info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2019/portugalia-korutazas-portugalia-1.jpg

Portugália körutazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Szállás leírása

7 éjszakai szállás novemberben és 8 éjszakai szállás áprilisban helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.  

Ezerarcú Portugália - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lisszabon – Sintra – Cabo da Roca – Óbidos – Nazaré – Batalha – Fatima – Portó – Braga – Coimbra – Tomar – Estoril
Időpontok:
2020. november 15-22. – 7 éjszaka
2021. április 24. – május 2. – 8 éjszaka
Minimum létszám:
15 fő 2020. novemberben, 20 fő 2021. áprilisban.
Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék – azulejók – melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás „portugál érzést”.

Program

1. nap (2021. április) Budapest - Lisszabon
​Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal a hajnali órákban Lisszabonba. Megérkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a szállás elfoglalása, majd szabad program.
2. nap (2021. április) Sintra, Cabo da Roca / 1. nap (2020. november) Budapest - Lisszabon
​Az áprilisi időpontban a rReggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program.
A novemberi időpontban elutazás a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően transzfer a lisszaboni szállodába. Szállás Lisszabonban.
3. nap (2021. április) / 2. nap (2020. november) Sintra, Cabo da Roca
Az áprilisi időpontban rReggeli, majd szabad program a portugál fővárosban. Lehetőség nyílik a városnézés során nem érintett helyszínek felkeresésére, vásárlásra, vagy sétára a Tejo folyó mentén. Szállás Lisszabonban.
A novemberi időpontban egész napos kirándulás során a reggelit követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program. Szállás Lisszabonban.
4. nap (2021. április) / 3. nap (2020. november) Óbidos – Nazaré – Batalha - Fatima
​Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.
5. nap (2021. április) / 4. nap (2020. november) Fatima – Portó – Vila Nova de Gaia
Reggelit követően utazás Portóba, mely az ország egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Vila Nova de Gaiaban. Szállás Vila Nova de Gaiaban.
6. nap (2021. április) / 5. nap (2020. november) Braga – Viana de Castelo
Elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a „portugál Rómának" is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba. Szállás Vila Nova de Gaiaban.
7. nap (2021. április) / 6. nap (2020. november) Coimbra – Tomar - Estoril
Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, a szállás elfoglalása.
8. nap (2021. április) / 7. nap (2020. november) Estoril
Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis vagy félpanziós ellátással.
9. nap (2021. április) / 8. nap (2020. november) Estoril – Lisszabon – Budapest
Korai reggelit követően transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

 Az ár tartalmazza

 • utazás közvetlen repülőjárattal a Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • illetékek
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás novemberben és 8 éjszakai szállás áprilisban helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • helyi idegenforgalmi adók
 • a felsorolt programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide

Az ár nem tartalmazza

 • félpanzió (7 vagy 8 vacsora) felára
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.