info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Loire és az az Atlanti-óceán partvidéke Párizs utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Indulási időpontok

X.5.

Utazás

Az Air France menetrendszerinti járatával

Loire és az az Atlanti-óceán partvidéke elhelyezés

3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Loire és az az Atlanti-óceán partvidéke ellátás

Reggeli

Minimum létszám

20 fő

1. nap
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Párizsba, városnézés a francia fővárosban. Kora délután Angersbe, a francia kultúra egyik gyöngyszemébe, a Loire-völgyének szívébe vezet utunk. Bájos kastélyok, ínyenc fogások, jó nevű szőlővidékek jellemzik a városkát. Szállásunk is itt lesz.

2. nap:
A reggelit követően városnézés, igény esetén kastély látogatás, majd indulás az Atlanti-óceán partvidékére. La Rochelle, kedvelt nevén a „Fehér város”, amelynek hófehér mészkőhomlokzatai a napfényben fényesen csillognak. A városban jól esik sétálgatni a szűk, kanyargós, macskaköves utcákon, ahol butikok, éttermek és bájos kávézók sokasága várja a látogatót. Innen Cognac városába utazunk, ahol a XV. és XVII. századból származó, favázas házakkal szegélyezett utcákon jutunk le a folyópartra, ahol meglátjuk a konyak lepárló raktárak sokaságát. Érdekesség, hogy a város eredeti gazdagságát és sikerét I. Ferenc királynak köszönheti, aki engedélyt a só kereskedelmére adott, nem pedig a konyakéra. Késő délután utazunk mai szállásunk helyszínére, Bordeauxba. (2 éj)

3. nap:
Délelőtt városnézés Aquitania régió fővárosában, amely elsősorban világszerte híres borairól ismert, azonban ezen kívül egyetemi város, politikai, gazdasági és egyházi központ, egy csodálatos, nyüzsgő, élettel és bájjal teli nagyváros, amely az UNESCO Világörökségének részévé vált. A történelmi városnegyed és a klasszikus villák egyikei Bordeaux legérdekesebb látnivalóinak, míg fontos helyet foglalnak el a Garonne folyó felett átívelő hidak is. Déltájban indulás, Arcachonba, amelynek környéke az osztriga telepeiről híres. Lehetőségünk lesz friss osztrigákat kóstolni. Innen tovább utazunk, hogy megmászhassuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Visszatérés a szállásunkra.

4. nap:
A kora reggelit követően elsőként St Emilion, az UNESCO Világörökség listáján is jegyzett festői városába utazunk, amely macskaköves utcácskáival, középkori házaival és a szőlőhegyek ölelésében megbúvó barlangtemplomával elvarázsolja az utazót. Felfedezzük St. Emilion nevezetességeit, a katakombákat, a Trinity Kápolnát és a Hermitage-t (ide kötelező helyet foglalni, ezért ennek függvényében változhat a programok sorrendje), ahol a legenda szerint Emilion is eltöltött 17 évet. Természetesen egy borkóstolás sem maradhat ki. A délutáni órákban indulunk tovább Amboise kastélyához, amely szintén az UNESCO Világörökség része A reneszánsz ideje alatt a francia királyoknak is Amboise volt az egyik kedvenc helyszíne. Olyan hírességek köthetők a kastély nevéhez, mind az uralkodó VIII. Károly és I.Ferenc vagy Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Szállásunk is a városban lesz.

5. nap:
Mai napunk délelőttjére marad a kastély meglátogatása, majd szabad időt követően utazás Párizsba, a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban.

Menetrend:
AF 1695 Budapest-Párizs 06,00-08,25 AF1694 Párizs-Budapest 21,05-23,15

A díj a feladott poggyász árát tartalmazza!
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 7 EUR/fő

Szállások:
Hotel Champagne 3* - Angers Appart City Bordeaux Centre 3* - Bordeaux Ibis Amboise 3* - Amboise

Belépőjegyek: Angers kastély: 9,50 EUR
Osztriga kóstolás: lekérés alatt St Emilion Hermitage: 15,00 EUR
Borkóstolás: 15,00-20,00 EUR között Amboise kastély: 13,50 EUR
Franciaország, Francia körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.