info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2021/loire-volgyi-kastelyok-es-reims-parizzsal-fuszerezve-loire-volgyi-kastelyok-es-reims-parizzsal-fuszerezve-parizs-utazas-1.jpg

Franciaország Párizs utazás Francia Impressziók és Párizs last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás időtartama

6 nap / 5 éj

Indulási időpontok

VIII.09.,

Utazás

Az Air France menetrendszerinti járatával
Utazás időtartam: 7 nap / 6 éj

Indulási időpontok

VII.07.

Utazás

A Wizz Air menetrendszerinti járatával

Loire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve elhelyezés

3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Loire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve ellátás

Reggeli.

Minimum létszám

20 fő.

Program

1. nap

A JÚLIUS 07/13-as időpontban elutazás az esti órákban, majd transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. A 2. naptól értendő az itt leírt program, a szállodából megy a csoport Chatresbe, és a napok tolódnak, a 7. nap az utolsó.

1. nap

Elutazás Párizsba a reggeli órákban, majd a megérkezést követően indulás Chartresbe, a fővárostól 80 km-re található kisvárosba. Az itt található katedrális megtekintése, amely első francia műemlékként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A katedrális padlóján még ma is megtalálható az a labirintus, amit a szerzetesek sétáik alkalmával elmélkedésre használtak. Innen Angersbe, a francia kultúra egyik gyöngyszemébe, a Loire-völgyének szívébe vezet utunk. Bájos kastélyok, ínyenc fogások, jó nevű szőlővidékek jellemzik a városkát. Szállásunk is itt lesz.

2. nap

A reggelit követően kirándulás három kastélyhoz. Első megállónk az Amboise kastély, amely az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz ideje alatt a francia királyoknak is Amboise volt az egyik kedvenc helyszíne. Olyan hírességek köthetők a kastély nevéhez, mind az uralkodó VIII. Károly és I.Ferenc vagy Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Innen a Cher folyón lévő Chenonceau kastélyhoz utazunk. A vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének köszönhetően, sokak az egyik legszebb kastélynak tartják, ami Medici Katalin királynénak köszönheti kivételes építészeti stílusát. A „Hölgyek kastélyaként” is ismert épület kivételes művészeti gyűjteménnyel, festményekkel, bútorokkal és fali szőttesekkel várja a látogatókat. A nap utolsó állomása Chambord kastélya, amely szintén az UNESCO Világörökség. Az épületet I. Ferenc álmodta meg és Leonardo da Vinci szellemisége hatotta át. Tovább utazás Párizsba, ahol szállásunk lesz.

3. nap

A reggelit követően gyalogos városnézés Párizsban (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony). Délután szabad program, vagy fakultatív kirándulás Versaillesba, a kastély és a kert meglátogatása.

4. nap

Egész napos kirándulás Reims-be, városnézés, majd a katedrális megtekintése. Innen ellátogatunk Épernay városába, amely fontos központja a régióban zajló pezsgőgyártásnak. A nagy pezsgőházak utcája tiszta, tágas és előkelő, hatalmas épületekkel a pezsgőgyárak és a pincék felett. Kóstolási lehetőség egy pincében. Visszatérés Párizsba az esti órákban.

5. nap

Egész nap szabadidő, a város önálló felfedezése idegenvezetőnk segítségével.

6. nap

Egész nap szabadidő, késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A díj a feladott poggyász árát tartalmazza VIII.9-i turnus esetén, a VII.7-i turnusnál csak kis kézipoggyászt tartalmaz, a nagy kézi, illetve a feladható poggyász a Wiz Air poggyász szabályzata alapján fizetendő!

Fakultatív kirándulás Versailles (min.14 fő) 34.900 Ft/fő (a belépőjegy árát tartalmazza)

Helyszínen fizetendő belépők 2021-es árak
Amboise Kastély 15,10 EUR
Chenonceau kastély 17,00 EUR
Chamborg kastély 16,50 EUR
Reims Katedrális 12 EUR
Pezsgő kóstolás 23 EUR

Tervezett menetrend Air France VIII.09.

Budapest Párizs 06,00-08,25
Párizs-Budapest 21,35-23,45

Tervezett menetrend Wizz Air VII.07.

Budapest-Párizs 19,00-21,10
Párizs-Budapest 21,45-23,50
 

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Franciaország, Francia körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.