Kínai Nagy Körút, Tibettel És Pihenéssel Hainan Szigeten - Csoportos Körutazás

Utazás azonosító:27287

Legolcsóbb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Kínai Nagy Körút, Tibettel És Pihenéssel Hainan Szigeten - Csoportos Körutazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Csoportos körutazás idegenvezetéssel

Kína lenyűgöző kulturális örökségű, hatalmas és folyamatosan változó országa mindig meg tudja lepni látogatóit. A császárvárosok, a Nagy Fal, a Tiltott Város, a kínai agyaghadsereg az ősi dinasztiákat eleveníti fel, Peking és Sanghaj a modern Kína arcait mutatja meg. A Dél-Kínai hegyvidék, a Li folyó nyugalmas tájai és Chengdu varázslatos pandarezervátuma a természet szépségeinek egy-egy ecsetvonása a hatalmas ország festővásznán. Tibet rejtőzködő vidékén, a felhőket karcoló Himalája csúcsai alatt sima tükrű tavak csillognak és a hegyi szélben lengedező megannyi ragyogó színű imazászló színesíti a tájképet. A dalai láma egykori otthona, a Potala Palota Lhásza környékének kihagyhatatlan látnivalója és Tibet legnagyszerűbb épülete. A gelugpa (sárga süveges) iskola remekbe szabott kolostorai, a Szera és a Drepung közelről is bepillantást engednek a buddhista szerzetesek érdekes és titokzatos világába. A temérdek látnivaló mellett Kína különleges trópusi szigetén, a balzsamos klímájú Hainan tengerpartján várják pihentető napok az utazókat 19 napos, nagy kínai körutazásunkon.

Útvonal

Peking – kínai nagy fal – Xi an – Lhásza – Chengdu – Guilin – Yangshuo – Hainan-sziget, Sanya, Yalong-öböl – Sanghaj – Qibao

Szállás leírása

16 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Program

1. nap Budapest – Peking

Késő délután elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Pekingbe.

2. nap Peking

Megérkezés délután Pekingbe, mely egyike a hat ősi fővárosnak, és csak a XV. században vált valódi császári fővárossá. Peking városképe ma is emlékeztet a régi Ming- és Csing-dinasztia kori négyzethálós elrendezésre. Transzfer a szállodába, majd séta a Wangfujingon, mely a város legismertebb bevásárlóutcája, látogatás az Ízek utcáján. Pekingi kacsavacsora.
Szállás Pekingben.

3. nap Peking

Látogatás a Tienanmen térre, a Mennyei Béke kapujának terére, mely közel 440 ezer négyzetméteren terül el. Itt található Mao mauzóleuma, ahol kígyózó sor áll, hogy pillantást vethessenek az egykori elnökre, továbbá az Országos Népi Gyűlés csarnoka, a Qian Men kapu, a Népi Hősök emlékműve, a Kínai Nemzeti Múzeum és a Tienanmen kapu, mely a Tiltott város bejárata. A Tiltott város – más néven Palotamúzeum megtekintése, mely 1420-ban készült el. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttest hatalmas belső udvarok, paloták, pavilonok, csarnokok, kertek tagolják, és magas fal veszi körül, melynek minden sarkán emeletes tetőszerkezetű nyíltorony áll. Később a városközponttól távolabb eső Nyári Palota felkeresése, mely a Kunming-tó partján fekszik. Cixi anyacsászárné kétszer is újjáépíttette, mára a kiterjedt területen fekvő parkban templomok, pavilonok, díszesen megfestett fedett folyosó, és a Márványhajó is itt található. Ezt követően vásárlási lehetőség.
Szállás Pekingben.

4. nap Peking – Xi’an

Reggelit követően a Tian Tan vagyis az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található. A templomegyüttes több részből áll: a 38 méter magas, egyetlen szög nélkül készült Qinian Dian, vagyis az Égi Imádságok csarnokából, melynek kazettás mennyezetén aranyozott sárkány és főnix látható, továbbá a Vöröslépcső-hídból, a Visszhang falból, a Mindenség Istenének templomából és a kerek kőoltárból. Később utazás a Pekingtől északra található kínai nagy falhoz. Útközben látható a Madárfészek Stadion és az Nemzeti Vízi Központ (vagy Vizeskocka), melyek a 2008-as Nyári Olimpiai Játékoknak adtak otthont. A nagy fal több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. A gyorsabb kommunikáció érdekében az őrség a fal őrtornyai között tűz-, füst-, dob- és harangjelzést is használt a hírek továbbadására. A kínai nagy fal fővároshoz közel eső, felújított szakaszának megtekintése. Délután utazás a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi an városába. Transzfer a hotelbe.
Szállás Xi anban.

