info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2022/nagy-skot-korut-2022-nagy-skot-korut-nagy-britannia-korutazas-utazas-1.jpg

Nagy skót körút Nagy-Britannia körutazás utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

8 nap / 7 éjszaka.

Indulási időpontok

VII. 28., VIII. 11.

Utazás

Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal, az országon belül autóbusszal.

Nagy skót körút elhelyezés

Középkategóriájú szálláshelyeken.

Nagy skót körút ellátás

Reggeli, fakultatív vacsora (6 x).

Minimum létszám

18 fő.

Nagy skót körút program

1. nap

Utazás Edinburgh-ba az esti órákban, transzfer a szálláshelyre.

2. nap

Informatív városnézés Skócia legnagyobb városában, Glasgow-ban, melynek során felkeressük az ország legrégebbi katedrálisát, a Fő tér viktoriánus épületeit és a Kelvingrove parkot az egyetemmel. Ezután megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya. A déli órákban láthatják még a skót történelem legfontosabb erődítményét, a Stirlingi várat, ahol William Wallace, a ,,Rettenthetetlen” csatázott. Innen a kietlen és vadregényes Felföld felé indulunk. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája is volt. A nap lezárásaként megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb völgyét, a Glencoe-t. Szállás Fort William térségében.

3. nap

Folytatjuk utazásunk a Felföld lenyűgöző tájain a Great Glen és a Glen Shiel völgyeiben és tavai mentén érintve Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyát, a Hegylakó c. filmben is megörökített Eilean Donan várkastélyt. Ezután egy impozáns függőhídon átkelünk a Hebridák legismertebb szigetére, a Skye-ra, ahol jellegzetes hegyek és tengerpartok várnak ránk. Sétát teszünk a sziget fővárosában, Portree-ben is, majd délután visszatérünk a szárazföldre. Szállásunk Inverness környékén lesz.

4. nap

Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen impozáns – ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O’Groats-tól.

5. nap

Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness környéki szálláshelyre a késő esti órákban.

6. nap

Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

7. nap

St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a festői környezetben fekvő Linlithgow palotához, amely Stuart Mária szülőhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

8. nap

Reggel belülről is megtekintjük az edinburgh-i várat, melynek teraszáról páratlan látkép nyílik Skócia fővárosára. Kora délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, teljesen egyedi Rosslyn kápolnához. A gazdagon díszített rejtélyes épületben a templomos lovagok titkainak nyomába eredünk, s a Biblia néhány eseménye is új megvilágításba kerül. A program lezárásaként szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe, a botanikus kertbe, vagy az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yachthoz, amellyel a királyi család tagjai évtizedekig utazgattak a Nemzetközösség távoli országaiba. A szabad programot követően, a késő délutáni órákban transzfer az edinburgh-i repülőtérre, hazautazás az esti órákban, közvetlen járattal.

A látnivalók sorrendje felcserélődhet.
A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.

 

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Anglia, Nagy-Britannia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Anglia, Nagy-Britannia körutazás
2022.12.07 - 2022.12.13

Szerda

kevés felhő

1°C

éjszaka: -1°C

északnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

12°C

Csütörtök

havazás

1°C

éjszaka: -2°C

északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 72%

Víz hőmérséklet

12°C

Péntek

erős felhőzet

0°C

éjszaka: -3°C

dél-délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

12°C

Szombat

borús égbolt

0°C

éjszaka: -3°C

dél-délkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 92%

Víz hőmérséklet

12°C

Vasárnap

kevés felhő

-0°C

éjszaka: -5°C

délkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

12°C

Hétfő

tiszta égbolt

-0°C

éjszaka: -3°C

délkeleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

12°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.