info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2020/lengyelorszag-krakkon-tul-lengyelorszag-krakkon-tul-krakko-utazas-1.jpg

Lengyelország Krakkón Túl Krakkó utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Lengyelország Krakkón túl

Krakkó - Czestochowa - Varsó - Tarnow

Utazás időtartama

5 nap / 4 éjszaka
Indulási időpont: 2022.IX.28.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek: Budapest

Lengyelország Krakkón túl elhelyezés

Krakkóban, Varsóban és Tarnowban 3*-os szállodák, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban

Lengyelország Krakkón túl ellátás

Reggeli, fakultatív vacsora felár ellenében előzetesen kérhető.

Minimum létszám

35 fő.

Program

1. nap

Budapest - Krakkó
Indulás Budapestről a korai reggeli órákban. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban - érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist a királyi sírokkal, a Szent Péter és Pál templomot, a Mária templomot, a Fő teret, a Posztócsarnokot, a Flórián kaput, a Barbakánt. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. Városnézés után szabadprogram. Este a szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. nap

Czestochowa - Krakkó
Reggeli után utazás az ország "lelki fővárosába", a rengeteg magyar vonatkozású Czestochowa-ba, mely Lengyelország zarándokok által leglátogatottabb helye. Látogatás a Jasna Gora kolostorban, a legjelentősebb lengyel kegyhelyen. Itt látható a csodatevő "Fekete Madonna" ikonja, mely Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette annak az asztalnak a lapjára, melynél a Szent Család imádkozott és étkezett. Rövid pihenő után tovább utazás Varsóba. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsorázási lehetőség.

3. nap

Varsó
Reggelit követően városnézés Varsóban. Megismerkedünk a főváros új arculalát tükröző modern építészettel. A kultúrpalotáról elsőként a New York-i felhőkarcolók képe jut eszünkbe. A toronyház építészet is büszkén képviselteti magát a városban: Nowy Swiat utca, Pilsudski tér, Színház tér. Ezt követően az Óváros felfedezésére indulunk: Óvárosi piactér (Rynek Starego Miasta), Vár tér (Zamkowy w Warszawie), melynek keleti oldalán áll a felújított királyi palota, Mazovia hercegének rezidenciája. Középen a város szimbólumát, III. Zsigmond lengyel király oszlopát csodálhatjuk meg, valamint a Szent János katedrálist, Varsó egyik legrégebbi, gótikus épületét. Megtekintjük Varsó egyik fő nevezetességét a Királyi várat, ma múzeum és galéria működik benne. Végig sétálunk a gyönyörű kialakítású királyi úton, mely a királyi várat köti össze a Lazienki-parkkal, és a 10 kilométerre fekvő wilanowi-kastéllyal, melyek egy-egy lengyel király kedvelt tartózkodási helyeként írták be magukat Varsó történetébe. Itt található a monumentális Szent Anna templom, a Varsói Egyetem épülete, az Elnöki Palota, a Chopin-szalon, a Szent Kereszt templom, illetve a Lengyel Tudományos Akadémia. Városnézésünk után visszatérünk szálláshelyünkre, fakultatív vacsorázási lehetőség.

4. nap

Tarnow
Ezen a napon Tarnow-val ismerkedünk, melynek óvárosát a "Reneszánsz gyöngyszemének" is nevezik. A Piacteret körben sokszínű, gazdagon díszített, reneszánsz kori polgárházak, ún. lábasházak határolják, ezek falait domborművekkel, freskókkal díszítették. Az ettől jobbra látható Miklós-ház, a házsor legrégebbi épülete, homlokzatán egy szárnyas oroszlán, valamint egy lengyel nyelvű feliratot tartalmazó, aranyozott címer díszlik. Árkádos lépcsősoron jutunk el egy kis parkba, ahol Bem apó 1985-ben felavatott szobra áll, felirata magyarul: "Bem József tábornok, Tarnów szülötte, lengyel és magyar hős". A hatalmas fűzfa alatt álló szobor a városba látogató magyar turistacsoportok egyik fő célpontja, az év szinte minden részében magyar nemzetiszínű szalagokat lenget rajta a szél. A szobortól a Főtéren, majd az ún. "Nagy-lépcsőkön" át jutunk a Bem térre. A jelenleg virágpiacnak helyet adó kis tér délnyugati sarkán álló sarokház falán találjuk a táblát, mely arra emlékeztet, hogy valószínűleg ezen a helyen állt az 1794. március 14.-én született Jozef Bemnek, a magyar szabadságharc nagy vezérének, Petőfi rajongva szeretett Bem apójának szülőháza. Városnézésünk után Tarnow-i szálláshelyünk elfoglalása, fakultatív vacsorázási lehetőség.

5. nap

Ószandec - Ólubló - Budapest
Útban hazafelé megállunk Lengyelország egyik legfontosabb zarándokhelyén, Ószandec-en (Stary Sacz). Megtekintjük a Kolostort, ahol II. Béla és Kunigunda lánya élt. A főtéren és környékén sok fából készült műemlék épület található. Rövid városnéző sétánk után folytatjuk utunkat a Szepesség északi központja, Ólubló felé. Ólubló azok közé a városok közé tartozik, melyek nemcsak érdekes történelemmel, hanem varázslatos természeti környezettel is rendelkeznek. A Podsadek városrész felett magasodik 711 méter magasban Ólubló vára. Ez a vár a magyar királyság határait védő végvárak közé tartozott. A vár megtekintése után hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív vacsora felár 29 900 Ft/fő
Helyszínen fizetendő belépőjegyek 15 EUR + 40 PLN

 
Lengyelország, Krakkó utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Lengyelország, Krakkó utazás
2024.07.23 - 2024.07.29

Kedd

közepes eső

24°C

éjszaka: 19°C

nyugat-délnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

közepes eső

22°C

éjszaka: 16°C

északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

enyhe eső

19°C

éjszaka: 14°C

nyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

22°C

éjszaka: 17°C

nyugat-északnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

szórványos felhőzet

25°C

éjszaka: 20°C

kelet-délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 19°C

észak-északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.