info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2020/la-bella-italia-la-bella-italia-utazas-1.jpg

Olaszország Pisa és Firenze utazás La Bella Italia last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

LA BELLA ITALIA

Utazás időtartama

7 nap / 6 éjszaka.

Indulási időpontok

V.09., IX.5.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár.

La Bella Italia elhelyezés

3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

La Bella Italia ellátás

Reggeli, vacsora felár ellenében kérhető.

Minimum létszám

35 fő

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián keresztül, rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itália földjére lépve a trieszti öbölben, a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját. Sétálhatunk a gyönyörű kastélyparkban, illetve lehetőség lesz egy rövid fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Velence környékére az esti órákban, szállás elfoglalása. Fakultatív vacsora.

2. nap

Burano - Velence
Reggeli után elhajózunk a csipke szigetére, Buranóba. Séta a színes házikókkal, csatornákkal szabdalt utakkal, igazi "olaszos" hangulatú sikátorokkal, terekkel ékes, ma is élő, lakott szigeten. Majd áthajózunk Velencébe. A Szent Márk öbölben a vízről is megcsodálhatjuk a legfőbb látnivalókat. Közös sétánkon megismerjük a Riva degli Schiavonit, a kis, majd a nagy Szent Márk teret. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Szabadprogram után visszatérünk szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora.

3. nap

Padova
Reggeli után a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába látogatunk. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát. Mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Láthatják a szent ereklyéit, és megismerhetünk három gyönyörű kolostorudvart is. Szabadprogram után továbbutazás a szálláshelyre, Montecatini Termere, fakultatív vacsora.

4. nap

Firenze
Délelőtt félnapos ismerkedő városnézés Firenzében, a reneszánsz bölcsőjeként számontartott városban. Az ékszerkereskedők apró házacskáival teli híd a Ponte Vecchio, a Palazzo Vecchio, a Dóm, a Battistero, a Campanile megtekintése helyi idegenvezetővel tett séta során. A város talán leghíresebb lakói a mecénás Medici család tagjai voltak, az ő emléküket is számtalan műemlék őrzi. A Medici épületegyüttes, a San Lorenzo templom, a Capella dei Principi és a Sagrestia Nuova épületét szintén érintik a reneszánsz központjában töltött nap folyamán. Az Uffizi képtár látogatására is lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek. A sorban állás elkerülése végett a képtárlátogatásra előzetesen, irodáinkban kell jelentkezni. Az élménydús nap után visszatérés a szálláshelyre a késő esti órákban. Fakultatív vacsora.

5. nap

Perugia - Assisi
A nap első célpontja Perugia, Umbria tartomány fővárosa, amit "Olaszország zöld szíveként" is emlegetnek. Az ősi város úgy ül a dombon, mint egy városfalakkal körülvett kis ékszer. Középkori szűk utcáit járva, érezni a szinte élő, lélegző történelmet. A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a 15. században ez volt az otthona a híres festőnek, Peruginónak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo. Városnéző sétánk során ellátogatunk a San Domenico-bazilikához. Megnézzük az Etruszk diadalívet és az Etruszk kutat, ez szállította ugyanis a vizet az egész város számára. Ellátogatunk a Piazza IV Novembre-re, melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiorével. Perugiát sokan a csokoládé városának nevezik, itt gyártják ugyanis a híres ezüstpapírba csomagolt, mogyorós étcsokis édességet is, melynek neve olaszul csókot jelent, Bacci.
Utunk következő állomása Assisi, Szt.Ferenc városa, egyike a legépebben megmaradt középkori városoknak. Itt született és itt is halt meg a ferencesrend megalapítója.
Assisi környékén a vidék enyhén hullámos, így már messziről jól látható a hegy, amelyen a legendás hírű szent városkát találjuk. Itt található a nagy ferences kolostor várszerű tömbje, belőle messze kimagaslik a gótikus Szt. Ferenc templom, s mellette az egyszerű, zömök Campanile. A San Francesco- templom legfőbb művészi értéke Giottónak 28 képből álló világhírű freskósorozata, mely Szt. Ferenc életének, legendájának főbb eseményeit ábrázolja. Assisi másik legfőbb nevezetessége a S. Maria degli Angeli hatalmas kupolás, késő reneszánsz temploma. Az óriás kupola alatt egy kis kápolna áll: Capella della Porziuncula, neve arra a Jeruzsálemből hozott ,,földecskére" utal, melyre épült. E kápolna köré települtek a Ferences rend első cellái 1210-ben. A jobb oldali kereszthajóból jutunk a Rosetonak nevezett kis kertbe, ahol a Szent Ferenc legendájához kapcsolódó tövis nélküli rózsák nyílnak. Szállás Assisi környékén. Fakultatív vacsora.

6. nap

Verona
Reggeli után elutazunk Rómeó és Júlia városába, Veronába. Az Adige folyó hídján átsétálva jutunk a történelmi városközpontba. Elsőként az Aréna terére, a látványos Piazza Bra-ra érkezünk. Az Aréna az ókori világ 3. legnagyobb amfiteátruma volt, 30 ezer nézőt tudott befogadni. Ma nyaranta a világhírű Operafesztiválnak ad helyszínt. Az elegáns bevásárló utcán, a Via Mazzinin át érünk a nyüzsgő piactérre, a Piazza Erbe-re. Majd felkeressük az "Urak terét" (Piazza dei Signori), ahol megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és sírkertjüket. Közös sétánk a Capulet háznál, Romeó és Júlia történetének varázslatos helyszínén ér véget. Rövid szabadidő után utazás Verona környéki szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora.

7. nap

Vicenza
Reggeli után utazás a világszerte Palladio városa-ként ismert Vicenzaba, mely Veneto tartomány legnagyobb művészvárosainak egyike. Mindenkit elbűvöl nemessége, építészeti formái és kiegyensúlyozott, harmonikus arányai. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, a város színháza, mely Vicenza szimbóluma. A XVI. századi Bazilika, a Palazzo Valmarana, melyek a reneszánsz mester művei. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó 1,00-3,00 EUR/éj

Díjon felül fizethető szolgáltatások:
Vacsora felár 50.500 Ft/fő
Uffizi képtár (min. 15 fő), részvételi szándékot megrendeléskor kérjük jelezni! 16.000 Ft/fő
Firenze villamosjegy, helyszínen fizetendő 3 EUR/fő
Helyszínen fizetendő belépőjegyek 75 EUR/fő
Olaszország, Pisa és Firenze

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Pisa és Firenze
2024.02.25 - 2024.03.02

Vasárnap

enyhe eső

10°C

éjszaka: 8°C

déli szél 0.4 km/h

páratartalom: 81%

Víz hőmérséklet

14°C

Hétfő

közepes eső

10°C

éjszaka: 9°C

kelet-délkeleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 62%

Víz hőmérséklet

14°C

Kedd

közepes eső

13°C

éjszaka: 10°C

észak-északkeleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

14°C

Szerda

enyhe eső

10°C

éjszaka: 13°C

észak-északkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

14°C

Csütörtök

erős felhőzet

17°C

éjszaka: 12°C

északkeleti szél 1.8 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

14°C

Péntek

közepes eső

13°C

éjszaka: 11°C

északkeleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

14°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.