info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Utazás leírása

Időtartam
3 nap/2 éjszaka.
Időpont
VI. 10., IX. 9., X. 7.
Utazás
Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek
Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa.
Elhelyezés
Ljubjanában ***-os, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban.
Ellátás
Reggeli.
Vacsora felár ellenében kérhető.
Minimum létszám
30 fő.

Szlovénia gyöngyszemei körutazás programja

1. nap
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Skofja Lokaba, Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosába. Séta a középkori hangulatú óvárosban (Kapucinus-templom és kolostor, Nepomuki Szt. János szobor, Szt. Jakab- templom, vár). A városka mesébe illő látványa mindenkit lenyűgöz, szemrevaló kicsiny házak, fából készült, a víz fölé kiugró teraszok-erkélyek, parányi kertek. Továbbutazás Szlovénia fővárosába, Ljubljanába, ahol reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva (Tromostovle Hármas híd, Városháza, Székesegyház, az óváros fölé magasodó vár). Szállás elfoglalása Ljubjanában.
2. nap
Reggeli után utazás Szlovénia egyetlen UNESCO Világörökségéhez, a Skocani-barlanghoz. A barlang különlegessége, hogy a Reka folyó egy 1.400 m hosszú, egyes helyeken 150 m mély, földalatti kanyont vájt magának. Kb. 1,5 órás gyalogtúra után továbbutazunk Lipicára. A világhírű ménesnek otthont adó település lótenyészetét 1580-ban I. Ferdinánd alapította. Ismerkedés a ménessel és a farmmal. Majd folytatjuk utunkat a Szlovén Riviéra gyöngyszemének is nevezett, Piránba. Óvárosi sétánk során ellátogatunk a főtérre (Giuseppe Tartini, zeneszerző és hegedűművész szobra, városháza, Gabrieli-palota, Travesini-palota, Tartini Színház). A félsziget csücskéig sétálva templomok sorozatában gyönyörködhetünk: Szt. Kelemen-templom, Szt. Péter-templom, ferences templom és minorita kolostor, Havasa Mária-templom, Vígasztaló Mária-templom, Szt. György-templom, a karcsú harangtorony régóra Pirán jelképe, Keresztelő Szt. János- kápolna. Rövid szabadprogram után visszautazás Ljubjanába, szállás.
3. nap
Reggeli után utazás Szlovénia második legmagasabb és egyik leghíresebb vízeséséhez, a Rinka-vízeséshez. Legszebb perspektívából a Kamnisko-hágóról csodálhatjuk meg. A parkolóból egy kitáblázott túraútvonal vezet a vízesés alatti kilátóponthoz, ahonnan káprázatos a panoráma. A vízeséshez vezető út enyhén emelkedik és nagyjából 10 perc alatt megtehető. Túránk után jól megérdemelt pihenőt tartunk, a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Továbbutazás Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Rövid séta a Dráva parti város hangulatos belvárosában: Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, Postapalota. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Belépők a helyszínen fizetendők!
Szlovénia, Szlovénia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.