info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Nagy-Britannia körutazás

Várak, ormok és gazdag történelem

Nagy-Britannia, Skócia körutazás last minute olcsó akciós áron

Ezen az oldalon 4 szálloda közül választhat.

Szűrők
Nagy-Britannia, Skócia körutazás last minute olcsó akciós áron.
Nagy-Britannia második legnagyobb országrésze Skócia. A táj egyedisége, titokzatossága, mondavilágos hangulata, a levegő frissessége, a nyers vidék ártatlan bája, hihetetlen, mágikus zöld színek, végtelennek tűnő szabad terek, magasföldek, méltóságteljes parti sziklák várják az idelátogatót.
Egy táj, ahol lecsendesül a lélek. Ahol a felszínes, értéktelen dolgok, a látszatvilág semmivé foszlik. Ahol olyan egyszerű és mélységesen nyugodt minden, mint a teremtés után lehetett. Ahol nincs helye az emberi szónak, s ahol nincs másra szüksége a vándornak, mint égő figyelemre. Ahol a változás belülről indul, miközben az ember részévé válik a tájnak. Érzi, mit gondolnak a mozdulatlanságba dermedt kövek, a ringó óriáspáfrányok, s együtt hullámzik a tavak éjfekete vizével. Ez a Felföld, ez Skócia...
A Highland Skócia szíve. A vidék történelme erős várak, véres csaták és Macbeth-i legendák homályába vész. Itt minden kő emlékezik, némán és komoran. Ez a vulkanikus eredetű vidék tűzben született. Bazalt és gabbro tornyai szürkés feketén hirdetik e sokat szenvedett föld vajúdását. A Stirlingi vár ősidőktől fogva Skócia birtoklásának szimbolikus kulcsa. 1297-ben a Forth folyón átívelő Old Bridge-nél ütközött meg William Wallace I. Edvárd angol király rettegett nehéz lovasságával, és győzött. A nagyszerű hőstettnek állít emléket az 1870-ben épült Wallace emlékmű neogótikus tornya, ami kilátó is. Az emlékmű lábainál a skót hős életnagyságú szobra áll, egy oda nem illő ráccsal bekerítve. Arcvonásai tagadhatatlanul Mel Gibson-ra emlékeztetnek, ami bizonyára nem a véletlen műve. Itt forgatták ugyanis a „Rettenthetetlen” (Braveheart) című filmet, melyben érezhető a színész őszinte kötődése a történethez, s ennek hála, a mű egészen jól sikerült. A film jeleneteit felidézve érdemes napnyugtakor végigsétálni a várfalon, elnézni északra, a hegyek hullámosan kéklő végtelenje felé, s akkor megérezzük a messzeség vonzását.
  • Notting Hill Karnivál London
    29.2021. August
    Notting Hill Karnivál London2021. August 29. 08:002021. August 30. 21:00
    London, Anglia (Európa)
    Csatlakozzon London legnagyobb utcai partijához a Notting Hill Karneválon! Az esemény során Nyugat-London utcái megtelnek karib színekkel, zenével. A karnevál minden évben augusztus utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre, és még a hétfői napon is ünnepelnek, ugyanis az a nap munkaszüneti nap. A fő parádé alatt számos zenekarral, táncossal, zenésszel találkozhatunk.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.