info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bali utazás

Imádni való hely azoknak akik szeretnék magukat a paradicsban érezni

Indonézia Bali last minute akciós olcsó utazás nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 17 szálloda közül választhat.

Szűrők
Amennyiben nem talál itt Önnek megfelelő utazást, akkor kérjen EGYEDI ajánlatot! »
Csodás sziget, gyönyörű tengerpart, mesés vulkánok, gazdag kulturális és természeti kincsek, remek szállodai szolgáltatások – ez vár azokra, akik úgy döntenek, Bali szigetén töltik egzotikus nyaralásukat. De ez még nem minden, hiszen a csodás szigetet „1000 templom szigeteként” is nevezik, és ez is jelzi, hogy az indonéz szigetvilág egyik legismertebb szigetén számos történelmi és kulturális emléket is bejárhat. A pihenés során pedig remek minőségű szállodákban nyaralhat, napközben a helyi konyha remekeit fogyaszthatja, majd az esti órákban belekóstolhat a sziget gazdag éjszakai életébe – sok fiatal egyik szempontja éppen ez, hogy itt nem csak nagyszerű egzotikus nyaralás, kulturális és természeti feltöltődés, de izgalmas éjszaka élet is vár rájuk! Ezt egyszer ki kell próbálni! Az életre szóló élmény szinte garantált!
Bali 3,2 kilométerre keletre helyezkedik el Jáva szigetétől, és mintegy 8 fokkal délebbre az egyenlítőtől.
Bali sziget Indonézia egyik legkeresettebb, legfelkapottabb üdülő térsége, mely kb. Pest-megye nagyságú.Bali a Kis Szunda sziget csoporthoz tartozik. Indonéziát 33 tartományra osztották, Bali ezek közül az egyik. A tartományi főváros a Bali déli részén fekvő Denpasar. Bali lakosai hindu vallásúak. Balin az idő eltolódás az európaihoz képest 6,7 óra a nyári / téli időszámítástól függően.

Az indonéziai sziget neve jól cseng az egzotikus utazásokat tervezők számára. Romantikus, paradicsomi nyaralóhelynek képzelik el többnyire. Az is a maga módján. Pontosan arra szeretnénk rávilágítani ezen a honlapon, hogy mik miatt érdemes Balira utazni és mikre felesleges számítani. Bali elsősorban a kultúrája, a helyi lakosok kedvessége, a csodás rizsföldek, az érdekes életképek miatt vonzó, míg strandjai átlagosak, akár némi csalódást is kelthetnek.
 

Bali közbiztonság

Jó a közbiztonság. Főleg Nusa Dua zárt turista övezetében és a frekventált helyeken. A biztonságra külön ügyelnek a 2002-es és 2005-ös terrormerényletek óta. A hétórás (nyáron csak 6) időeltolódás fizikai feldolgozása sem csekély feladat. Kint az átállás eltarthat 2-3 napig is. Legalább az elején késő este nem túl nehéz fennmaradni a szórakozáshoz.
 

