info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Körutazás Dániában, Kékfogú Harald Nyomában Koppenhága utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása

Utazás időtartama: 7 nap/6 éjszaka
Indulási időpontok: VI.26, VIII.07.
Utazás: a Norwegian Airlines közvetlen járatával

Elhelyezés

3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás

Reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
Minimum létszám: 20 fő

1.nap: Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Koppenhágába. Azt érkezést követően rövid panoráma városnézés, majd a szállás elfoglalása.
2.nap: Reggeli, majd városnézés Koppenhágában, Európa egyik kulturális fellegvárában. A dán főváros igazi ékessége az impozáns Radhaus, a városháza, amelynek homlokzatát a városalapító Absolon püspök szobra ékesíti. Itt láthatjuk az 1955-ben felavatott világórát, amelynek tizenkét szerkezete a helyi időn kívül még sok információval szolgál. A dán királyi család lakhelyét, az Amalienborg Palotát pontban déli 12 órakor érdemes felkeresni, a palota előtt ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Nyboder - a főváros szimbólumának tartott, kis hableány szobor megtekintése elengedhetetlen részét képezi a városnézések. Andersen egyik bűbájos meséjének hőse volt a 15 éves vízilány, aki egy ifjú hercegbe szerelmesedett bele, reménytelenül. Néhány lépésre a parttól, a sekély vízben, egymásra rakott nagy sziklatömbökön ül a megtestesült szelídséget és az emberi nem iránti vágyakozást sugárzó kis bronzsellő. Délután utazás az egykori királyi fővárosba, Roskilde városába, ahol megtekintjük a világ első téglából épült gótikus székesegyházát, amely ma az UNESCO Világörökség része, és több, mint 40 király és királynő végső nyughelye. Itt nyugszik I. (Kékfogú) Harald király is, akiről a Bluethooth kapta a nevét. Visszatérés a szállásra.
3.nap: Utazás Odensebe, átkelés a látványos Storebaelt hídon, majd látogatás az Egeskov Kastélyban, a park és kiállítás megtekintése. A Fyn szigeten található kastély az 1500-as években épült egy tó partján. A reneszánsz stílusú épületet több ezer cölöp tartja, amit felvonóhídon lehet megközelíteni. Hatalmas parkja rengeteg labirintust, rózsakertet, romantikus ligetet rejt. Ezt követően városnézés Odensében, az ország harmadik legnagyobb városában. Séta a XV., XV. századból századi házakkal tűzdelt óvárosban, majd látogatás a nagy mesemondó, Hans Christian Andersen házában. A ház Odense régi városrészében található, jelenleg múzeumként üzemel: Andersen munkáiból és személyes tárgyaiból álló igen nagy gyűjteményt mutatja be. Szállás elfoglalása, szabadidő.
4.nap: A reggelit követően utazás Jelling városkába, ami a viking korban az ország fővárosa volt, mára azonban csak egy kis falu maradt, ahol Dánia legfontosabb régészeti emlékei találhatók, ma már az UNESCO Világörökség része. Ez a hely szimbolikus jelentőségű, a pogányságról történt áttérés helye, valamint itt volt az első királyi székhely is. Az egyik rúnakő a feltételezések szerint Gorm király sírja, aki itt fektette le Dánia alapjait. Ezt követően látogatási lehetőség a XIII. században épült Koldinghus várkastélyban, majd tovább utazás Aarhusba. Ez a város Skandinávia legrégebbi települése, ami az ország legnagyobb kikötővárosaként kereskedelmi szempontból is kulcsfontosságú. Habár Aarhus Dánia második legnagyobb városa, a szellős térkialakítás és talán a tengerpart közelségének köszönhetően egyáltalán nem tűnik tipikus nyüzsgő nagyvárosnak. Városnézés, Dánia legmagasabb katedrálisának megtekintése, majd szabadidő.
5.nap: A reggelit követően utazás Dánia legészakibb városába, Skagenbe. ?Sandornen? túra (traktor vontatta busszal) a homokos tengerpartra, ahol a Balti és az Északi tenger találkozik. A két tenger vize eltérő összetétele miatt más sűrűségű és éppen ezért más színű is, így kiválóan elkülöníthetők a partról nézve is. Rövid megálló egy különleges templomnál, az ún. ?homokkal borított templomnál?, majd tovább utazás és azt követően városnézés Aalborg városában, amely többek közt egyeteméről híres. Szállás a városban.
6.nap: Reggeli a szállodában, majd utazás vissza Aarhus-ba, ahonnan kompon érkezünk Odde-be, majd tovább utazás Koppenhágába. Délután szabadidő a fővárosban, fakultatív látogatás a XVII. században épült Rundetárn Toronyban.
7.nap: A reggelit követően egész napos kirándulás az északi tenger partvidékén, a dán vidéken. Látogatás a Frederiksborg Palotában, Dánia legnagyobb reneszánsz kastélyában, amely ma a Nemzeti Múzeumnak ad helyet. Innen Helsingor városába vezet utunk. A városka Shakespeare-nek köszönheti hírnevét, mikor is ez lett Hamlet otthona. Itt található az otthonként szolgáló Kronborg-kastély, amely Észak-Európa egyik legfontosabb reneszánsz kastélya, jelentőségét pedig annak köszönheti, hogy a Svédországot és Dániát összekötő szoros itt a legkeskenyebb. A látogatást követően szabadidő majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Vacsora felár 78.000 illetve 90.000
Helyszínen fizetendő belépők 200 EUR
A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Dánia, Koppenhága

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Dánia, Koppenhága
2021.07.24 - 2021.07.30

Szombat

tiszta égbolt

22°C

éjszaka: 19°C

kelet-délkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 59%

Víz hőmérséklet

18°C

Vasárnap

borús égbolt

24°C

éjszaka: 20°C

kelet-délkeleti szél 2.3 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

18°C

Hétfő

enyhe eső

24°C

éjszaka: 20°C

keleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

18°C

Kedd

enyhe eső

24°C

éjszaka: 21°C

délnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

18°C

Szerda

enyhe eső

23°C

éjszaka: 17°C

délnyugati szél 2 km/h

páratartalom: 65%

Víz hőmérséklet

18°C

Csütörtök

enyhe eső

22°C

éjszaka: 18°C

dél-délnyugati szél 2.1 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

18°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.