Baltikum, Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala utazás. Észtország, Lettország, Litvánia

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Baltikum Riga, Tallinn, Vilnius, Jürmala utazás körutazás
Észtország fővárosa, Tallin kb. 430 ezres lakosságú, és a város főleg a turizmusból él.A Finn-öböl festői partszakaszán egyedülálló építészeti remekművekben bővelkedő város, mely csaknem teljes egészében megőrizte középkori óvárosát. Méltán nevezik Európa egyik legelragadóbb városának, és nem véletlen került fel a történelmi belváros 1997-ben az UNESCO Világörökség listájára.
A Hanza kereskedővárosokban már megszokott Feketefejűek háza mellett mindenképpen megér egy kis sétát a legendás Raeapteek patika, ahol ma is kapható az a középkorban feltalált marcipános készítmény, amely a szerelmi bánatra adott gyógyírt. Az 1422-ben megnyílt Raeapteek más középkori bájital- és csodaszer-alapanyagára – szárított békacomb, fekete macska vére, pörkölt méh, csukaszem – is rácsodálkozhat az utazó. De maga az épület története is különleges, jól mutatva a város kozmopolita jellegét: Johann Molner német orvos alapította, akitől 1580-ben a magyar származású Johann Burchart Belavary de Sykava és családja vette át az irányítást közel háromszáz évig.
Riga Lettország fővárosa. A Baltikum legnagyobb városa, fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja a régiónak.
Littvánia fővárosa Vilnius. Részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa, a UNESCO Világörökség listáján található 1994 óta. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt található Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.