info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Madagaszkár Nossi Be Nosy Be Hotel & Spa last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Fekvése

Hell-Ville-től néhány kilométerre, az egyik legcsodálatosabb partszakaszon épült, elegáns hotel. Palm Beach mindössze 5, Crater Bay pedig kb. 10 pernyi autózással elérhető.

Szobák

A hotelben a csodás, kertre néző bungalók és kétágyas szobák foglalhatók, amelyekben televízió és minibár, típustól függően tea- és kávéfőző is rendelkezésre áll. A saját fürdőszobában hajszárító, papucs, és piperecikkek várják az utazókat.

Ellátás

Félpanzió.

Szolgáltatások

A testi-lelki felüdülést a Spa, az edzőterem és a kültéri medence biztosítja. Éttermében helyi, olasz és francia ízeket kínálnak. Wi-fi, valamint strand kabinok ingyenesen állnak a vendégek rendelkezésére.

A területről

Az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő varázslatos Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, állat-és növényvilága rendkívüli. Ritka állatai között 70 fajta gyűrűsfarkú maki, más néven katta (lemúr), de a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonja is megtalálható, páratlan növényeit többek között 930 orchidea faj gazdagítja. Változatos tájak jellemzik: keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyek, a sziget közepén teraszos rizsföldek, nyugaton sziklás és füves síkságok, majomkenyérfák teszik változatossá vidéket, a part mentén pedig képeslapra kívánkozó, fehér homokos, csodálatos partszakaszok ölelik körül. Madagaszkár varázsát elsősorban a csodálatos természeti látnivalók és a romlatlan társadalom adja. Az őszinte, kedves és vendégszerető lakosságnak, a kevéssé fejlett gazdaságnak és a tömegturizmus hiányának köszönhetően egy vadregényes és érintetlen sziget várja azokat az utazókat, akik fogékonyak belső értékeire is.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon.  A tartózkodás tetszés szerint hosszabbítható extra éjszakákkal. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető! Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt. Személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt. Szállásdíj a választott hotelben, kétágyas szobában, a megadott ellátással.

 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (változhat), helyi transzfereket, angol nyelvű fakultatív programokat, egyéb kiadásokat, egyéb étkezéseket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-betegség-poggyász biztosítást.
A fakultatív programokon való részvételi szándékukat kérjük, hogy az utazásra való jelentkezéssel egy időben adják le.

Fakultatív programok

A kirándulások árai Nosy Be főszigetéről való indulással érvényesek, angol nyelvű idegenvezetéssel! **A kirándulások ára kizárólagos részvételt tartalmaz, tehát a vendégeken kívül más nem csatlakozhat a kiránduláshoz, kivéve a bálnales program. Kérjük, hogy a választott fakultatív programokat az utazásra való jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megrendelni annak érdekében, hogy helyüket biztosítani tudjuk!​

Nosy Be sziget körút
Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.
Részvételi díj: 34 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Komba
Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Tanikely
Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti: « a kis föld szigete ». Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. 
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Iranja
Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte « kötelező », kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 55 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Sakatia
Nosy Sakatia, az « Orchideák szigete »,
Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el.
Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és  ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 31 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 25 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re
„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája.
A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él.
Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható.
Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri...! 
Részvételi díj: 46 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​


Lemuria Land 
A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.
Részvételi díj: 29 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​

Bálnales (a bálnaszezonban, júl-okt. között)
Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel  találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket : megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.
Részvételi díj: 1-10 főig 29 900 Ft/fő (júl-okt. között)
Időtartam: félnap
Ellátás: szendvics

Egészségügyi tudnivalók

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont (Budapesten, a Gyáli úton található, honlapcímük http://www.oek.hu/) meg tudja adni a szükséges információkat. Madagaszkáron előfordulhat malária. Bár nagyon ritka, hogy turisták elkapják, erről is érdemes kikérni a véleményüket, mely gyógyszert javasolják. Kint a gyógyszertárakban lehet kapni malária gyorstesztet, mellyel kétség esetén gyorsan ellenőrizhető a fertőzöttség. Gyógyszerek: emésztéssel kapcsolatosan felmerülő problémákra (Daedalon, bélfertőtlenítő, Neurosan, Smecta, Immodium, Bolus Adstringens, stb.) Szúnyogriasztó spray, leégésre való krém. Fertőtlenítőszer, ragtapasz, fásli, nedves törlőkendő.

Kiutazás leírása

Menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon. 

A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető!

Tervezett menetrend: 
Bécs - Addis Abeba 22:50-06:40 (+1 nap)
Addis Abeba - Nosy Be 09:00-14:50
Nosy Be - Addis Abeba 15.35-19:50
Addis Abeba - Bécs: 01:15-05:45 (+1 nap)

Poggyászinformáció:
Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt és személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt.

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Madagaszkár, Nossi Be utazás
2023.06.04 - 2023.06.10

Vasárnap

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 21°C

északkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

szórványos felhőzet

27°C

éjszaka: 21°C

északkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 20°C

észak-északkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 21°C

kelet-északkeleti szél 1.7 km/h

páratartalom: 61%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 21°C

északkeleti szél 2 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 21°C

észak-északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.