5. nap Xi an

Reggeli után városnézés Xi anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában.
Szállás Xi anban.

6. nap Xi an - Lhásza

Transzfer a repülőtérre és továbbutazás helyi repülőjárattal a Tibeti Autonóm Terület központjába, Lhászába. Transzfer a hotelbe, majd pihenés a szállodában, akklimatizálódás a világ egyik legmagasabban fekvő (3650 m) városának magassági régiójához.
Szállás Lhászában.

7. nap Lhásza

Városnézés Lhászában: a Marpo-hegyre épült Potala Palota megtekintése, mely a mindenkori dalai láma - Tibet spirituális vezetőjének – rezidenciája volt 1959-ig, amikor is a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco Indiába menekült. A palotakomplexum 13 emeletével és több mint ezer termével Tibet legnagyobb műemléke. Az első palota építése VII. században kezdődött, majd ezt hozzácsatolták a nagyobb épülethez mely ma is áll. Később látogatás Tibet legszentebb templománál, a Jokhang templomnál és az azt körülvevő piaci bódékkal szegélyezett Barkhoron. Alkonyatkor hatalmas tömegek végzik a zarándokkörüket a Jokhang körül, az óramutató járásának megfelelően.
Szállás Lhászában.

8. nap Lhásza

A híres tibeti vezető és vallási filozófus Tsongkhapa által a XIV. században alapított sárga kalapos gelugpa rendhez tartozó Sera és Drepung kolostorok meglátogatása. A Drepung kolostor a XVII. században élte virágkorát, négy iskolával rendelkezett és kb. tízezer szerzetessel, azonban mára csak kevesebb mint ezren élnek itt. A Sera kolostor nevezetes a tanítványok számára kötelező vitagyakorlatokról, melyet rituális gesztusok kísérnek. Később a Norbulingka megtekintése, mely egykoron a Dalai lámák nyári rezidenciája volt.
Szállás Lhászában.

9. nap Lhásza – Chengdu

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Chengduba, Szecsuan tartomány központjába. Kirándulás a 154 kilométerre található világörökségi helyszínre, Le Shanba, majd hajókirándulás a VIII. századból megmaradt sziklába vájt hatalmas méretű Dafóhoz, azaz Nagy Buddha szoborhoz. A szikla három folyó veszélyes összefolyásánál épült, hogy védelmezze a hajósokat az örvényektől. Az óriási Buddha alak kifaragásából származó kőtörmelék feltöltötte a folyó mederét, így beteljesítve építésének célját. Visszatérés Chengduba.
Szállás Chengduban.

10. nap Chengdu – Guilin

Látogatás a világ legszínvonalasabb pandatenyésztő- és kutatóközpontjában, a Pandanevelő Központban, ahol természetes környezetben óriás- és vörös pandák láthatók. A pandák idejük nagy részét bambuszevéssel és alvással töltik. Délután kirándulás a Nép Parkban, a helyiek kedvelt pihenőhelyén. Spirituális kikapcsolódást szolgálnak a parkban található frissítő bonsai ligetek, mesterséges tavak és sziklakertek. Séta széles és keskeny sikátorok (Kuai Zhai Xiangzi) között, a város két ősi utcáján, majd a Jinli úton, ahol tradicionális ételeket kínáló bárok, üzletek és kézműves boltok sokasága nyújt lehetőséget vásárlásra, a helyi kultúra megismerésére. Este transzfer a repülőtérre és elutazás kései járattal Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városába.
Szállás Guilinben.

11. nap Guilin – Yangshuo – Guilin

Reggeli után hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuóba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a lenyűgöző táj. Yangshuóba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Később visszatérés Guilinbe autóbusszal.
Szállás Guilinben.

12. nap Guilin – Hainan

Guilin és környékének felfedezése: a Nádfuvola cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése, majd transzfer a repülőtérre és elutazás helyi járattal Hainan sziget déli részére, Sanya városába. Transzfer a szállodába. A sziget a Dél-kínai-tenger gyöngyszeme, igazi trópusi paradicsom.
Szállás a festői Yalong-öbölben található hotelben.

