info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2020/zambia-namibia-zamiba-korutazas-utazas-zambia-1.jpg

Zambia – Namíbia körutazás last minute utak utazás olcsó akciós üdülés nyaralás.

Zambia - Namíbia egyéni szafari körutazás, angol nyelvű túravezetővel

Új egyéni körutazásunk helyi csoporthoz csatlakozva fedi fel a varázslatos Zambia és Namíbia természeti csodáit, látnivalóit, különleges vadvilágát. A Namib-sivatag vörösen izzó homokdűnéi, a Caprivi-sáv vízgyűjtőjének gazdag vadállománya vagy a csodálatos Etosha Nemzeti Park csak ízelítő a körutazás namíbiai látnivalóiból. A lenyűgöző öt nagyvad: oroszlánok, leopárdok, kafferbivalyok, orrszarvúk, afrikai elefántok és még megannyi csodálatos vad, madarak és veszélyeztetett fajok figyelhetők meg az Okavango-deltánál. Zambiában a monumentális Viktória-vízesés kápráztat el erejével és szépségével.
A program szafari jellegű, ahol a résztvevőket a túra vezetője aktívan bevonja a szervezésbe, például a szabadban eltöltött étkezések előkészítésébe is! Tapasztaltabb, angolul beszélő utazóknak ajánljuk! A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! Minimum létszám: 2 fő.

Szállás leírása

Helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák, lodge-ok és szafari táborok kétágyas szobáiban vagy sátraiban a programleírás szerint.

Program

1. nap Budapest – Livingstone

Indulás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállásokkal Zambiába, Livingstone városába.
Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőn.

2. nap Livingstone (Zambia)

Érkezés Livingstone-ba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A világhírű felfedezőről elnevezett település a Viktória-vízesés északi oldalán, Zambiában található. Délután a szállodában találkozó a túravezetővel és a csoporttal, egyeztetés és részletes tájékoztatás a további programokról és tudnivalókról. Este szabadprogram.

3. nap Livingstone – Viktória-vízesés (Zambia)

Reggeli után látogatás a Viktória-vízesésnél. Afrika negyedik leghosszabb folyóján, a Zambézin alakult ki a föld legszélesebb zuhatagja, mely 1 708 méteres szélességével érdemelte ki ezt a címet. A száz méteres mélységbe „mennydörögve” lezúduló vízesést látványos szépsége miatt méltán sorolják a világ hét természeti csodája közé. Délután szabadprogram, programlehetőségek helyszíni fizetéssel: rafting a Zambézi folyón, naplemente hajókázás.
Szállás Livingstone-ban.

4-5. nap Caprivi-sáv – Mahango (Namíbia)

Elutazás szafari busszal Észak-Namíbiába a vadakban és látnivalókban is bővelkedő Caprivi-sáv mentén. Az egykori német kancellárról elnevezett terület három ismert nagy folyónak – Okavango, Chobe és Zambézi – illetve több kisebb folyónak is a vízgyűjtő területe, így mágnesként vonzza a helyi vadállományt. A kétnapos program során egy felejthetetlen szafarira nyílik alkalom a Bwabwata Nemzeti Park részét képező Mahango Parkban, valamint egy csodálatos hajótúra vár az utazókra a Kwando folyón. A terület elsősorban elefántokban, kafferbivalyokban, antilopokban és vadkutyákban bővelkedik, de találkozhatunk zsiráfokkal, vízilovakkal és krokodilokkal is.
A programok alatt reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a szabadban, 1 éjszaka szállás saját fürdőszobás sátorban, 1 éjszaka faházban van.

6. nap Rundu (Namíbia)

Délelőtt a páratlan helyi madárpopuláció megismerése, majd utazás az Okavango folyóhoz. Az út során több, jellegzetes fűkunyhós falu is látható, ahol lehetőség van helyi kézműves termékek vásárlására és a helyi lakosok életének megismerésére. A naplemente már az Okavango folyó partjáról tekinthető meg.
A program alatt reggeli a szálláshelyen, ebéd a szabadban, szállás szafari lodge-ban.

