info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2020/zambia-es-malawi-livingstone-nyomaban-egyeni-zamiba-korutazas-utazas-zambia-6.jpg

Zambia És Malawi - Livingstone Nyomában - Egyéni körutazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Zambia - Malawi egyéni szafari körutazás, angol nyelvű túravezetővel

Új egyéni körutazásunk helyi csoporthoz csatlakozva fedi fel a varázslatos Zambia és Malawi természeti csodáit, látnivalóit, különleges vadvilágát.A program szafari jellegű, ahol a résztvevőket a túra vezetője aktívan bevonja a szervezésbe, például a szabadban eltöltött étkezések előkészítésébe is! Tapasztaltabb, angolul beszélő utazóknak ajánljuk!

Szállás leírása

Helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák, lodge-ok és szafari táborok kétágyas szobáiban vagy sátraiban a programleírás szerint

Program

1. nap Budapest – Lusaka

Indulás Budapestről a déli órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállásokkal Zambiába, Lusaka városába.
Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőn.

2. nap Lusaka (Zambia)

Megérkezés Lusakába a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Lusaka a Zambiai Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Délután szállodában találkozás a túravezetővel és a csoporttal, egyeztetés és részletes tájékoztatás a további programokról és tudnivalókról.
Este szabadprogram, szállás Lusaka közelében szafari lodge-ban.

3. nap Lusaka – Kafue folyó

Reggeli után utazás szafari busszal a Dél-Zambiában található, jellegzetes látványt nyújtó Miombo erdőkön keresztül a Kafue folyó partján lévő szafari lodge-ba. A Kafue a Zambézi egyik legjelentősebb és egyben a leghosszabb mellékfolyója, teljes egészében, 1600 km hosszan Zambia területén húzódik. Utazás közben ebéd a szabad ég alatt. Érkezés a délutáni órákban.

4–5. nap Kenutúra a Zambézi folyón

A lodge-ban elfogyasztott reggeli után utazás a Zambézi folyóhoz, ahol kezdetét veszi a kétnapos kenu túra. A Zambézin lefelé evezve több helyi, bennszülött falu meglátogatására is alkalom nyílik. Az út során a folyó partján fürdőző állatok, elefántok és bivalyok látványa tárul a túrázók szeme elé. Megérkezés és kikötés délután a Zambézi egyik kis szigetén, az Elefántcsont-szigeten, ahol egy vadregényes sátorban eltöltött éjszaka vár a csoportra. Reggeli után tovább evezés a folyón, a helyi vadállomány megfigyelése. Délután visszautazás motorcsónakkal a Kafue folyó partján található szafari lodge-ba. A program alatt reggeli, ebéd és egy alkalommal vacsora a szabadban.

6. nap Lusaka – Great East Road

Reggeli után egész napos utazás szafari busszal a Great East Road-on Zambia kelet-nyugati irányú főútján – a South Luangwa Nemzeti Park felé. A vidéki vadon mentén vezető hosszú út alatt több üzlet és piac meglátogatására is lesz lehetőség, ahol feltölthetők a készletek és rengeteg érdekesség, kézműves termék is megvásárolható. Éjszaka helyi lodge-ban félúton Lusaka és a South Luangwa Nemzeti Park között. Az utazás alatt ebéd és vacsora a szabadban.

7–9. nap South Luangwa Nemzeti Park

Reggeli után utazás a South Luangwa Nemzeti Parkba. Ez a távoli régió Afrika egyik legszebb vadvilági szentélye, elefántok, vízilovak, leopárdok és oroszlánok háborítatlan élőhelye. A Luangwa folyó partján álló szálláshely medencéjéből gyakran megcsodálhatók a folyóban fürdőző elefántcsordák és vízilovak. A három napos program alatt lehetőség lesz a nemzeti park felfedezésére terepjárókból, valamint gyalogosan és egy éjszakai szafari programra is sor kerül.
A program alatt reggeli és szabadban elfogyasztott ebéd az ellátás, szállás a helyi szafari lodge-ban a nemzeti park közelében.

