info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Madeira a mesék kertje Portugália Madeira utazás akciós utak last minute üdülés nyaralás

Madeira, a mesék kertje
7 nap/6 éj
indulás dátuma: 2016 szept 26
Tervezett indulás BÉCSből!
2016 09 26 VIE 06h00 LIS 08h35 és LIS 09h40 és FNC 11h25
2016 okt 2 FNC 07h10 LIS 08h45 és LIS 09h45 és VIE 14h05
Program:
1. nap: Bécs Lisszabon Funchal
A jelenlegi menetrend szerint kora hajnali indulás és lisszaboni átszállást követően délelőtti érkezés, azonban a légitársaság a változtatás jogát fentartja. Transzfer a szállodába.
2. nap: Funchal felfedezése / kb. 4 óra / Pazar panoráma a tájra a Szent Katalin Parkból.Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kotinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia királynő Parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt.Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek.Délután szabadidő.
3. nap: Pihenés, vagy Kelet Madeira fakultatív kirándulás. Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptusz fák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero /1810 méter/ közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd helyszíni fizetés ellenében. Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.
4. nap: Pihenés, vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás. A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok / belépő helyszíni fizetés ellenében / valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye.Sétánk a szabályos Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig egyik ámulatból a másikba ragad bennünet. Pillantás az Eira do Serraotól / 1094 m/ a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát teszük a Monte Palace trópusi kertben / a belépő fizetés ellenében /, ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon / helyszíni fizetés ellenében / száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.
5. nap: Pihenés, ha az időjárás megengedi két fakultatív kirándulás közül választhatunk. A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. A Rabacal ösvények túra két útvonalat kínál, együtt kb.10 km. Próbára tehetjük magunkat Madeira egyedülálló, évszázados, esővizett szállitó, 2150 km hosszú öntöző rendszerével futó gyalogutak egy szakaszán. Az egyik egy egyszerű, 30 perces séta a Riso-vízeséshez, a másik nehezebb, gyakorlott túrázóknak való, kb. 3 órás séta a 25 forrás nevű térséghez.
6. nap: Pihenés, vagy Nyugat Madeira fakultatív kirándulás. Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk a Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd /helyszíni fizetés ellenében/ egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába. Fakultatív Madeira est vacsorával. Ismerkedünk a tradicionális ízekkel,közben jó hangulatú folklór program szórakoztat bennünket.
7. nap: Funchal Lisszabon Bécs
Korai elutazás, Lisszabonba, majd onnan Bécsbe.

A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!
Helyszínen fizetendő kb 80 EUR/fő
Panoráma és gyalogos városnézés /2. nap Funchal / az alapárban!
A TAP mindenkori poggyász feltételei érvényesek!
Fakultatív kirándulások otthoni fizetéssel min 15 fő esetén:
Kelet Madeira 20.000 Ft/fő, nyugat Madeira 22.000 Ft/fő, Folklór est vacsorával 11.000 Ft/fő
Fakultatív kirándulások helyszíni fizetéssel min 16 fő esetén: Blandy és Monte kertjei 50 EUR/fő,
Rabacal ösvények 50 EUR/fő. A Santa Maria hajózás 30 EUR/fő áron, minimum létszám nincs, de hotel-kikötő-hotel transzfer nincs az árban.
módosítva: 2015.dec 28, 2016 febr 4.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.