info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Budapest
    Módosítom
  2. 6 éjszaka
    Módosítom
  3. Reggeli
    Módosítom
  1. 2021.
2021. március hónap utazási ajánlatai:
március. 15. hétfőTELJES ÁR: 1 542 700 Ft/fő
2021.
március
2021. március
2021. március
2021. március
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
1234567
891011121314
15 TELJES ÁR 1 542 700 Ft/fő2 főre teljes ár3 085 400 Ft161718192021
22232425262728
293031
images/galeria/q/2019/eszkimok-kozott-gronland-homezoin-korutazas-dania-1.jpg

Eszkimók Között Grönland Hómezőin Dánia körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, elhelyezés helyi, 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban. Ellátás reggeli, a 2. és 5. napon vacsora.
Miért ez az út?
1. Grönland egy másvilág, csaknem 2.200.000 km2 területű szigetóriás az Északi szélesség 60- tól, annak 83-ig terjed, az ember által lakható világ határáig. Lakossága lassan eléri az 57 ezer főt, akik 80%-a kalaallit eszkimó (nyugat-grönlandi eszkimó).
2.Egy Magyarországnál 18 x nagyobb fagyos szikla, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal. Itt jégből épülnek az UNESCO világörökségi kincsei, s a rövid sarki nyár közeledtével az éjszaka is napfényben ragyog.
3.Láthatjuk Grönland igazi arcát: Amikor enyhül a hideg, a Nap néhány órára süllyed a havas horizont alá – s a végtelen fehér vadon csendjét csak lélegzésünk hangja zavarja meg.
Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Koppenhága

Elrepülés Koppenhágába menetrend szerinti járattal. Bejelentkezés a hotelbe, majd városnézés a Dán Királyság fővárosában: Christiansborg, a néhai uralkodói palota-együttes és a világ egyik első, XVII. sz-i Börzéjének megtekintése. Látogatás a Nemzeti Múzeumban, különös tekintettel a Történelem előtti Dánia (vikingek) és Arktiszi népek (Grönland, Kanada és Alaszka eszkimói) kiállításokra. Erőnktől és hangulatunktól függően séta Amelienborg királyi negyedében, majd a rendkívüli hangulatú Nyhavn kikötő- csatorna kocsmáinál. Fakultatív Calsberg kóstoló és disputa arról, vajon tényleg ez-e a világ legjobb söre.
Szállás Koppenhágában (1 éj).

2. nap: Koppenhága - Kangerlussuaq

Kora reggeli utazás a reptérre. Menetrendtől függően elrepülés Grönland nyugati partvidékére, Kangerlussuaq-ba (Sondre Stromfjord). Megérkezés után (4 óra időeltolódás), üdvözlő ceremónia, majd rövid vezetés a szállodánkba. Az előttünk álló napok és programok áttekintése, a helyi partner vezetésével. Rövid ismertető a sziget ásványkincseiről (rubin, vasérc, urán, bauxit, nikkel, platina, titán, réz), a bányászat jelenlegi helyzetéről és jövőjéről. Az egyedi glaciális formakincs és a Sermersuaq, az 1.700.000 km2 területű, 2.000 m magasságú jégsapka bemutatása, majd utazás a terepre. Földünk legnagyobb szigete természetföldrajzának megtapasztalása a gyakorlatban: Utazás terepjárókon a Grönlandi jégsapka pereméhez. Útközben fotószünetek a legfestőibb pontokon, illetve ha rénszarvasokkal vagy pézsmatulkokkal találkozunk. Történetek Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832-1901) és Fridjof Nansen (1861-1930) expedícióiról és a hatalmas belföldi jégtakaró feltárásáról. Rövid vezetett séta a hatalmas Sermersuaq peremén, a hihetetlen jégformák fényképezésével. A szállodába érkezés után séta az 500 lakosú településen, néhány grönlandi eszkimó kifejezés „felszedésével” és fakultatív fókahús vásárlási lehetőséggel. Közös üdvözlő vacsora, majd fakultatív Aurora borealis keresés a bevállalósabb résztvevőkkel a település határában.
Szállás Kangerlussuaq-ban (1 éj).

3. nap: Ilulissat Kangerlua

Reggeli után rövid szabadidő, majd elrepülés Ilulissat (Jakobshavn) városába. Utazás közben történetek a viking letelepülés koráról, Vörös Erik flottájáról, Brattahlíd fejedelemségéről és Hvalsey templomának utolsó viking esküvőjéről. Megérkezés után ismerkedés Észak-Grönland földrajzával, múltjával. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Ilulissat Kangerlua (Jakobshavn gleccserfjord) természeti csodáinak bemutatása, kitekintéssel az Arktisz jégmezőinek, gleccsereinek természetföldrajzára. Szállodai szobáink elfoglalása, majd gyalogos városnézés a 4.500 lakosú „nagyvárosban”. Közös látogatás a Vadászati Múzeumban, majd az 1779 óta működő Zion templomnál.
Szállás Ilulissatban (3 éj).

