info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/kijev-egyenileg-wizzairrel-kijev-utazas-utazas-ukrajna-1.jpg

Kijev Egyénileg Wizzairrel Ukrajna körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülés menetrend szerinti WizzAir járattal, elhelyezés kétágyas szobában 4* szállodában (Hotel Dnipro), svédasztalos reggelis ellátással.

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni! Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon.

A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testre szabható. UNESCO Világörökségi helyszínek: Szent Szófia Székesegyház, Pecserszka Lavra.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Kijev

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás Kijevbe 11:30-kor, érkezés 14:10-kor. Transzfer és bejelentkezés a szállodába. Az este a szórakozásé, fakultatívan egy folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsorán vehetünk részt az Opanas étteremben, ahol vodkakóstoló keretében 3 féle vodkát ízlelhetünk meg.
Szállás Kijevben (4 éj).

2. nap: Kijev - városnézés

Indulás a városnézésre. Első állomás a Szent Vlagyimir Székesegyház, majd onnan tovább buszozunk az Arany kapuhoz, az egyik leghíresebb kijevi építészeti látványossághoz, a város egykori bejáratához. A Nemzeti Operaház épületével folytatjuk, a főváros egyik legcsodálatosabb neoreneszánsz épületével. Következő megállónk a Szent Szófia tér. A régmúlt idők krónikái alapján, 1039-ben éppen itt, a városon kívüli területen Bölcs Jaroslav herceg legyőzte a nomád besenyőket, akik több mint 100 éven keresztül fosztogatták Kijev városát. A téren megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő Szent Szófia Székesegyházat, mely a Kijevi Rusz államként való elismerésének megerősítéseként épült, a templomot belülről is megcsodáljuk. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az arany kupolás Szent Mihály-székesegyházat, amely 2008-ban ünnepelte a 900. évfordulóját. A Vlagyimir-domb a következő megállónk, ahol a legenda szerint 482-ben a négy testvér (Kiy, Shcheck, Horiv és nővérük Lybid) alapította a várost. Lesétálunk az Andrejevszkij lejtőn, amely Kijev legrégebbi és legszeretettebb utcája, és amelyet ma a Kijevi Montmare-nak neveznek. Az utcában rengeteg kis kézműves árus, boltocska és kávézó van. Az öreg dombok között megtekintjük a Szent András templomot, mely a barokk géniusz, Bartolomeo Rastrelli remekműve. Majd Oroszlánszívű Richárd kastélya és a Bulgakov ház mellett elhaladva leérünk Podilba, az óváros kereskedőközpontjába. Továbbhaladunk a Nemezetek barátsága boltív felé, az emlékművet 1982-ben építették Oroszország és Ukrajna uniós évfordulójának tiszteletére. Innen csodálatos kilátás nyílik a Dnyeper folyóra. A városnézés végén lehetőségünk nyílik a város főutcájának, a Krescsatnyiknak a megtekintésére, valamint felkeressük a híres Majdan teret (Függetlenség tér).

3. nap: Csernobil túra (angol nyelvű csoporttal)

Reggeli után szabadidő Kijev lenyűgöző városában vagy fakultatív programként indulás Csernobilba, a 30 km-es lezárt zóna felé. Dytyatky ellenőrzőpontnál lépünk be a területre, továbbhaladva megérkezünk Csernobilba, ahol pillanatnyilag kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. A csernobili atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megállunk egy emlékműnél, amelyet a csernobili áldozatok emlékére emeltek. Ezután meglátogatjuk a Csernobili Interinform irodát, ahol részletes tájékoztatót kapunk a katasztrófa utáni eseményekről, a kitelepítésről, a legveszélyesebb helyekről és egyéb technikai adatokról. Folytatjuk utunkat a 30 km-es lezárt zónában, megállunk a híres 4-es reaktor mellett, amellyel elértük programunk „legzártabb pontját, itt helyi munkásokkal találkozhatunk. Ezt követően meglátogatunk egy információs pavilont, ahol dokumentumfilmet nézhetünk meg a kitelepítésről és a kitelepítő munkásokról, illetve különböző fotókat és maketteket láthatunk. Megmutatjuk azt az erdőrészt (vörös erdő), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Az erdő egy sávját kutatási célból a mai napig meghagyták.

Most következik utazásunk egyedi, extrém része. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak szellemvárosként emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel az atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A településen főleg a csernobili atomerőműben dolgozó munkások és a családjaik éltek, kb. 49.400 lakos. Mivel a kitelepítés után nyilvánvalóvá vált, hogy Pripjatyban egyhamar nem folytatódhat az élet, így nem foglalkoztak a szovjet jelképek eltávolításával sem. A mai napig fellelhető a 15 emeletes házakon a szovjet címer, a villanyoszlopokon a sarló és kalapács motívum. A látvány lélegzetelállító és egyben ijesztő. Mindenhol szürke beton és rozsda, lommá vált egykori berendezési tárgyak éktelenkednek. Az épületeket lassan benövi a gaz, a természet átvette az irányítást mindenhol. Ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből). Folytatjuk az utunkat Csernobil városába, a városnézés folytatása. Mielőtt kilépünk az ellenőrzőkapun, sugármérővel megvizsgálnak bennünket. Esti visszaérkezés Kijevbe.

