info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2021/loire-volgyi-kastelyok-es-reims-parizzsal-fuszerezve-loire-volgyi-kastelyok-es-reims-parizzsal-fuszerezve-parizs-utazas-1.jpg

Franciaország Párizs utazás Francia Impressziók és Párizs last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás időtartama

6 nap/5 éj

Indulási időpontok

V.23., , VII.13.

Loire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve elhelyezés

3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Loire-völgyi kastélyok és Reims, Párizzsal fűszerezve ellátás

Reggeli

Minimum létszám

20 fő

1. nap

Elutazás Párizsba a reggeli órákban, majd a megérkezést követően indulás Chartresbe, a fővárostól 80 km-re található kisvárosba. Az itt található katedrális megtekintése, amely első francia műemlékként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A katedrális padlóján még ma is megtalálható az a labirintus, amit a szerzetesek sétáik alkalmával elmélkedésre használtak. Innen Angersbe, a francia kultúra egyik gyöngyszemébe, a Loire-völgyének szívébe vezet utunk. Bájos kastélyok, ínyenc fogások, jó nevű szőlővidékek jellemzik a városkát. Szállásunk is itt lesz.

2. nap

A reggelit követően kirándulás három kastélyhoz. Első megállónk az Amboise kastély, amely az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz ideje alatt a francia királyoknak is Amboise volt az egyik kedvenc helyszíne. Olyan hírességek köthetők a kastély nevéhez, mind az uralkodó VIII. Károly és I.Ferenc vagy Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Innen a Cher folyón lévő Chenonceau kastélyhoz utazunk. A vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének köszönhetően, sokak az egyik legszebb kastélynak tartják, ami Medici Katalin királynénak köszönheti kivételes építészeti stílusát. A „Hölgyek kastélyaként” is ismert épület kivételes művészeti gyűjteménnyel, festményekkel, bútorokkal és fali szőttesekkel várja a látogatókat. A nap utolsó állomása Chambord kastélya, amely szintén az UNESCO Világörökség. Az épületet I. Ferenc álmodta meg és Leonardo da Vinci szellemisége hatotta át. Tovább utazás Párizsba, ahol szállásunk lesz.

3. nap

A reggelit követően gyalogos városnézés Párizsban (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony). Délután szabad program, vagy fakultatív kirándulás Versaillesba, a kastély és a kert meglátogatása.

4. nap

Egész napos kirándulás Reims-be, városnézés, majd a katedrális megtekintése. Innen ellátogatunk Épernay városába, amely fontos központja a régióban zajló pezsgőgyártásnak. A nagy pezsgőházak utcája tiszta, tágas és előkelő, hatalmas épületekkel a pezsgőgyárak és a pincék felett. Kóstolási lehetőség egy pincében. Visszatérés Párizsba az esti órákban.

5. nap

Egész nap szabadidő, a város önálló felfedezése idegenvezetőnk segítségével.

6. nap

Egész nap szabadidő, késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. A díj a feladott poggyász árát tartalmazza. A programok sorrendje felcserélődhet! Fakultatív kirándulás Versailles (min.14 fő) 43.900 Ft/fő (a belépőjegy árát tartalmazza), 26 év alatt 39.000 Ft/fő A helyszínen fizetendő belépőjegy árak: (2022-es árak) - Chartres Katedrális ingyenes • audioguide 6,20 EUR - Amboise Kastély 13,50 EUR - Chenonceau kastély 15,00 EUR - Chambord kastély 14,50 EUR - Hajókázás a Szajnán 18,00 EUR - Pezsgő kóstolás 15,00 EUR - Reims Katedrális ingyenes • audioguide 8,00 EUR - Párizsban egyéni érdeklődés függvényében Tervezett menetrend Budapest Párizs 06,00-08,25 Párizs-Budapest 21,35-23,45
Franciaország, Francia körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.