info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2022/korutazas-daniaban-kekfogu-harald-nyomaban-korutazas-daniaban-kekfogu-harald-nyomaban-koppenhaga-utazas-1.jpg

Körutazás Dániában, Kékfogú Harald Nyomában Koppenhága utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

7 nap/6 éjszaka

Indulási időpontok

VI.23., VIII.19.

Utazás

A Norwegian Airlines közvetlen járatával

Minimum létszám

VI.23/29.
Budapest-Koppenhága 09,25-11,15
Koppenhága-Budapest 12,00-13,45
VIII.19/26.
Budapest-Koppenhága 14,50-16,40
Koppenhága-Budapest 14,05-15,50

Körutazás Dániában, Kékfogú Harald nyomában Körutazás Dániában, Kékfogú Harald nyomában elhelyezés

3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas szobáiban

Körutazás Dániában, Kékfogú Harald nyomában Körutazás Dániában, Kékfogú Harald nyomában ellátás

Reggeli, vacsora felár ellenében kérhető

Minimum létszám

20 fő
 

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Koppenhágába. Azt érkezést követően rövid panoráma városnézés, majd kirándulás az északi tenger partvidékén, a dán vidéken. Látogatás a Frederiksborg Palotában, Dánia legnagyobb reneszánsz kastélyában, amely ma a Nemzeti Múzeumnak ad helyet. Innen Helsingor városába vezet utunk. A városka Shakespeare-nek köszönheti hírnevét, mikor is ez lett Hamlet otthona. Itt található az otthonként szolgáló Kronborg-kastély, amely Észak-Európa egyik legfontosabb reneszánsz kastélya, jelentőségét pedig annak köszönheti, hogy a Svédországot és Dániát összekötő szoros itt a legkeskenyebb. A látogatást követően szabadidő majd a szállás elfoglalása.

2. nap

Reggeli, majd városnézés Koppenhágában, Európa egyik kulturális fellegvárában. A dán főváros igazi ékessége az impozáns Radhaus, a városháza, amelynek homlokzatát a városalapító Absolon püspök szobra ékesíti. Itt láthatjuk az 1955-ben felavatott világórát, amelynek tizenkét szerkezete a helyi időn kívül még sok információval szolgál. A dán királyi család lakhelyét, az Amalienborg Palotát pontban déli 12 órakor érdemes felkeresni, a palota előtt ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Nyboder - a főváros szimbólumának tartott, kis hableány szobor megtekintése elengedhetetlen részét képezi a városnézések. Andersen egyik bűbájos meséjének hőse volt a 15 éves vízilány, aki egy ifjú hercegbe szerelmesedett bele, reménytelenül. Néhány lépésre a parttól, a sekély vízben, egymásra rakott nagy sziklatömbökön ül a megtestesült szelídséget és az emberi nem iránti vágyakozást sugárzó kis bronzsellő. Délután fakultatív hajókázás a Nyhavn-ből (Új Kikötő), amelynek színes, több évszázados házai már messziről világítanak. A hajózást követően érdemes egy kávéra betérni valamelyik rikító színűre festett nyeregtetejű étterembe. Ezt követően fakultatív látogatás a Rundetarn-ban (Kerek Torony). A 36 méter magas tornyot csillagvizsgálónak építették, ez a legrégibb, ma is működő obszervatórium Európában. Különlegessége, hogy lépcsők helyett egy spirális folyosó vezet fel a tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra. Visszatérés a szállásra.

3. nap

Utazás Odensebe, átkelés a látványos Storebaelt hídon, majd látogatás az Egeskov Kastélyban, a park és kiállítás megtekintése. A Fyn szigeten található kastély az 1500-as években épült egy tó partján. A reneszánsz stílusú épületet több ezer cölöp tartja, amit felvonóhídon lehet megközelíteni. Hatalmas parkja rengeteg labirintust, rózsakertet, romantikus ligetet rejt. Ezt követően városnézés Odensében, az ország harmadik legnagyobb városában. Séta a XV., XV. századból századi házakkal tűzdelt óvárosban, majd látogatás a nagy mesemondó, Hans Christian Andersen házában. A ház Odense régi városrészében található, jelenleg múzeumként üzemel: Andersen munkáiból és személyes tárgyaiból álló igen nagy gyűjteményt mutatja be. Szállás elfoglalása, szabadidő.

4. nap

A reggelit követően utazás Jelling városkába, ami a viking korban az ország fővárosa volt, mára azonban csak egy kis falu maradt, ahol Dánia legfontosabb régészeti emlékei találhatók, ma már az UNESCO Világörökség része. Ez a hely szimbolikus jelentőségű, a pogányságról történt áttérés helye, valamint itt volt az első királyi székhely is. Az egyik rúnakő a feltételezések szerint Gorm király sírja, aki itt fektette le Dánia alapjait. Ezt követően látogatási lehetőség a XIII. században épült Koldinghus várkastélyban, majd tovább utazás Aarhusba. Ez a város Skandinávia legrégebbi települése, ami az ország legnagyobb kikötővárosaként kereskedelmi szempontból is kulcsfontosságú. Habár Aarhus Dánia második legnagyobb városa, a szellős térkialakítás és talán a tengerpart közelségének köszönhetően egyáltalán nem tűnik tipikus nyüzsgő nagyvárosnak. Városnézés, Dánia legmagasabb katedrálisának megtekintése, majd szabadidő.

5. nap

A reggelit követően utazás Dánia legészakibb városába, Skagenbe. „Sandornen” túra (traktor vontatta busszal) a homokos tengerpartra, ahol a Balti és az Északi tenger találkozik. A két tenger vize eltérő összetétele miatt más sűrűségű és éppen ezért más színű is, így kiválóan elkülöníthetők a partról nézve is. Rövid megálló egy különleges templomnál, az ún. „homokkal borított templomnál”, majd tovább utazás és azt követően városnézés Aalborg városában, amely többek közt egyeteméről híres. Szállás a városban.

6. nap

Reggeli a szállodában, majd utazás vissza Aarhus-ba, ahonnan kompon érkezünk Odde-be, majd tovább utazás az egykori királyi fővárosba, Roskilde városába, ahol megtekintjük a világ első téglából épült gótikus székesegyházát, amely ma az UNESCO Világörökség része, és több, mint 40 király és királynő végső nyughelye. Itt nyugszik I. (Kékfogú) Harald király is, akiről a Bluethooth kapta a nevét. Innen Koppenhágába utazunk, szabadidő, szállás.

7. nap

A reggelit követően a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Vacsora felár 94.000
Hajókázás az Új Kikötőből 7.500 Ft/fő
Látogatás a Rundetarn Toronylban: 3.500 Ft/fő
Helyszínen fizetendő belépők 1060 DKK (140 EUR)
A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Dánia, Koppenhága

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Dánia, Koppenhága
2023.03.25 - 2023.03.31

Szombat

enyhe eső

8°C

éjszaka: 6°C

délnyugati szél 1.9 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

3°C

Vasárnap

enyhe eső

4°C

éjszaka: 1°C

északnyugati szél 2.4 km/h

páratartalom: 79%

Víz hőmérséklet

3°C

Hétfő

enyhe havazás

2°C

éjszaka: 1°C

észak-északnyugati szél 2.3 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

3°C

Kedd

enyhe havazás

4°C

éjszaka: 3°C

északnyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

3°C

Szerda

enyhe eső

6°C

éjszaka: 5°C

déli szél 1.9 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

3°C

Csütörtök

közepes eső

4°C

éjszaka: 3°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 95%

Víz hőmérséklet

3°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.