4. nap: Kutyaszánnal Grönland tundráin

Reggeli után felkészülés a kutyaszán túrára. Felszereléseink átvétele, rövid előzetes tájékoztatás. 3 órás kutyaszán túra a szikrázóan fehér porhómezőkön. Hazaérkezés után rövid pihenő a szállodában, majd 2 órás séta (oda-vissza) Semermiutba, az elhagyott eszkimó faluba – helyi eszkimó házigazda irányításával.

5. nap: Ilulissat - Sermeq Kujalleg gleccser

Reggeli után látogatás Knud Rasmussen (1879 – 1933) szülőházában. Az „Eszkimó világ nagykövete” életének, fantasztikus felfedező útjai, a Thule Expedíciók történetének megismerése. (Rasmussen magyarul is megjelent műve a „Thulei utazás” az utazás alatt díjmentesen kikölcsönözhető az idegenvezetőtől) Látogatás a 2008. évi Arctic Ocean Conference helyszínén. Az öt sarkvidéki ország (1./ Dánia, 2./ Norvégia, 3./ Oroszország, 4./ Kanada, 5./ USA) küldöttségei által rendezett konferencia a Globális klímaváltozás problémáját, illetve az arktiszi jégsapka olvadásából adódó új gazdasági, környezetvédelmi feladatokat taglalta. A tárgyalások külön kitértek a fokozódó bányászat; újonnan nyitott hajózási vonalak; intenzívebb olajkutatás és bányászat – környezeti hatásaira is. Az Ilulissat declaration tartalmának ismertetése. Ilulissat (a jéghegyek helye) topográfiájának áttekintése, ismertetéssel a Sermeq Kujalleg gleccser gyorsan mozgó jegéről. Délután kihajózás a 40 km hosszúságú, UNESCO világörökségi védelem alatt álló gleccserfjodba. Navigálás az Északi félteke legnagyobb úszó jéghegyei között. Nyaranta több millio tonna (!) jég borjadzik a fjord kristálytiszta vizeibe, a gigászi, úszó jéghegyek magassága olykor több mint 100 m (!). Tájképek és csoportkép készítése bolygónk eme páratlan helyszínén. Esti kikötés. Búcsú az eszkimók világától egy kiadós búcsúvacsora segítségével.

6. nap: Kangerlussuaq - Koppenhága

Reggel elrepülés Kangerlussuaqba, majd onnan Koppenhágába, ahová estére érkezik meg a csoport.Rövid utazás a hotelbe.
Szállás Koppenhágában (1 éj).

7. nap: Koppenhága - Budapest

Menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek: Ilulissat Kangerlua (természeti).

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Lerner Balázs.
Lerner Balázs 1978-ban született Budapesten. Biológiát, kulturális antropológiát, afrikanisztikát és őstörténetet tanult, Kelet-Afrika utolsó vadász-gyűjtögetői, a hadzák között végzett antropológiai terepmunkát. Gyerekkora óta barlangászik, számos hazai barlang feltárásában vett részt, nemzetközi barlangi búvár expedíciók tagjaként járt Bosznia-Hercegovinában és a Yucatán-félszigeten. A Spektrum TV szinkrondramaturgjaként, majd szerkesztőjeként több száz tudományos ismeretterjesztő film magyar változatának elkészítése fűződik a nevéhez. Az utóbbi időben maga is természetfilmek és expedíciós filmek készítésével foglalkozik, forgatott a Vörös-tenger szudáni zátonyain és a kaukázusi Krubera-Voronya barlangban is. Budapest Inferno: A Molnár János-barlang titka című filmje 2017-ben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydíját. Szabadidejében szívesen vezet téli túrákat és téli hegyi kirándulásokat.

Ismerje meg Grönlandot!

Az alapár tartalmazza

- 6 éjszakai szállást helyi
- 3*-os szállodák kétágyas szobáibana repülőjegyek és illetékek mely értéke 117 000 Ft 82020.évben 127 000 Ft) reggelis ellátást
- a 2. és 5. napon vacsoráta belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetővel

Az alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítás1,5%

Egyéb költségek

- BBP biztosításegyágyas felár157 000 Ft

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Dánia, Grönland körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Dánia, Grönland körutazás
2020.11.26 - 2020.12.02

Csütörtök

havazás

-33°C

éjszaka: -34°C

déli szél 1 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

9°C

Péntek

enyhe havazás

-40°C

éjszaka: -43°C

nyugat-északnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

9°C

Szombat

kevés felhő

-47°C

éjszaka: -39°C

dél-délnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

9°C

Vasárnap

enyhe havazás

-30°C

éjszaka: -32°C

délnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

9°C

Hétfő

enyhe havazás

-37°C

éjszaka: -34°C

délkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

9°C

Kedd

tiszta égbolt

-41°C

éjszaka: -43°C

északkeleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

9°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.