info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Madeira a mesék kertje körutazás Raga Hotel Portugália Madeira utazás last minute utak akciós üdülés nyaralás

Madeira a mesék kertje - Raga 4* (Bécsi indulás) Utazás leírása

Utazás időtartama
7 nap/6 éjszaka.
Indulási időpont
X.17.
Utazás
A TAP menetrend szerinti járataival BÉCSI indulással!
A TAP mindenkor érvényes poggyász feltételei érvényesek!
Tervezett menetrend
2016 10 17 BUD 06h00 LIS 08h35 és LIS 09h40 FNC 11h25
2016 10 23 FNC 07h10 LIS 08h45 és LIS 09h45  VIE 14h05
Elhelyezés
6 éj 4*-os szállodában Funchalban.
Ellátás
Büfé reggeli.
Minimum létszám
20 fő.
Helyszínen fizetendő
Kb. 80,- EUR/fő.
Panoráma és gyalogos városnézés az alapárban! (2. nap Funchal)
Fakultatív kirándulások helyszíni fizetéssel
- Blandy és Monte kertjei (min.16 fő esetén) 50,- EUR/fő,
- Santa Maria hajózás 30,- EUR/fő (hotelből kikötő és visza transzfer nincs az árban),
- Rabacal ösvények (min.16 fő esetén) 50,- EUR/fő.

Madeira, a mesék kertje program

1. nap: Bécs, Lisszabon, Funchal
A jelenlegi menetrend szerint kora hajnali indulás és lisszaboni átszállást követően délelőtti érkezés, azonban a légitársaság a változtatás jogát fentartja. Transzfer a szállodába.
2. nap: Funchal felfedezése (kb. 4 óra)
Pazar panorama a tájra a Szent Katalin Parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia Királynő Parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Délután szabadidő.
3. nap: Pihenés vagy Kelet Madeira fakultatív kirándulás
Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptusz fák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1.810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.
4. nap: Pihenés, vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás
A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig egyik ámulatból a másikba ragad bennünket. Pillantás az Eira do Serraotól (1.094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát teszük a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.
5. nap: Pihenés, ha az időjárás megengedi két fakultatív kirándulás közül választhatunk
A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. A Rabacal ösvények túra két útvonalat kínál, együtt kb.10 km. Próbára tehetjük magunkat Madeira egyedülálló, évszázados, esővizet szállitó, 2.150 km hosszú öntöző rendszerével futó gyalogutak egy szakaszán. Az egyik egy egyszerű, 30 perces séta a Riso vízeséshez, a másik nehezebb, gyakorlott túrázóknak való, kb. 3 órás séta a 25 forrás nevű térséghez.
6. nap: Pihenés vagy Nyugat Madeira fakultatív kirándulás
Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk a Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába, pihennés.
Fakultatív Madeira est vacsorával. Ismerkedünk a tradicionális ízekkel, közben jó hangulatú folklór program szórakoztat bennünket.
7. nap: Funchal, Lisszabon, Bécs
Korai elutazás, Lisszabonba, majd tovább Bécsbe.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.