info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Namíbia körutazás

Érdekes tájak, gyönyörű naplementék

Namíbia körutazás olcsó akciós last minute utazás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
A vörösen hullámzó homokdűnék, a ragyogóan kék égbolt, az óceáni partok tajtékos hullámainak fehérje és a bíbor naplementék Namíbia tájait káprázatos színekbe öltöztetik. A nyugat-afrikai országot a portugálok fedezték fel a XV. században, s négy évszázad múlva a németek gyarmatosították, kézjegyeiket otthagyva a városokon, ahol szecessziós épületek, neogótikus templomok és német ízek egyaránt megtalálhatók. A modern és kellemes főváros, Windhoek atmoszférája sok helyen a gyarmati időket idézi, Lüderitz és Swakopmund pedig mintha csak bajor kisvárosok lennének az Atlanti-óceán partján.
A Namib-sivatag, a föld legősibb pusztasága elképesztően kopár terület, vannak olyan részei, ahol még sohasem esett az eső. Soussvlei térségében 300 méteres magasságba törnek a világ legóriásibb homokdűnéi. Namíbia másfél ezer kilométer hosszan húzódó partvidéke rejti a kísérteties Csontváz-partot, mely a számtalan, itt zátonyra futott hajó roncsait őrzi.

Ha Namíbiában járva csupán egy nemzeti park megtekintése fér bele az időbe, az Etosha legyen az! Afrika legrégibb nemzeti parkjában orrszarvúk, zsiráfok, zebrák, antilopok, elefántok, oroszlánok, leopárdok, rózsás flamingók és pelikánok is megfigyelhetők természetes környezetükben, látványuk életre szóló élménnyel ajándékozza meg a látogatót!

Nehéz elképzelni, hogyan alkalmazkodtak Namíbia német gyarmatosítói a hatalmas távolságokhoz, a végtelen sivatagokhoz vagy az évenkénti átlagos 300 napsütéses naphoz. A Kalahári-sivatag és a déli Atlanti-óceán hűvös hullámai közé ékelődött ország a sivatagok, a tengerpartok, a vadrezervátumok, az ősi sziklarajzok és a kíméletes bozóttúrákra alkalmas terepek földje.

Namíbiában szafarira a legjobb időszak júniustól októberig a száraz évszak. Az októbertől áprilisig tartó esős évszak madárlesre kitűnő, de az állatokat ilyenkor nehezebb lencsevégre kapni.

Windhoekre Budapestről több átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb.16 óra (átszállási idő nélkül).
Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Namíbiába, melyet Namíbia bécsi nagykövetségén kell a kiutazás előtt kérelmezni. (Nagykövetség: 1190 Bécs, Zuckerkandlgasse 2.; Tel: 0043-1/402-9371; Fax: 0043-1/402-9370; E-mail: nam.emb.vienna@speed.at
www.embnamibia.at

Az útlevélnek legalább hat hónappal a beutazást követően még érvényesnek kell lennie, és legalább egy üres oldalt kell tartalmaznia.
Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. A személyes úti okmányok (útlevél, jogosítvány) másolatát mindig tartsák maguknál.
A namíbiai utazások többsége problémamentes, de növekedőben vannak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények (rablás, fegyveres rablás), különösen a fővárosban, Windhoekben. A támadások fényes nappal, a forgalmas belvárosban is előfordulhatnak. A gépjárművekből való lopások, különösen a benzinkutaknál, gyakoriak. Óvakodjon a zsebtolvajoktól a városközpontokban.

Az északi Caprivi-övezetben ne térjenek le az ismert közutakról esetleges robbanásveszély miatt. Kerüljék az éjszakai vezetést a föld-és murvás utak rossz állapota miatt, különösen az esős évszakban. Mivel gyakoriak az utakon a váratlan defektek, mindig tartsanak maguknál két pótgumiabroncsot. Jelentős baleseti kockázatot jelentenek az utakon tartózkodó vad- és elkóborolt házi állatok is. A taxikkal vigyázni kell, különösen a fővárosban – kérjék szálláshelyükön, hogy javasoljanak egy megbízható taxi-szolgáltatót.

Vigyázzanak értékeikre, ezek ne legyenek szem előtt (a bérelt autóban sem), tartsák azokat a szálláshely széfjében. Hitelkártya-visszaélések több helyen előfordultak, ezért hitelkártyával való fizetéskor ne engedjék, hogy kártyájukat elvigyék és mindig ellenőrizzék bankszámla-egyenlegüket.
A fővárosban rendelkezésre állnak megfelelő szintű egészségügyi intézmények, de előre történő kifizetést kérhetnek (hitelkártya vagy készpénz), még ha teljes körű biztosítással rendelkezik is a külföldi állampolgár. A veszettség, a malária és a kolera gyakori. Az utóbbi két betegség az ország északi területeire jellemzőbb. Nagyobb a maláriaveszély az esős évszakban (januártól-áprilisig), amikor a "maláriazóna" délre húzódik, egészen Okahandja városáig. A gyermekbénulás szintén jelen van Namíbiában. A térség többi országához hasonlóan Namíbiát is súlyosan érinti az HIV/AIDS járvány, a lakosság közel 20%-a fertőzött.
A turisták nagy részénél bőrirritációt okozhat a túlzott forróság és szárazság, amely ellen megfelelő ruházattal, fényvédőkrémekkel, elegendő mennyiségű vízfogyasztással szükséges védekezni.

Az Ebola-járvány veszélye miatt kérjük, kísérjék fokozott figyelemmel az azzal kapcsolatos híradásokat. A testnedvek útján terjedő, túlnyomó többségében halálos kimenetelű vírusos megbetegedés a dél-afrikai térségben egyelőre még nem ütötte fel a fejét.

Kötelező védőoltás nincs. Javasolt oltások: Hepatitisz A és B, hastífusz, Di-Per-Te, Meningococcus meningitis és veszettség elleni védőoltás.
Sárgaláz elleni védőoltás akkor kötelező, ha fertőzött területről érkezik a látogató.

Malária előfordulása: az Okavango-deltában.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.