info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Budapest
    Módosítom
  2. 8 éjszaka
    Módosítom
  3. Program szerint
    Módosítom
  1. 2020.Szeptember
2020. szeptember hónap utazási ajánlatai:
szeptember. 25. péntekTELJES ÁR: 379 900 Ft/fő
2020.
szeptember
2020. szeptember
2020. szeptember
2020. szeptember
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
31123456
78910111213
14151617181920
2122232425 TELJES ÁR 379 900 Ft/fő2 főre teljes ár759 800 Ft2627
282930
images/galeria/i/2020/a-gorog-kultura-nyomaban-thessaloniki-utazas-gorogorszag-5.jpg

A Görög Kultúra Nyomában körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása 2020. 06. 06 indulás esetén

Utazás időtartama: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási időpontok: június 6.
Utazás: odafelé menetrend szerinti közvetlen járattal Thesszalonikibe, hazafelé chaterjárattal Kalamatából.
Minimum létszám: 20 fő

Elhelyezés

3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Ellátás

Reggeli, 1 alkalom félpanzió.

Program

1.nap

Elutazás a menetrend függvényében Thesszalonikibe, a megérkezést követően rövid autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában. Buszunkból az alábbi nevezetességeket nézzük meg Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony. Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása

2.nap

A reggelit követően az ókori istenek lakhelye, az Olümposz felé kirándulunk. Először Dionban állunk meg, amely a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. Az ókori város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Tovább utazás a Tempi-völgyében, ahol a mítosz szerint a Piniosz folyó vízétől megfiatalodunk. Délután érünk szállásunkra, Kalambakába.

3.nap

A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta az UNESCO Világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás egy kolostorban, szabadidő. Délután felkapaszkodunk a Parnasszosz hegyre, utazás Delphoi-be, az ókori Görögország első számú jóshelyére. Szállásunk a térségben lesz.

4.nap

Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Kora délután utazunk tovább a görög fővárosba, Athénba, ahol szállásunk is lesz. Este gyalogos városnézés, a Plaka tekervényes utcáinak felfedezése.

5.nap

Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt.

6.nap

Reggeli után kijelentkezés, és irány a Pelopponészoszi-félsziget, amelyet a Korinthoszi csatornán áthaladva érünk el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Innen a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját. Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Szállásunk ezen a napon már a tengerparton lesz.

7.nap

Délelőtt szabad idő, majd transzfer Kalamata repülőterére, hazautazás Budapestre.
 

Utazás leírása 2020. 09. 25 indulás esetén

Utazás időtartama: 9 nap/8 éj
Indulási időpontok: szeptember 25.
Utazás: odaútban charter járattal Kalamatába, visszaútban a menetrend szerinti közvetlen járatátal Thesszalonikiből.
Minimum létszám: 20 fő

Elhelyezés

3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Ellátás

Reggeli, 2 alkalom félpanzió.

Program

1. nap (szeptember 25.)

Repülés + Foinikunta pihenés a tengerparton.

2. nap (szeptember 26.)

Foinikunta - egész nap szabadidő, pihenés a tengerparton.

3. nap (szeptember 27.)

400 km Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Majd a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját. A fővárost a Korinthoszi csatornán áthaladva érjük el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek.
Szállásunk ezen a napon már Athénban lesz.

4. nap (szeptember 28.)

Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Új akropolis múzeum megtekintése- Szabadprogram, őrségváltás.

5. nap (szeptember 29.)

Ami Athénból kimaradt: Régészeti Múzeum, Kikládok Múzeuma, Schliemann ház, Lykkavittos hegy, az időjárás függvényében pihenés a tengerparton.

6. nap - 200-300 km (szeptember 30.)

Reggeli után felkapaszkodunk a Parnasszosz hegyre. Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban.
Szállás Delphoi.

7. nap - 250 km (október 1.)

A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta a világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás két kolostorban, szabadidő.
Szállás Kalampaka.

8. nap - 250 km (október 2.)

Reggelinket követően a Tempi-völgyén keresztül haladva érjük el Diont. Az Olümposz lábánál található település az ókori görög világ egyik fontos központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. A város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Thesszalonikibe tartunk ezután, a megérkezést követően autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában, a nevezetességek meglátogatása (Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony). Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása, szabad program.

9. nap (október 3.)

Hazarepülés.

Menetrend

júniusban

odaút: Budapest-Thesszaloniki 13,40-16,15
visszaút: Kalamata-Budapest 14,05-15,20

szeptemberben

odaút: Budapest-Kalamata 10,00-13,15
visszaút: Thesszaloniki-Budapest 16,55-17,30

A díj a feadott poggyász árát tartalmazza.
Helyszínen fizetendő beléőjegyek: 84 EUR

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Görögország, Görög körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.