info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2022/del-afrika-korutazas-pillanesberg-np-al-es-durbannal-del-afrikai-korutazas-szafarival-a-pilanesberg-np-ban-es-pihenessel-durbanban-del-afrika-korutazas-utazas-1.jpg

Dél-Afrika Körutazás - Pillanesberg Nemzeti Park és Durban utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni!

Utazás időtartama

11nap/8 éjszaka
Indulási időpont: IX.14.

Utazás

Menetrendszerinti járatokkal, átszállással, a helyszínen belső járatokkal

Dél-afrika körutazás Pillanesberg NP-al és Durbannal Dél-afrikai körutazás szafarival a Pilanesberg NP-ban és pihenéssel Durbanban. elhelyezés

3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban (3 éjszaka Fokváros, 2 éjszaka Pilanesberg Nemzeti Parkban, 3 éjszaka Durban)

Dél-afrika körutazás Pillanesberg NP-al és Durbannal Dél-afrikai körutazás szafarival a Pilanesberg NP-ban és pihenéssel Durbanban. ellátás

Reggeli, a Pilanesberg NP-ban 2 vacsora

Minimum létszám

15 fő
TERVEZETT menetrend - a menetrend változás jogát fenntartjuk!
TK 1038 Budapest-Isztambul 20,05-23,15
TK44 Isztambul-Fokváros 01,55-11,20
MN118 Fokváros-Johannesburg 08,10-10,10
MN603 Johannesburg-Durban 17,15-18,20
TK43 Durban-Isztambul 15,30-04,55 (másnap)
TK1035 Isztambul-Budapest 07,00-07,55

 

Program

1. nap

Elutazás Budapestről, átszállással Fokvárosba, éjszaka a repülőgépen.

2. nap

Érkezés Fokváros-ba, transzfer a szállodába, rövid szabadidő. A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turista paradicsoma. Nyugati partját az Atlanti-óceán mossa, keleten az Indiai-óceán hullámai. A leggyakrabban előforduló Southern Right bálnával a part menti áttetsző vizekben találkozhatunk. Dél-Afrika nem tipikus afrikai ország. Az angol és holland telepeseknek köszönhetően markánsan jelen van itt az európai kultúra, amely az évszázadok során izgalmasan keveredett a fekete törzsi kultúrával. A délután folyamán városnézés a világ legszebb fekvésű városában. A Tábla-hegy lábánál kezdődött 1652-ben Dél-Afrika modern, írott történelme. Fokvárost Jan van Riebeeck holland telepes és kis csapata alapította azzal a céllal, hogy állomást hozzanak létre Európa és a Kelet országai között, a kereskedőhajók számára. Napjainkban a Tábla-hegy a ráboruló kis felhőtakaróval méltóságteljes hátteret ad a csillogó felhőkarcolók tövében meghúzódó, még 18. században épült házaknak. Városnézésünk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, a Bo Kaap negyed lapos tetős élénk színű házait, és kívülről a Parlament épületét. Fakultatív módon, helyszíni fizetéssel felvonózunk a Világörökség részét képező Tábla hegyre, amennyiben az időjárás engedi. Este visszatérés a szállodába.

3. nap

A reggelit követően egész napos Jóreménység Foka kirándulás (kb. 8 órás). Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe. Fakultatív módon, helyszíni fizetéssel, kedvező időjárás esetén kihajózunk a Seal Island (Fóka sziget)-re, ahol közel 4000 fóka él. Tovább utazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén Chapmans Peak sziklába vájt kanyargós festői autóúton. A Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Délután Borvidék és Stellenbosch túra borkóstolással. Stellenbosch, Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet 1679-ben alapítottak. A hangulatos városka bájos fokföldi stílusú házainak falait fehérre meszelték, és szalmatetővel borították őket. Sétálunk a főtéren, megnézzük a Stellenbosch Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat folytatjuk a hatalmas tölgyfák között, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végig megyünk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek; napjainkra nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Látogatás egy borfarmon, borkóstolással egybekötve. A program alatt szabadidőt biztosítunk a csoportnak, majd visszatérés a szállásunkra.

4. nap

A reggelit követően egész nap szabadidő, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében, helyszíni jelentkezéssel. Hajótúrák, helikopteres repülős a város felett, bálnanéző túra.