10. nap Kuti – Kuti Nemzeti Park (Malawi)

Reggeli után utazás Malawi-ba Chipata határátkelőhelyen keresztül a főváros, Lilongwe érintésével, ahol lehetőség lesz vásárlásra, készletek feltöltésére. Megérkezés a Kuti Vadrezervátumba az esti órákban. A Kuti Nemzeti Park hatalmas emlőseiről nevezetes, zsiráf, gnú és zebracsordák vonulnak a síkságon keresztül. A park büszkesége a hatalmas lóantilop csorda.
A program során ebéd és vacsora a szabad ég alatt, szállás a helyi szafari lodge-ban.

11–12. nap Mulanje-hegy

Reggeli után látogatás a Thyolo-ban található teaültetvényen, majd utazás Malawi legmagasabb hegyéhez, a Mulanje-hegyhez. A több mint 3000 méter magas sziklahegy aktívan befolyásolja a környék időjárását, így fontos esővíz forrássá teszi helyet. A régészeti kutatások szerint már a kőkorszakban is aktív emberi tevékenység nyomai voltak felfedezhetők a környéken. David Livingstone XIX. századi skót misszionárius orvos és kutató volt az első európai, aki megpillantotta a hegyet. Az itt tartózkodás alatt séta a lejtokön, látogatás a helyi patakoknál, vízeséseknél. A program alatt reggeli a szállodában és ebéd a szabadban.
Szállás a helyi lodge-ban.

13–14. nap Liwonde

Reggeli után utazás Dél-Malawiba, a Liwonde Nemzeti Parkba. Különleges éghajlata miatt egy helyen láthatók az ősi majomkenyérfák és a magas pálmafák ebben a csodás rezervátumban. A Shire folyó felső síksága ad otthont Malawi legnagyobb elefántpopulációjának és a mára sajnos kihalófélben lévő fekete orrszarvúaknak. A program alatt a Shire folyón, egy különleges hajós szafari során is megtekinthetők a helyi legelők és az őserdő.
A program során reggeli, ebéd és vacsora a szabadban, szállás a helyi szafari sátortáborban.

15–16. nap Malawi-tó

Reggeli után látogatás a Malawi tónál, az ország egyik jelképénél. A program során látogatás a trópusi Mumbo-szigeten és a Maclear foknál. Kajaktúra során ismerkedés a tó vízfelszíni állat és madárvilágával, és sznorkelezési lehetőség. A tóban endemikus, kizárólag itt fellelhető halak és élőlények találhatók, többek között a díszhal rajongók körében igen népszerű malawi sügérfélék.
A program alatt reggeli, ebéd és vacsora a szabadban, szállás a Mumbo szigeten található lodge-ban.

17. nap Lilongwe

A szabadban elfogyasztott reggeli után transzfer Lilongwe-ba, a repülőtérre, indulás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszálásokkal a délutáni órákban.

18. nap Budapest

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

FONTOS!

A program szafari jellegű, ahol a résztvevőket a túra vezetője aktívan bevonja a szervezésbe, például a szabadban eltöltött étkezések előkészítésébe is! Tapasztaltabb, angolul beszélő utazóknak ajánljuk. A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Budapest – Lusaka / Lilongwe – Budapest útvonalon turista osztályon
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált szafaribusszal
 • illetékek
 • 15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák, lodge-ok és szafari táborok kétágyas szobáiban vagy sátraiban a programleírás szerint
 • a leírás szerinti programok a szükséges belepőkkel
 • étkezések a programleírás szerint (14 reggeli, 13 ebéd, 7 vacsora)
 • gyakorlott angol nyelvű túravezető
A repülőút során asszisztencia nem áll rendelkezésre.

Az ár nem tartalmazza

 • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj
 • vízumok díja
 • a helyszínen fizetendő kilépési illeték (USD 25/fő) és biztonsági díj (USD 7/fő)
 • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Zambia, Zambia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Zambia, Zambia körutazás
2022.11.27 - 2022.12.03

Vasárnap

közepes eső

29°C

éjszaka: 18°C

északnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

közepes eső

19°C

éjszaka: 17°C

kelet-északkeleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

19°C

éjszaka: 16°C

északkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

enyhe eső

23°C

éjszaka: 17°C

keleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

enyhe eső

25°C

éjszaka: 19°C

kelet-délkeleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

enyhe eső

28°C

éjszaka: 19°C

észak-északkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.