7-8-9. nap Etosha Nemzeti Park (Namíbia)

Az Etosha Afrika egyik legrégibb és legjelentősebb nemzeti parkja. Az itt eltöltött napok garantáltan az egyik legteljesebb szafari élményt nyújthatják, köszönhetően a park területén hatalmas számban élő elefántnak, antilopnak és a híres oroszlánoknak. A vadaspark területén több mint 130 emlős-, 300 madár- és 100 hüllőfaj él, köztük a sajnálatos módon kihalófélben lévő fekete, vagy keskenyszájú orrszarvú is. Az Etosha területén eltöltött idő alatt két egész napos, szinte teljes egészében a szabadban töltött szafariprogram során ismerkedhetnek meg a látogatók a vadvilággal.
A programok alatt reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a szabadban, szállás egy helyi, önellátó farm kétágyas szobáiban.

10. nap Brandberg-hegy (Namíbia)

Utazás az Etosha Nemzeti Parktól a központi fennsík területére, melyet nyugatról a Namib-sivatag, keletről a Kalahári-sivatag határól. Itt emelkedik Namíbia legmagasabb pontja, a Brandberg-hegy csúcsán található Königstein. Látogatás a híres, több millió éves fatörzseket rejtő Megkövült Erdőnél. A népszerű sziklarajzok, köztük a Fehér Hölgy sem maradhat ki a programból. A programok alatt reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a szabadban.
Szállás helyi szafari lodge-ban.

11-12. nap Swakopmund (Namíbia)

Reggeli a szálláshelyen. Utazás szafari busszal a végtelen síkvidéken keresztül Swakopmund városába, útközben ebéd. A német gyarmatosítók által alapított tengerparti városban számtalan a látnivaló. Az itt töltött 2 nap során szabadprogram pihenésre és a város felfedezésére, szórakozásra. Látogatás Swakopmund környékének egyik legérdekesebb látnivalójához, a 120 km-re lévő Cape Cross természetvédelmi területre, amely a világ egyik legnagyobb számú dél-afrikai medvefóka populáció otthona. A program alatt reggeli a szállodában.

13-14. nap Namib-sivatag (Namíbia)

Swakopmund városát holdbéli táj veszi körül, és aki elhagyja a várost az egyből a vörös homokdűnékkel teli Namib-sivatagban találja magát. A közel Magyarország-méretű sivatag bolygónk egyik legrégibb sivatagos területe, ahol nem ritkák a 300 métert meghaladó homokdűnék sem. Ennek pusztaságnak vannak olyan részei, ahol még soha nem jegyeztek fel csapadékot. A kétnapos sivatagi felfedezőtúra alatt sor kerül egy gyalogos látogatásra az időszakos folyók által kivájt Sesriem kanyonnál, valamint a Sossuvlei sóvölgyben. A programok alatt reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a szabadban.
Szállás egy sivatagi tábor felszerelt sátraiban.

15. nap Windhoek (Namíbia)

Reggeli után elutazás Windhoek-ba, Namíbia fővárosába. A település harmonikus keveréke az afrikai és európai kultúrának, illetve a modern nagyvárosoknak és a kolonialista hangulatnak. Út közben ebéd. Megérkezés a szállodába a délutáni órákban.

16. nap Windhoek – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállásokkal Budapestre.

17. nap Budapest

Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Budapest – Livingstone és Windhoek – Budapest útvonalon. turista osztályon
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált szafaribusszal
 • illetékek
 • 14 éjszakai szállás, helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák, lodge-ok és szafari táborok kétágyas szobáiban vagy sátraiban a programleírás szerint
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • étkezések a programleírás szerint (14 reggeli, 11 ebéd, 7 vacsora)
 • gyakorlott angol nyelvű túravezető
A repülőút során asszisztencia nem áll rendelkezésre.

Az ár nem tartalmazza

 • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj
 • vízumok díja
 • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Zambia, Zambia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Zambia, Zambia körutazás
2022.12.01 - 2022.12.07

Csütörtök

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 20°C

délkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 21°C

dél-délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 27%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

32°C

éjszaka: 23°C

délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 23%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

tiszta égbolt

33°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 25%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

tiszta égbolt

32°C

éjszaka: 25°C

kelet-délkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 25%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

32°C

éjszaka: 23°C

észak-északnyugati szél 0.9 km/h

páratartalom: 27%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.