5. nap

Korai reggeli, kijelentkezés majd transzfer a repülőtérre, elutazás Johannesburgba. Az érkezést követően utunk elsőként Pretoriába vezet, rövid városnézés az ország közigazgatási székhelyén. Ellátogatunk a lenyűgöző fekvésű 65 hektáros parkkal körülvett, impozáns Union Building épülethez, ahol a mindenkori elnök és az elnöki irodák kapnak helyet. Megtekintjük Pretoria szívének lüktető központját a város szociális és politikai életének színhelyét a Church Squareret Paul Krüger szobrával. Kora délután utazás a Pilanesberg Nemzeti Parkba. Délután 3 órás szafari nyitott terepjárókon, vadőr kíséretével. A fenséges park az idők során a szél és a víz felszínformáló munkájának eredményeként, varázslatos formákat mutat, nyitott szavannák, dombok, szikláshegyek, bozótos területek váltják egymást. A parknak bőséges a vadállománya, megtalálható a Big Five-ként ismert Afrika 5 nagy vadállata az oroszlán, leopárd, elefánt, fekete és fehér rinocérosz, kafferbivaly, de csodálatos felvételeket készíthetünk az itt élő 300 madárfaj egyedeiről is. Büfé vacsora szállásunkon.

6. nap

Hajnali szafari a park területén, terepjárókon, vadőr kíséretével. A fenséges park varászlatos felszínén nyitott szavannák, dombok, szikláshegyek, bozótos területek váltják egymást. Reggeli. Délelőtt fakultatív kirándulás Sun City-be, helyszíni fizetéssel vagy szabad program, büfé vacsora a szálláson. Sun City és Lost City, a Pilanesberg Nemzeti Park közvetlen határában épültek. A legenda szerint egy nagyon tehetséges, művelt törzs élt egy meseszép völgyben, akik felépítettek egy várost, amelyhez fogható nem volt a földkerekségen. Azonban a vulkán tűzhányója újra kitört, és a forró láva maga alá temette a várost, dzsungel nőtt a város helyén. Egy hotelmágnás keltette életre a legendát és a 27 hektáros afrikai szavannából a világ legpazarabb luxusszállodáját és szabadidőközpontját építette meg. Szabadidő a komplexum területén. Este visszatérés szállásunkra.

7. nap

Fakultatív hajnali szafari a park területén, terepjárókon, vadőr kíséretével. A reggelit követően kijelentkezés, majd transzfer a Johannesburg-i repülőtérre, elutazás Durbanba. A megérkezést követően transzfer a tengerpartra, pihenés. Umhlanga Rocks Durbantől 15 km fekvő luxus nyaralóhely, amely partját megkoronázza az impozáns világitó torony.

8. nap

Reggeli majd városnézés Durban-ban, amely Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, az Indai óceán partján terül el, nagy kikötővel, Ushaka Óceonáriummal, Stadionnal, történelmi épületekkel rendelkezik. A leghosszabb aranyló tengerpartja a Golden Mile, ahol pálmafás kiépített sétányon egymást érik a strandok.
Közös séta az Indiai Óceán-i partszakaszán. Délután szabad program, strandolás, pihenés.

9. nap

Egész nap szabad program, strandolás, pihenés vagy Shakaland Zulu Falu túra ebéddel.
Utazás az North Coast mentén Gingindlovo Esowe útvonalon. Shakalandra érkezve a vendégek egy falu túrán vesznek részt, ahol megismerkednek egy hiteles zulu Kraal életével.
A 19. században valaha élt Shaka király birodalmának meglátogatása igazi élményt ad. Az eltöltött egy napos túra alatt megismerkedünk Shaka vezér által alapított zulu nemzet történelmével. A falu lakosai kör alakú kunyhókban laknak és a tradíció szerint öltöznek. Fantasztikus élményt ad a zulu tradicionális ruhák látványa. Ezután a program keretében egy fergeteges tánc előadást nézünk meg lendületes afrikai zene és mély hangú dobok kíséretében. Más világba csöppenünk ez a harci fegyverek, gyöngyök, pajzsok, legendák otthona. A törzs apraja nagyja a férfiak asszonyok gyerekek részt vesznek a műsorban. A bemutató után svédasztalos büfé ebéd, majd transzfer vissza Durbanbe.

10. nap

A reggelit követően szabad program, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

11. nap

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek Cable Car felvonó 380 RAND (21 EUR)
Fóka sziget hajótúra 100 RAND (5,5 EUR)
Sun City látogatás 32 EUR
Hajnali szafari 59 EUR
Shakaland Zulu Falu látogatás Tánc show és büfé ebéddel return traszferrel durbanből 93 EUR
A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Dél-Afrikai Köztársaság, Dél-Afrika körutazás
2023.01.27 - 2023.02.02

Péntek

enyhe eső

30°C

éjszaka: 25°C

kelet-délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 22%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

32°C

éjszaka: 27°C

nyugat-délnyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 21%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

közepes eső

33°C

éjszaka: 17°C

keleti szél 2.3 km/h

páratartalom: 20%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

heves intenzitású eső

21°C

éjszaka: 19°C

északi szél 1.8 km/h

páratartalom: 72%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

közepes eső

21°C

éjszaka: 21°C

észak-északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

enyhe eső

23°C

éjszaka: 19°C

déli szél 1.2 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.