Csehország last minute akciós olcsó utazás

Csehország last minute akciós olcsó utazás
Csehország közelségének köszönhetően ideális kirándulási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt korosztálytól függetlenül mindenkinek. Az ország turizmusa szezonmentes: egész évben várja az ide látogatókat történelmi városaival, kulturális örökségeivel, természeti értékeivel, gyógyfürdőivel és fesztiváljaival.

Időeltolódás: Csehország a Közép-európai időzónában fekszik, azaz nincs eltolódás Magyarországhoz képest.

Időjárás: Csehország éghajlata mérsékelt égövi, azaz hideg és csapadékos telek, meleg és csapadékos nyarak jellemzik. Időjárásától függetlenül Prága turizmusa szezonmentes; Csehország egyéb régiói is alkalmasak a tavaszi, nyári és őszi utazásra. A magasabb hegyek síelésre alkalmasak december elejétől március végéig.

Pénznem: cseh korona (CZK). 1 CZK = kb. 12 HUF. A hitelkártyákat nagyobb városokban elfogadják, de érdemes előre tájékozódni egy-egy vásárlás, illetve fizetés előtt. Számos bank és pénzváltó működik országszerte, a jutalékok meglehetősen változóak, így résen kell lenni. Legjobban a bankok váltanak.

Beutazás feltételei: Magyar állampolgárok számára érvényes új típusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Nyelv: Hivatalos nyelv a cseh, de a legtöbb helyen angolul, illetve németül is beszélnek. Nagyra értékelik, ha csehül próbáljuk megértetni magunkat, ezért érdemes néhány szót megtanulni.

Autókölcsönzés: Csehországban is megtalálhatóak az Európa-szerte ismert autókölcsönző cégek. Prága zsúfolt városát átszövik a sétálóutcák, így az autós közlekedés itt nem javasolt, viszont rendkívül jól szervezett és olcsó a tömegközlekedés.

Tömegközlekedés Prágában: a tömegközlekedés jól szervezett és viszonylag olcsó. Rövid (30 perc) és hosszú távú (90 perc) vonaljegyek kaphatók, melyek lehetővé teszik az átszállást is; a rövid távú vonaljegy kb. 24 CZK (gyerekeknek és 60 év felett 12 CZK); a hosszú távú vonaljegy kb. 32 CZK (gyerekeknek és 60 év felett 16 CZK). Napijegy: kb. 110 CZK; 3 napos jegy: kb. 310 CZK. (További információk angol, német nyelven: http://www.dpp.cz)

Az ún. „Prague Card” lehetőséget nyújt számos múzeum és nevezetesség kedvezményes vagy ingyenes megtekintésére (2 napos felnőtt kártya kb. 880 CZK; 3 napos felnőtt kártya kb. 990 CZK, 4 napos felnőtt kártya kb. 1200 CZK).

Fontosabb hívószámok:

Mentők: 373,333; Orvosi ügyelet: 155; Fogászati ügyelet: 374.
Rendőrség 158
Tűzoltóság 150
Városi rendőrség 156
Általános információk 12 444
Csehország nemzetközi hívószáma +420.
Magyar Nagykövetség:
Pod Hradbami 17, Praha 6-Střešovice
Tel: +(420)-220-317-200.

Egészségügyi előírások: Különösebb egészségügyi feltételek nincsenek az ide utazók számára, de a sürgősségi ellátást kivéve fizetni kell az orvosi ellátásért, ezért jó, ha van egészség- és balesetbiztosításunk.

Lehetőség van Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylésére is az OEP-nél (csak sürgősségi ellátásra jogosít, EU-s és meghatározott EU-n kívüli országokban). Kisebb egészségügyi problémák esetén gyógyszertárakhoz is fordulhatunk (keressük a zöld kereszt emblémát vagy a lékárna feliratot). Ügyeletes gyógyszertár Prágában:Štefánikova 6. vagy a Palackého 5. szám alatt.

Hálózati feszültség: 220 volt, vagyis a magyarországi dugók használhatóak.

Ingyenes prospektusokat az aktuális programokkal (Prague Post) a Prágai Információs Szolgálatnál beszerezhetünk, illetve térképeket is biztosítanak ingyenesen.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.