info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala

Észak-Európa végtelenül izgalmas. Fedezze fel!

Baltikum, Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala utazás. Észtország, Lettország, Litvánia

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Szűrők
Észtország fővárosa, Tallin kb. 430 ezres lakosságú, és a város főleg a turizmusból él.A Finn-öböl festői partszakaszán egyedülálló építészeti remekművekben bővelkedő város, mely csaknem teljes egészében megőrizte középkori óvárosát. Méltán nevezik Európa egyik legelragadóbb városának, és nem véletlen került fel a történelmi belváros 1997-ben az UNESCO Világörökség listájára.

A Hanza kereskedővárosokban már megszokott Feketefejűek háza mellett mindenképpen megér egy kis sétát a legendás Raeapteek patika, ahol ma is kapható az a középkorban feltalált marcipános készítmény, amely a szerelmi bánatra adott gyógyírt. Az 1422-ben megnyílt Raeapteek más középkori bájital- és csodaszer-alapanyagára – szárított békacomb, fekete macska vére, pörkölt méh, csukaszem – is rácsodálkozhat az utazó. De maga az épület története is különleges, jól mutatva a város kozmopolita jellegét: Johann Molner német orvos alapította, akitől 1580-ben a magyar származású Johann Burchart Belavary de Sykava és családja vette át az irányítást közel háromszáz évig.

Riga Lettország fővárosa. A Baltikum legnagyobb városa, fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja a régiónak.
Littvánia fővárosa Vilnius. Részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa, a UNESCO Világörökség listáján található 1994 óta. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt található Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.