Krakkó - Zakopane Körút

Azonosító:26250
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

  • Utazás napja: 2019.05.23
  • Hazaérkezés napja: 2019.05.26
  • Éjszakák: 3 éj
  • Utazás módja: Busszal
  • Indulási hely: Budapest
  • Ellátás: Reggeli
  • Szoba: 2-ágyas standard szoba (2 felnőtt)
  • Részvételi díj: 59 708 Ft-tól
  • 2 utas teljes díj: 122 416
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
2019. május
2019. augusztus
2019. október
Kérjük várjon amíg a diagramm megjelenik!

Lengyelország Krakkó utazás Krakkó - Zakopane Körút last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása

Krakkó - Zakopane
(4 nap/3 éjszaka, autóbusszal)

Időpont: V.18., VIII.17., X.4.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest

Elhelyezés

Krakkóban, ***-os szálloda, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban.

Ellátás

Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.
Minimum létszám: 35 fő

Program

1. nap: A kora reggeli órákban indulás Budapestről Selmecbányáig, városnézés az óvárosban, amely 1996. óta a Világörökség része. Selmecbánya az egykori magyar királyság legjelentősebb bányavárosa volt, egyik fő látványossága és városképének meghatározó eleme a főtértől nem messze, egy magaslaton fekvő Óvár. Az eredetileg román stílusú bazilikaként épült templom az évszázadok során számos átalakuláson ment keresztül, a gótika, a reneszánsz és a barokk is nyomot hagyott rajta, de a legfőbb változás a török veszedelem idején történt, mikor az erődített templomot várrá alakították át. Továbbutazás Krakkóba, útközben rövid fotószünet a Felvidék legmerészebb építésű váránál, az Árva folyó feletti függőleges sziklabércen magasodó Árva váránál, mely 400 éve változatlan formában őrzi a Lengyelországba tartó fő útvonalat. A történelmi Magyarország északi határán épült sasfészek az ország egyik legnépszerűbb látnivalója. Szállás Krakkóban.
2. nap: A reggelit követően városnézés Krakkóban. A város egy különleges hely a lengyel emberek számára: a királyok fővárosa, a hely, ahol megkoronázták, majd eltemették őket. Városnézésünk első állomása a Piactér, amelyet múzeumok, templomok és történelmi jelentőségű épületek szegélyeznek, közepén a Posztóház (Sukiennice) emelkedik, mellette az egykori városháza áll. Körben ódon kereskedőházak, patinás paloták és a gótikus Mária templom. Itt mindenképpen meg kell nézni Európa legnagyobb gótikus oltárát. A főtéren óránként hallható a templom tornyából trombitán játszott közismert krakkói dallam. A trombitaszó jellegzetessége, hogy nincs vége, egyszercsak félbeszakad. Ezt követően látogatás Európa egyik legpompásabb királyi várában, a Wawelben. Ez volt a lengyel királyok rezidenciája a XI. századtól a XVII. századig. A Flórián kaputól a főtéren át a Flórián utca "a királyok utcája" vezet a Wawel felé. A Wawelben van a királyok temetkezési helye, ahol több közös királyunk sírja található. A vár aljában, a Visztula partján látható a város egyik jelképe, egy nagyméretű sárkány, amely félóránként igazi tüzet lehel. Közös városnézésünket követően szabadidő (ebédelési lehetőség), hogy mindenki önállóan is felfedezhesse Krakkó szépségeit. Szállás.
3. nap: A reggelit követően kirándulás Wieliczka városába, a sóbányába. A Krakkó mellett található wieliczkai sóbánya - mely az elsők közt került fel az UNESCO Világörökségi listára - méltán híres tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás sószobrokról, és egyéb alkotásokról. Délután fakultatív kirándulás Auschwitzba, vagy szabadprogram Krakkóban egyénileg. Szállás.
4. nap: A reggelit követően utazás Zakopanéig. Városnézés Lengyelország egyik ékszerdobozában, amely a tenger szintje felett 900 méter magasságban terül el. Zakopane évszázadokon keresztül amolyan csendes kis falu volt, sok másik hegyi településhez hasonlóan. A 19. század közepétől azonban az eldugott, álmos kis falucska gyors fejlődésnek indult, a század végére igen divatos üdülőhellyé vált. Végighaladunk hosszú sétálóutcáján, ahol szinte mindig történik valami érdekes. Viszonylag egyszerű megközelíthetősége miatt rendkívül népszerű kirándulóhely a várostól északra emelkedő Gubalówka. A hegyre kényelmesen a siklóval, vagy gyalogosan a meredek turistaúton lehet feljutni. A sikló lenti állomásához kézműves alkotásokat, helyi ételeket kínáló bazáron át vezet az út, a sétálóutca végén. Útban hazafelé rövid kitérőt teszünk Lőcse városába, amelynek már a középkorban európai jelentősége volt. A főtéren három gyönyörű épület van: a Szent Jakab templom (vallási központ), a városháza (önkormányzati és igazságszolgáltatási központ), továbbá az üzletközpont (gazdasági központ). Később még idekerült a hatalmas kupolájú evangélikus templom is. A városnézés után hazautazás. Érkezés Budapestre, az esti órákban.

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Lengyelország Krakkó

SzombatMaenyhe havazásenyhe havazás-2 °C
éjszaka: -3 °Ckelet-északkeleti szél 1.3 km/hpáratartalom: 74 %légnyomás: 981 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Vasárnap2018.12.16enyhe havazásenyhe havazás-5 °C
éjszaka: -9 °Cdélnyugati szél 0.5 km/hpáratartalom: 79 %légnyomás: 975 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hétfő2018.12.17enyhe havazásenyhe havazás-5 °C
éjszaka: -5 °Cdélnyugati szél 0.5 km/hpáratartalom: 76 %légnyomás: 978 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Kedd2018.12.18enyhe havazásenyhe havazás-3 °C
éjszaka: -10 °Cdél-délnyugati szél 0.4 km/hpáratartalom: 84 %légnyomás: 986 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szerda2018.12.19tiszta égbolttiszta égbolt-3 °C
éjszaka: -7 °Cnyugati szél 0.3 km/hpáratartalom: 0 %légnyomás: 993 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Csütörtök2018.12.20enyhe havazásenyhe havazás-1 °C
éjszaka: -7 °Cdél-délnyugati szél 0.4 km/hpáratartalom: 0 %légnyomás: 987 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Adja meg e-mail címét és üzenetét!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.