info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2022/teli-kalandok-az-eszaki-feny-nyomaban-moszkva-utazas-oroszorszag-1.jpg

Téli Kalandok - Az Északi Fény Nyomában last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Szállás leírása

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Moszkva – Murmanszk – Szentpétervár

Kis létszámú csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel
 
Oroszország különleges régiója a Kola-félsziget, ahol túl az északi sarkkörön megannyi természeti szépség, különleges élővilág és az északi fény égi tüneménye kápráztatja el az utazókat. A jeges kalandok része a számikkal való találkozás, rénszarvas-farm látogatás és husky-szánozás is. A tundrán átélt élményeket a Moszkvában és Szentpéterváron tett látogatás foglalja méltó keretbe.

1. nap Budapest – Moszkva
Elutazás repülőgéppel Budapestről Moszkvába a délutáni órákban. Érkezés után rövid panoráma városnézés, majd transzfer a szállodába. Este szabadprogram pihenéssel. Szállás Moszkvában, vacsora a szállodában.
2. nap Moszkva
Reggeli után a világ második legsűrűbben használt metróhálózatának megtekintése. A moszkvai metró híres a szocialista realizmus jegyében épített, szobrokkal, freskókkal és mozaikokkal díszített állomásairól. Séta a Vörös téren, majd a világörökség részét képező Kreml épületei között és a Zaryadye Parkban. Séta közben látható a Megváltó Krisztus-székesegyház, a Rettegett Iván által építtetett Boldog Vazul-székesegyház, a Nagy Kreml Palota, a Lázár-templom, a Blagovescsenszkij-székesegyház, az Arhengelszkij-székesegyház, a Nagy Iván-harangtorony, a Tizenkét Apostol-templom, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Látogatás a híres GUM áruházban, majd visszautazás metróval a szállodába, ahol vacsora.
3. nap Moszkva
Reggeli után látogatás az egykori VDNH-ban, mai nevén Összoroszországi Kiállítási Központban (VVC), a Szovjetunió és Oroszország gazdasági, műszaki és tudományos életét és eredményeit bemutató múzeumban és az Űrkutatási Múzeumban, ahol megtekinthető a híres Vosztok-1 űrhajó is, melyben Gagarin megkerülte a földet. Szállás Moszkvában, vacsora a szállodában.
4. nap Moszkva – Murmanszk
Reggeli után szabadprogram pihenéssel, majd kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Elutazás Murmanszkba repülőgéppel, majd transzfer a szállodába, ahol szabadprogram pihenéssel. Este, sötétedés után utazás a városi fényektől távol eső helyekre, ahol nagy eséllyel látható az Aurora Borealis, azaz a sarki fény. A program során a lakott területektől távol, akár 200 km utazás is szükséges lehet ahhoz, hogy a sarki fény látható legyen. A programot helyi, gyakorlott idegenvezető is kíséri. Szállás Murmanszkban, vacsora a szállodában.
5. nap Murmanszk – Teriberka
Reggeli után utazás Teriberkába. A sarkvidékhez közeli, Murmanszktól 120 km-re található kisváros a Kola-félszigeten az orosz tundra egyik jellegzetes települése. Ez a Barents-tenger partján fekvő város és környéke számos látnivalót rejt. Látogatás a helyi vízesésénél, a hajótemetőnél és az 1893-ban alapított meteorológiai állomáson. Piknikebéd és teázás a Jeges-tenger partján, majd rövid kirándulás hómobillal vontatott szánokon a tengerparton. Visszautazás Murmanszkba a késő délutáni órákban, érkezés a szállodába az esti órákban, vacsora a szállodában.
6. nap Murmanszk
Reggeli után látogatás egy husky farmon, ahol kipróbálható a sarkvidéki kutyaszánon való utazás, amennyiben az időjárás és a hó mennyisége is lehetővé teszi. Útközben látható a világ első nukleáris felszíni hajója, az 1957-ben vízre bocsájtott, legendás Lenin jégtörő is. Utána látogatás a Murmanszk közelében található, látványos, jégbe és hóba faragott építményeiről híres Hófaluban és a helyi lapp közösségnél (számik), rénszarvas simogatással és etetéssel. Utazás a szállodába a délutáni órákban, ahol szabadprogram és pihenés. Este, sötétedés után utazás a lakott területektől és a városi fényektől távol eső helyekre, ahol nagy eséllyel látható az aurora borealis, azaz a sarki fény. Szállás Murmanszkban, vacsora a szállodában.
7. nap Murmanszk – Szentpétervár
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Szentpétervárra. Érkezés délután, majd rövid autóbuszos panoráma városnézés, mely során a rendelkezésre álló idő függvényében többek között a Nyevszkij sugárút, a Szent Izsák-székesegyház, a Téli Palota, az Ermitázs, az 1917-es forradalom jelképévé vált Aurora cirkáló, a Művészetek terén a Mihalkovszky Palota és a cárok sírhelyét őrző Péter-Pál erőd látható. Szállás Szentpéterváron, vacsora a szállodában.
8. nap Szentpétervár
Reggeli után kirándulás Peterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található. A nyaralóegyüttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítják. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Palota Múzeum, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Visszautazás Szentpétervárra autóbusszal, vacsora a szállodában.
9. nap Szentpétervár
Reggeli után látogatás a Vérző Megváltó-templomban, majd 3 órás idegenvezetés az Ermitázsban, Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumában, ahol a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteménye található, többek között Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo De Vinci és Rembrandt műalkotásaival. Este látogatás a vodkamúzeumban, vacsorával, vodkakóstolóval. Az orosz nemzeti italnak emléket állító múzeumban szinte minden tudnivaló hozzáférhető a vodkáról. A 30 perces látogatást 3 vodkakülönlegesség kóstolója és a hozzá illő halas szendvics, savanyú uborka és péksütemény felszolgálása zárja. Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban.
10. nap Szentpétervár - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerinti járatokkal. Érkezés Budapestre a déli órákban.
Minimum létszám: 10 fő

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, Budapest – Moszkva – Murmanszk – Szentpétervár – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db, 23 kg-os feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok és kirándulások a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető 

Az ár nem tartalmazza

 • vízumdíj
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Moszkva utazás
2024.04.12 - 2024.04.18

Péntek

enyhe eső

14°C

éjszaka: 11°C

nyugati szél 2.1 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

borús égbolt

11°C

éjszaka: 10°C

északnyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

közepes eső

12°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

közepes eső

9°C

éjszaka: 8°C

nyugat-délnyugati szél 2.5 km/h

páratartalom: 44%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

7°C

éjszaka: 7°C

nyugati szél 2 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

enyhe eső

11°C

éjszaka: 8°C

nyugat-délnyugati szél 2.1 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.