info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2022/nagy-skot-korut-2022-nagy-skot-korut-nagy-britannia-korutazas-utazas-1.jpg

Nagy skót körút Nagy-Britannia körutazás utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

8 nap / 7 éjszaka

Indulási időpontok

VII.6., VII.21., VIII.24.

Utazás

Air France / KLM menetrend szerinti járataival, átszállással

Nagy skót körút elhelyezés

Középkategóriájú szálláshelyeken

Nagy skót körút ellátás

Reggeli, fakultatív vacsora Minimum létszám 18 fő

1. nap

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, amszterdami vagy párizsi átszállást követően továbbutazás a skót fővárosba, Edinburgh-ba. Uton Glasgow felé az első megálló a Falkirk keréknél lesz, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya. Informatív városnézés Skócia legnagyobb városában, Glasgow-ban, melynek során felkeressük az ország legrégebbi katedrálisát, a Fő tér viktoriánus épületeit és a Kelvingrove parkot az egyetemmel. Elhelyezkedés a Glasgow térségében lévő szálláshelyen.

2. nap

Reggeli után a kietlen és vadregényes Felföld felé indulunk. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája is volt. Útközben megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb völgyét, a Glencoe-t. A nap során látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Szállás Strathpeffer térségében.

3. nap

Folytatjuk utazásunk a Felföld lenyűgöző tájain a Great Glen és a Glen Shiel völgyeiben és tavai mentén érintve Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyát, a Hegylakó c. filmben is megörökített Eilean Donan várkastélyt. Ezután egy impozáns függőhídon átkelünk a Hebridák legismertebb szigetére, a Skye-ra, ahol jellegzetes hegyek és tengerpartok várnak ránk. Sétát teszünk a sziget fővárosában, Portree-ben is, majd délután visszatérünk a szárazföldre. Szállásunk Strathpeffer/Inverness környékén lesz.

4. nap

Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen impozáns – ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O’Groats-tól.

5. nap

Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. Visszatérés a főszigetre este 6 óra körül, az élményteli nap végén még továbbutazás déli irányban a szálláshelyre, várható érkezés a késő esti órákban.

6. nap

Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, majd érintik a Felföld szívében fekvő Pitlochry települést, mielőtt a délután folyamán eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kísértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek- és ifjúkorát a néhai II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva érkezünk a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

7. nap

St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. Ezen a napon látogatjuk meg a skót történelem legfontosabb erődítményét, a Stirlingi várat, ahol William Wallace, a ,,Rettenthetetlen” csatázott. Végül eljutunk az utazás egyik fénypontjához, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, teljesen egyedi Rosslyn kápolnához. A gazdagon díszített rejtélyes épületben a templomos lovagok titkainak nyomába eredünk, s a Biblia néhány eseménye is új megvilágításba kerül. Szállás Edinburgh térségében.

8. nap

Ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Belülről is megtekintjük az Edinburgh-i várat, amelynek teraszáról páratlan látkép nyílik Skócia fővárosára. A látogatás után rövid szabadidő lesz a városban egy kisebb sétára, emléktárgyak vásárlására. Transzfer az edinburgh-i repülőtérre, a menetrend függvényében a kora délutáni órákban. Hazautazás átszállással, érkezés Budapestre az esti órákban. A látnivalók sorrendje felcserélődhet. A díj a feladható poggyászt tartalmazza. Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 115 GBP
Anglia, Nagy-Britannia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Anglia, Nagy-Britannia körutazás
2023.09.25 - 2023.10.01

Hétfő

enyhe eső

16°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 2.5 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

16°C

Kedd

közepes eső

13°C

éjszaka: 11°C

déli szél 2.2 km/h

páratartalom: 93%

Víz hőmérséklet

16°C

Szerda

közepes eső

14°C

éjszaka: 14°C

dél-délkeleti szél 3.7 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

16°C

Csütörtök

közepes eső

13°C

éjszaka: 12°C

nyugat-délnyugati szél 3.5 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

16°C

Péntek

enyhe eső

13°C

éjszaka: 10°C

nyugat-északnyugati szél 3.2 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

16°C

Szombat

enyhe eső

14°C

éjszaka: 11°C

dél-délnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

16°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.