info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/d/2020/ezerarcu-portugalia-oktober-portugal-korut-utazas-portugalia-1.jpg

Ezerarcú Portugália - Október last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Ezerarcú Portugália - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Útvonal: Lisszabon – Sintra – Cabo da Roca – Óbidos – Nazaré – Batalha – Fatima – Portó – Braga – Coimbra – Tomar – Estoril

Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék – azulejók – melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás „portugál érzést”.
Minimum létszám: 25 fő

Tekintse meg márciusi és júliusi ajánlatainkat is.

Szállás leírása

8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Program

Portugália körutazás - 1. nap - Budapest - Lisszabon

Utazás a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően transzfer a lisszaboni szállodába.

Portugália körutazás - 2. nap - Lisszabon - Sintra

Reggelit követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Szállás Lisszabonban.

Portugália körutazás - 3. nap - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima

Reggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program. Szállás Lisszabonban.

Portugália körutazás - 4. nap - Portó

Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.

Portugália körutazás - 5. nap - Braga - Viana do Castelo - Ponte de Lima

Reggelit követően utazás Portóba, mely az ország egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Vila Nova de Gaiaban. Szállás Ofirban.

Portugália körutazás - 6. nap - Coimbra - Tomar - Estoril

Elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a „portugál Rómának" is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba. Szállás Ofirban.

Portugália körutazás - 7. nap

Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, a szállás elfoglalása.

Portugália körutazás - 8. nap

Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis ellátással.

Portugália körutazás - 9. nap

Korai reggelit követően transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • a felsorolt programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audio guide

Az ár nem tartalmazza

 • félpanzió (8 vacsora) felára
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
 • útlemondási biztosítás

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.