info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Madeira a mesék kertje körutazás Raga Hotel Portugália Madeira utazás last minute utak akciós üdülés nyaralás

Madeira, a mesék kertje

Utazás időtartama: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási időpont: X.17.
Utazás: a TAP menetrend szerinti járataival BÉCSI indulással!
Tervezett menetrend
2016 10 17 BUD 06h00 LIS 08h35 és LIS 09h40 FNC 11h25
2016 10 23 FNC 07h10 LIS 08h45 és LIS 09h45 VIE 14h05

Elhelyezés

6 éj 4* szállodában Funchalban

Ellátás

büfé reggeli
Minimum létszám: 20 fő

Program:
1. nap: Bécs,Lisszabon,Funchal
A jelenlegi menetrend szerint kora hajnali indulás és lisszaboni átszállást követően délelőtti érkezés, azonban a légitársaság a változtatás jogát fentartja. Transzfer a szállodába.
2. nap: Funchal felfedezése (kb. 4 óra) Pazar panorama a tájra a Szent Katalin Parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia Királynő Parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Délután szabadidő.
3. nap: Pihenés, vagy Kelet Madeira fakultatív kirándulás. Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptusz fák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében) . Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.
4. nap: Pihenés, vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás. A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig egyik ámulatból a másikba ragad bennünket. Pillantás az Eira do Serraotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát teszük a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.
5. nap: Pihenés, ha az időjárás megengedi két fakultatív kirándulás közül választhatunk. A Santa Maria fedélzetén kb.3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. A Rabacal ösvények túra két útvonalat kínál, együtt kb.10 km. Próbára tehetjük magunkat Madeira egyedülálló, évszázados, esővizett szállitó, 2150 km hosszú öntöző rendszerével futó gyalogutak egy szakaszán. Az egyik egy egyszerű, 30 perces séta a Riso vízeséshez, a másik nehezebb, gyakorlott túrázóknak való, kb. 3 órás séta a 25 forrás nevű térséghez.
6. nap: Pihenés, vagy Nyugat Madeira fakultatív kirándulás. Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk a Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába, pihennés. Fakultatív Madeira est vacsorával. Ismerkedünk a tradicionális ízekkel, közben jó hangulatú folklór program szórakoztat bennünket.
7. nap: Funchal,Lisszabon,Bécs
Korai elutazás, Lisszabonba, majd tovább Bécsbe.

A programok/ látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!
Helyszínen fizetendő kb.80 EUR/fő
Panoráma és gyalogos városnéz az alapárban! (2. nap Funchal)
A TAP mindenkor érvényes poggyász feltételei érvényesek!
Fakultatív kirándulások helyszíni fizetéssel : Blandy és Monte kertjei (min.16 fő esetén) 50 EUR/fő, Santa Maria hajózás 30 EUR/fő (hotelből kikötő és visza transzfer nincs az árban), Rabacal ösvények (min.16 fő esetén) 50 EUR/fő
módosítva 2015.12.28., 2016 febr 4
Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.