info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Benelux körutazás

3 ország egy körutazás Hollandia, Belgium és Luxemburg

Benelux körutazás: Hollandia, Belgium és Luxemburg körutazás

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Szűrők
A Benelux államok kifejezés egy nyugat-európai államcsoportot jelöl. Belgium, Hollandia (hollandul Nederland) és Luxemburg (Be-Ne-Lux) nevének rövidítéséből alakult ki. A három országot összeköti a földrajzi közelség, a történelmi múlt, illetve az évszázadokra visszanyúló gazdasági kapcsolataik is.
A Benelux államok mindegyike kis területű, de sűrűn lakott. Iparuk és kereskedelmük nagy múltra tekinthet vissza, igen korán bekapcsolódtak a világkereskedelembe, és hamar megindult az iparosodás a területükön.
A három ország rendkívül előnyös földrajzi helyzete a múltban igen fontos volt a gazdasági fejlődés szempontjából, és jelenleg is az. Itt éri el az Északi-tengert a Rajna, amely Európa legfontosabb, legforgalmasabb belvízi hajózási útvonala.
Mind Hollandia, mind Belgium rendelkezik fontos kikötővárosokkal, amelyek az átmenő forgalom, és a kereskedelem miatt nagy gazdasági hasznot hajtanak: Hollandiában Rotterdam, Belgiumban Antwerpen a legfontosabb. A 20. század közepére nyilvánvalóvá vált, hogy nyersanyagszegénységük és szűk belső piacuk miatt a három ország egyike sem tudna megfelelően fejlődni, ezért össze kell fogniuk. Mindezek mellett a specializált gazdaságuk és a kiterjedt nemzetközi kereskedelmi kapcsolataik is nemzetközi integrációra ösztönözte őket.
Luxemburg apró, ám szépségekben és jólétben igen gazdag országa prominens szomszédok: Németország, Belgium és Franciaország ölelésében dimbes-dombos tájakkal és UNESCO-világörökségi látnivalókkal várja az utazókat. Luxemburg az egy főre jutó GDP alapján (USD 101 936 / 2016) a világ második leggazdagabb országa. A kicsiny Nagyhercegség tele van meglepetéssel: az Ardennek festői tájai, az ezer éves múltat regélő emlékek, a mesebeli várak és apátságok a frissítő moseli borok zamatával kiegészülve egy tartalmas kulturális barangolás élményét nyújtják.

Luxembourg, a miniállam fővárosa több mint ezer éve, Siegfried luxemburgi gróf idején egy római erőd, Lucilinburhus köré épült. A viharos történelemről ma már csak a föld alá 40 méter mélyen épített 23 km-es kazamaták tudnak mesélni, no meg a régi városrészek. Luxembourg az EU fontos intézményeinek és jelentős bankszákházaknak is otthona. S aki egy kicsit szomszédolna a Benelux Államokban, átugorhat a vonattal csupán 3 órára lévő Brüsszelbe is.
Utazás szempontjából a főszezon április és október között van, ezen belül is kiemelkedő időszak a július és augusztus, amikor a hőmérséklet a legmagasabb – átlagosan 17 C fokos. A legtöbb turista ilyenkor fedezi fel Luxemburg szépségeit.
Repülővel Luxemburgba közvetlen járattal, továbbá Brüsszel Charleroi repülőterére vagy Frankfurt Hahn repülőterére érkezve, majd onnan repülőtéri transzferbusszal lehet eljutni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.