13-15. nap Hainan

Szabadprogram és pihenés a tengerparton, reggelis ellátással. A Sanyától 20 km-re fekvő Yalong-öblöt buja zöld hegyek veszik körül, híres páratlan szépségű homokos tengerpartjáról. A partközeli korallzátonyok gazdagságában könnyűbúvárok gyönyörködhetnek, de üvegfenekű hajókról is megtekinthető a tenger színes világa.
Fakultatív programlehetőségek Hainan-on
• Félnapos látogatás a homokos tengerpartjairól, divatos éttermeiről és boltjairól híres Sanyába, majd a Luhuitou parkba.
• Egész napos kirándulás a sziget buddhista központjába, a Nanshan Culture Zone-ba, melynél egy 108 méteres óriási szobor őrzi a tengerpartot, továbbá látogatás a Világvége sziklákhoz (Tianyahaijiao), mely hasonlatos a Seychelles-szigeteken található jellegzetes formációkra.
• Egész napos hajókirándulás a mesés Wuzhizhou korallszigetre.

16. nap Hainan – Sanghaj – Qibao

Reggel transzfer a repülőtérre és utazás Sanghajba, a vibráló metropoliszba. Utána látogatás mára Sanghajhoz tartozó Qibao ősi városában, ahol a régi Kína mutatja meg arcát. Felújított épületei múzeumoknak, üzleteknek, éttermeknek, kerteknek és teaházaknak adnak otthont. Később a francia koncessziós negyed és a hagyományokat tükröző, de újonnan épített elegáns bevásárló negyed, a Xintiandi meglátogatása. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a Huang Pu folyón.
Szállás Sanghajban.

17. nap Sanghaj

Reggeli és szabadprogram Sanghajban, ebéd és vacsora egyénileg. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Hangzhou-ba, ebéddel. A város központjában elterülő Nyugati-tavat Kína egyik legfestőibb vidékének tartják. A lankás, zöld dombokkal övezett tó illatozó lótuszvirág-takarójával régi koroktól fogva ihletője a művészeteknek. Hajózás a Nyugati-tavon, majd a 60 méter magas Hat Harmónia Pagoda, a 326-ban alapított Lélek Rejteke kolostor és a több évezredes tradicionális kínai orvoslás múzeumának felkeresése, mely egy régi patikában kapott helyet. Később látogatás egy teaültetvényen. Longjingben termelik Kína egyik leghíresebb zöldtea fajtáját.
Visszatérés és szállás Sanghajban.

18. nap Sanghaj – Budapest

Sanghaji városnézés: az óváros, a Yu Yuan (Örömök) kertje, majd a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Később séta a Bundon – Sanghaj gyarmati korszakából származó méltóságteljes utcáján, és a Nanjing úton, Kína első bevásárló utcáján. Délután a futurisztikus Pudong negyed felfedezése, ahol a felhőkarcolók között megtalálható a 468 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony, a 420 méteres Jinmao-torony, a csavart formájú 632 méteres Shanghai Tower, és a sörnyitóra emlékeztető 492 méteres Shanghai World Financial Center. A körutazás zárásaként a Sky Deck kilátójáról vehető méltó búcsú Kínától. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

19. nap Budapest

Megérkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Peking és Sanghaj – Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjáratokkal Xi an – Lhásza – Chengdu – Guilin – Sanya – Sanghaj útvonalon, Peking – Xi’an útvonalon szuperexpressz vonattal, másodosztályon
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 16 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás (kivétel Hainan szigeten és a 17. napon reggelis ellátás a szabadprogram során)
 • leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető
 • tibeti belépési engedély

Az ár nem tartalmazza

 • illetékek
 • vízumdíj
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 4-5 USD/fő/nap)
 • ebéd vagy vacsora Hainan szigeten és a 17. napon
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (minimum létszám 10 fő)
  Hainan – Sanya félnapos kirándulás
  Hainan - Nanshan és Világvége-sziklák – egész napos kirándulás
  Hainan – Wuzhizhou korallsziget – egész napos kirándulás
  Sanghaj – hajókirándulás a Huang Pu folyón
  Hangzhou egész napos kirándulás ebéddel

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.