info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Stockholm városlátogatás

Csábító kávézók, hangulatos óváros

Stockholm utazás városlátogatás last minute olcsó akciós áron

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Stockholm utazás városlátogatás last minute olcsó akciós áron.
Az észak Velencéjeként is gyakran becézett Stockholm kétmillió lakosával Európa egyik legszebb fővárosa: az 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült székhely lenyűgöző panorámájával, a Golf-áramlatnak köszönhetően kellemes klímájával, hangulatos óvárosával, építészetével, rengeteg parkjával, üldögélésre csábító kávézóival és izgalmas gasztronómiájával feltétlenül bakancslistán kell, hogy legyen. A svéd főváros különleges földrajzi adottsága - a Malaren-tó és a Balti-tenger találkozásában fekvő szigetvilágra települt - valódi turistacsalogató jellegzetesség. 

Stockholm nem tartozik a legrégebbi európai fővárosok sorába, első írásos említése 1252-ből származik, amikor egy fontos vasérc-kereskedelmi helységként említik, bár elsősorban védelmi célból épült, a tengeri invázió és a Malaren-tavon történő fosztogatások megelőzésére. 1388-ban kapott városi rangot, s még később, csak 1419-ben lett az ország fővárosa. Lenyűgöző panorámáján kívül két UNESCO Világörökségi védelem alatt álló épülettel, helyszínnel is büszkélkedik, a svéd királyi család lakhelyeként funkcionáló Drottningholm-palotával és a Skogskyrkogarden-temetővel. 1988-ban Stockholm Európa Kulturális Fővárosa volt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.