info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Curacao

A karibi térség Amszterdamja

Curacao utazás akciós üdülés last minute nyaralás

Egzotikus sziget európai jellemvonásokkal

Hollandia a Karib-tengeren

Egzotikus sziget európai jellemvonásokkal
Curaçao
Curacao tökéletes úti cél, ha a Karib-tenger csodás élővilágát akarjuk felfedezni. Bár apró, Curacao mégis jelentőséggel bír, és nem csak a kék színű koktélok alapanyaga, az országról elnevezett Blue Curacao likőr teszi fel a térképre. Fővárosa Willemstad, melynek belvárosa az UNESCO Világörökség listájára is felkerült. Curacao Hollandia területeihez tartozik, nem véletlenül foghatja el tehát az utazót a fővárosban egy olyan érzés, mintha csak Amszterdamban lenne.
Curaçao a Kis-Antillákhoz tartozó ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curaçao) legnagyobb és legnépesebb tagja. A Holland Antillák 2010. október 10-étől megszűntek, jogutódként Curacao és Sint Maarten államai jöttek létre. A korábbi Holland Antillák jogszabályai továbbra is érvényesek Curacaon és Sint Maarten-en.
Hogy mi teszi Curaçao szigetét ennyire egyedivé? Káprázatos tengerpartok, lenyűgöző építészeti remekművek, fantasztikus tengeri élővilág és még sok más, például a méltán híres tengerkék likőr, amely a szigetről kapta a nevét. Csodálatos módon Curaçao kiesik a hurrikánok útjából, így minden évszakban bátran látogatható, ez az oka annak is, hogy búvárkodásra kiválóak vizei. Az egész évben átlagosan 25 fokos tengervíz olyannyira kristálytiszta, hogy 30 méterre is leláthatunk, több, mint 400 féle tengeri élőlényt tárva szemünk elé, beleértve a rájákat, cápákat, teknősöket és 57 féle káprázatos, színes korallt.
 

Curacao beutazási feltételek

Curacao szigetére történő beutazáshoz az ott tartózkodás teljes tartamára érvényes útlevélre, visszaútra szóló jegyre, a tartózkodáshoz szükséges pénzügyi fedezet igazolására, érvényes szállásfoglalásra van szükség. A vízummentes tartózkodás hossza nem haladhatja meg a 90 napot.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.