info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2021/lisszabontol-algarve-ig-portugal-korut-utazas-portugalia-1.jpg

Lisszabontól Algarve-ig last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Körutazás Dél-portugáliában

Lisszabontól Algarve-ig Csoportos körutazás üdüléssel, magyar idegenvezetővel

Lisszabon Sintra Castelo de Vide Marváo Estremoz - Évora Lagos Lisszabon

Az egykori hatalmas gyarmatbirodalom fővárosa, Lisszabon gazdag tárházát nyújtja az odautazók számára. Történelmi látnivalók, múzeumok, templomok, hangulatos sikátorok, valamint kitűnő éttermek és kávéházak között lehet választani. Alentejo régió Portugál legnagyobb tartománya, melyet lankás és sík vidék jellemez, olívaültetvények és paratölgyek határozzák meg a táj jellegét, és ősi emlékekkel teli városoknak ad otthont, melyek közül Evora UNESCO világörökségi helyszín. A főváros és környékének felfedezése után a kedvelt üdülőhely, az Algarve régióbeli Lagos nyújt lehetőséget a pihenésre. A rendezett strandok, a természeti látványosságok és a különleges klíma egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagítja az ide látogatókat

1. nap: Lisszabon

Elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestről Lisszabonba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, majd szabad program. Szállás Lisszabonban.

2. nap: Lisszabon Sintra, Cabo de Roca

Reggelit követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: panoráma városnézés a Marques de Pompal tér, Avenida Liberdade sugárúton keresztül a Rossio térig, ahol a gyalogos városnézés kezdetét veszi. A macskaköves, ódon hangulatú Alfama negyedben tett séta a középkori Szent György várához vezet, ahonnan kiváló a panoráma a Tejo-folyóra és a városra. Szabadidő ebédre, majd a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Szállás Lisszabonban.

3. nap: Lisszabon Castelo de Vide Marváo Estremoz - Evora

A szállodából történő kijelentkezés és a reggeli után utazás a hegytetőre épült, gyönyörű fekvésű Castelo de Vide városába. Séta az 520 méteres dombon épült város macskaköves utcáin és különleges hangulatú középkori zsidónegyedében. A következő megálló a spanyol határtól mindössze 10 km-re található Marváo, mely Portugália legmagasabban fekvő városa. A városfallal körülvett település a középkori vidéki Portugália hangulatát idézi. A szűk, kövekkel kirakott utcák a fehérre meszelt házak között kanyarogva, meredeken vezetnek fel a sziklára épült várhoz. Az utazás folytatásaként egy borospince látogatás szerepel a programban ízletes helyi ebéddel. Délután utazás Estremozba, a fehér márványvárosba, ahol egykor a házak építéséhez fehér márványt használtak. A régi kereskedőváros kulturális és történelmi emlékei az óvárosban tett séta során láthatók. Továbbutazás Évorába, a szállás elfoglalása.

4. nap: Évora Algarve

Reggelit követően városnézés a történelmi hangulatú Évorában, mely Alentejo tartomány székhelye. A vidék egyik legfontosabb városa, érseki székhely és egyetemváros, óvárosa 1986 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Évora városát sokan szabadtéri múzeumként emlegetik, hiszen a római kortól a XVI-XVII. századi gyönyörű lakóházakig számos értékes látnivalóval rendelkezik. Séta során fedezhetők fel a legfontosabb látnivalók: a római templom romjai, a gótikus Katedrális, a Szent Ferenc templom és a Csontok kápolnája, mely közel 5000 csontváz maradványait rejti. Utazás az Algarve tartományban levő Armacao de Pera tengerparti településre, a szállás elfoglalása.

5-7. nap: Algarve

Szabadprogram, pihenés a szállodában vagy a tengerparton.

Fakultatív programjavaslatok (min.10 fő esetén):

Lagos és Sagres - félnapos kirándulás a Nagy Felfedezők nyomában. A Costa Vincentina, a szeles part kulturális és történelmi helyeinek bebarangolása. Az autóbuszos kirándulás során séta Lagosban, ahonnan a legtöbbször keltek útra a portugál felfedezők. A Szent Antal templom megtekintését követően utazás a Könyörület-fokhoz, mely Algarve egyik legszebb sziklaképződménye. Sagres arról híres, hogy Tengerész Henrik itt épített várost és alapított tengerészeti iskolát. Az erőd, majd a Szent Vince-fok megtekintése, mely Európa legdélnyugatibb pontja.

Hajókirándulás a Ria Formosa Naturparkba Portugália 7 nemzeti csodájának egyike a nemzeti parkban található, part mentén húzódó lagúna, melyet hajókirándulás során lehet a legjobban felfedezni. Tavasszal és ősszel fontos a terület a költöző madarak átvonulása miatt. Kis szigetek, lagúnák között hajózva kapcsolódhatnak ki, és a hajókirándulás előtt vagy után Olhao településen is tehetnek egy sétát.

Silves és Monchique - félnapos kirándulás borkóstolóval Mór történelem és építészeti remekek fedezhetők fel a félnapos autóbuszos kirándulás során. Silves korábban Algarve fővárosa volt, a mór építészeti időket idézi a hegy tetején álló vár, mely fontos védelmi funkciót látott el. A Monchique hegységben található völgy-város mellett található az a forrás, mely a római időkben is ismert volt, II. János király kedvelt fürdőhelye volt a XV. században. A program négy helyi borból álló borkóstolóval zárul.

8. nap: Algarve Lisszabon Budapest

Reggel transzfer a lisszaboni repülőtérre, utazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

Minimum létszám: 20 fő

Körutazás Dél-portugáliában az ár nem tartalmazza

 • félpanzió (7 vacsora felára)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)
  - Lagos és Sagres
  - Hajókirándulás-Ria Formosa
  - Silves és Monchique

Körutazás Dél-portugáliában az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással a Budapest Lisszabon Budapest útvonalon turista osztályon, átszállással, 1 db feladott poggyász, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel és egy ebéddel
 • a felsorolt programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata

Körutazás Dél-portugáliában szállás

7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel és egy ebéddel
Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.