Bali tengerpart

A Balira utazóknak jobb előre tudni azt, hogy az ottani tengerpart nem úgy néz ki, mint amit képzeletük alapján egy trópusi, egzotikus, mesés szigettől elvárnak. Jellemzően nincs vakítóan fehér, finom poros homok, pálmafák, tükör tiszta tenger. A strandok nem olyanok, mint Mauritius-on, a Maldív-szigeteken, vagy a Dominikai Köztársaságban. Tán inkább az olasz Adria strandjaira hasonlítanak. Mondjuk úgy: a tengerpartok nem különösebben szépek. Főleg nem dagálykor. S főleg nem az esősebb, szelesebb időszakokban, azaz november és március között. Kellemetlen kötelességünk figyelmeztetni arra, hogy Bali, a külföldi nyaralók által is használt strandokon súlyos probléma a szemetesség. Előre szólunk, hogy ne legyen nagy a csalódás.
A sziget a jellegénél, adottságainál fogva príma választás lehet nászutasoknak, romantikus nyaralást kereső házaspároknak, bulizós baráti társaságoknak, szingliknek, családosoknak, a kulturális turizmus és a nyaralás könnyed vegyítésére vágyóknak. Bali érdekes lehet a szokványosabb turistalátványosságok iránt nyitottaknak és a kifinomult utazási élményeket igénylőknek egyaránt. Bali-n esküvőket is szerveznek turistáknak, persze nem azoknak, akik ezt helyben, nyaralás közben határozzák el… A helyiek hindu vallásúak és komolyan vett hitéletük, napi háromszori nyíltszíni imádkozásaik, szertartásaik a helyi életkép jellegzetes részét képezik. Ezek önmagukban is turistalátványosságok. Lépten-nyomon láthatók a házi oltárok a friss virágokkal, füstölőkkel. Bali szigetén változatosak a természeti adottságok. Vannak vulkanikus hegyek, tengerpartok, dzsungelek, kanyargó, bővizű patakok. Vannak bőven különböző nehézségi fokú kirándulási (trekking) lehetőségek.
Az esős évszakot mindenképpen szerettük volna elkerülni, ezért a május és október közötti időszakot céloztuk be. Nem mintha az esős évszakban unatkozni kellene, csak épp a napi rendszerességgel érkező, rövid, ám brutális zuhé nem mindenkinek van ínyére.Hidegre itt sosem kell számítani,a tengervíz mindig meleg, tehát alapvetően rossz szezon nincs, csak jó és még jobb. Érdemes előre megtervezni, hol lesz Balin a bázisunk. A sziget nem irdatlan méretű, de roppant sűrűn lakott, így a kanyargós utakon mindig, mindenütt nagy a forgalom. Bár a fő látnivalók nincsenek nagyon messze egymástól, azért előfordulhat, hogy 2-3 órát kell autóznunk egyiktől a másikig. Két lehetőség adott, vagy többször költözünk ottlétünk során, vagy letáborozunk egy helyen, és sok-sok hosszú kirándulással számolunk.

A turistaközpontok délen, Sanur, illetve Kuta környékén vannak, itt rengeteg szállodát, pezsgő éjszakai életet és homokos tengerpartot találunk. Ha vásárolni támad kedvünk, akkor a sziget belsejében található Ubudba érdemes ellátogatnunk,ha pedig búvárkodni szeretnénk, akkor Amed, Padang Bai, Pemuteran vagy a már említett Tulamben a megfelelő úti cél.Ez utóbbi, a térképen szinte fel sem tűnő kis falu a sziget északkeleti részén fekszik, és mára legendás hírnévre tett szert a búvárok körében. Első pillantásra nem volt túl bizalomgerjesztő a fekete kavicsos tengerpart látványa, sőt eleinte a víz alatt is csalódást keltett a sötét homokban felbukkanó néhány korall, anemóna. Az ember irigyli a balinézek merészségét, akik időnként az egész családot egyetlen robogóra felpakolva cikáznak az autók közt. Igyekeznek vigyázni egymásra, de ekkora forgalom mellett így is gyakoriak a balesetek, és bizony a helyi viszonyok között kevésbé rutinosan mozgó külföldiek is bajba kerülnek időnként. A bal oldali közlekedéshez nem szokott, motorozásban járatlan turistáknak nem javasolnám az önálló robogózást.

Rengeteg lehetőség van arra, hogy kedvező áron egész napra autót vagy mikrobuszt béreljünk sofőrrel, aki ráadásul a további programokat, mondjuk a hajókirándulás megszervezését is elintézi helyettünk. Mi így jártuk be például Menjangan szigetét, ahol a víz alatt látványos korallkertekben, a felszínen pedig a szigeten élő szarvasok látványában gyönyörködhettünk. Ubudba mindenki elzarándokol, akit Balira vet a sors. Egyrészt a vásárlás miatt, másrészt pedig azért, hogy a Monkey Forestben majmokkal fotózkodjon. A jópofa kis jószágok meglehetősen ügyes tolvajok, egy pillanat alatt kikapják az ember kezéből a csemegét, aztán gond nélkül felülnek a turista fejére.

Bali ugyan tényleg álomsziget, de azért az nem igaz, hogy itt minden jól működik. Azzal is szembesültünk, hogy a szemét hamarosan maga alá temeti ezt a páratlanul szép helyet. Ezen persze nincs mit csodálkozni. Bali nagyjából akkora, mint Békés megye, csakhogy míg a magyar megyének 470 ezer lakosa van, addig ezen a szigeten több mint négymillióan élnek. És turistából is kicsit kevesebb van Gyulán, mint Kután. Még ha a balinézek nem is szoktak volna rá a mindenféle csomagolt termékre, elég lenne az a több millió turista, akiknek palackos víz, dobozos kóla meg zacskós chips nélkül elképzelhetetlen a nyaralás. A hulladékgazdálkodás gyerekcipőben jár, és bizony elkeserítő látvány a mindenfelé felbukkanó szemétkupac.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.