4. nap: Kijev: Pecserszka Lavra, A második világháború történelme nemzeti múzeum

Reggeli után fakultatív kirándulás keretében egy igazi kulturális program következik, a Pecserszka Lavra (Kijevi Barlangkolostor) felfedezésére indulunk. Az ortodox barlangkolostor a Dnyeper partján fekszik. A Kijevi Rusz időkben az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház (Moszkvai Patriarchátus) fejének, Volodimir Onufrij metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. Az eredeti kolostort kb. ezer évvel ezelőtt földalatti barlangokban alapították. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. Az ereklyéket évszázadok óta őrzi a barlangok félhomálya, mindenféle balzsamozás nélkül . 1990-ben a Lavra egyedülálló épületegyüttesét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Folytatva utunkat fakultatív program keretében A második világháború történelme nemzeti múzeumba invitáljuk utasainkat. Akár autóval, vonattal, repülővel vagy hajóval közelítjük meg az ukrán fővárost, nem kerülheti el a figyelmünket a nemesen magasodó Anyaföld szobor, amely a Nagy Honvédő Háború Múzeumának része. A szobor egy női alakot ábrázol, mely kardot és pajzsot tart a kezében, és amelyet egy 40 méteres kúp alakú talapzatra emeltek. A teljes szobor magassága 62 méter az aljától a kard hegyéig, a talapzattal együtt összesen mintegy 102 méter magas. A gigantikus alkotás a szovjet Jevgeny Viktorovics Vucsetics keze nyomát viseli magán. A múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. A délutáni órákban fakultatív hajókirándulásra nyílik lehetőségünk a Dnyeperen, melynek során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát.

5. nap: Kijev - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Közvetlen, menetrend szerinti járattal hazaindulás Budapestre 10:20–kor, érkezés 11:00–kor.

Fakultatív programok

Az árak 1 főre értendők, és a programon résztvevők számától függ.

Városnézés

Magyar nyelvű idegenvezetővel, gépkocsival
Időtartam: 3 óra.
47.000 Ft (1 fő), 25.000 Ft (2 fő), 22.000 Ft (3 fő), 17.000 Ft (4-6 fő), 10.000 Ft (7-9 fő).

Városnézés

Magyar nyelvű idegenvezetővel, gépkocsival, belépővel a Szófia székesegyházba
Időtartam: 4 óra.
Árak: 67.000 Ft (1 fő), 35.000 Ft (2 fő), 27.000 Ft (3 fő), 24.000 Ft (4-6 fő), 15.000 Ft (7-9 fő).

Sétahajózás a Dnyeperen

Időtartam: 3 óra.
Árak: 54.000 Ft (1 fő), 29.000 Ft (2 fő), 27.000 Ft (3 fő), 23.000 Ft (4-6 fő), 15.000 Ft (7-9 fő).

Pecserszka Lavra (ortodox barlangkolostor)

Időtartam: 4 óra.
Árak: 77.000 Ft (1 fő), 39.000 Ft (2 fő), 32.000 Ft (3 fő), 25.000 Ft (4-6 fő), 15.000 Ft (7-9 fő).

Nemzeti (történelmi) múzeum

Időtartam: 3 óra.
Árak: 51.000 Ft (1 fő), 27.000 Ft (2 fő), 24.000 Ft (3 fő), 19.000 Ft (4-6 fő), 13.000 Ft (7-9 fő).

Csernobil

Csatlakozás angol nyelvű csoporthoz
Időtartam: 7 óra.
Ár: 49.000 Ft

Menetrend

Budapest – Kijev Zhulyany 11:30 – 14:10 (W6 2473)
Kijev Zhulyany – Budapest 10:20 – 11:00 (W6 2474)

UNESCO Világörökségi helyszínek: Szent Szófia Székesegyház Pecserszka Lavra.

Az alapár tartalmazza

- szállás kétágyas szobában 4* szállodábansvédasztalos reggeliprivát transzfervárosnézés gépkocsival
- magyar nyelvű idegenvezetővel
- belépővel a Szent Szófia Székesegyházba

Az alapár nem tartalmazza

- repülőjegy illetékkel
- személyenként 1 db max. 10 kg-os
- max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásztkb. 35 000 Ft/ fő (szabad helyek függvényében változhat)

Egyéb költségek

fakultatív programokutasbiztosítás: irodánkban köthető Aegon basic: 590 Ft/ fő/ nap1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-visszakb. 11 000 Ft/ főútlemondási biztosítás
Ukrajna, Kijev utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ukrajna, Kijev utazás
2024.04.12 - 2024.04.18

Péntek

tiszta égbolt

17°C

éjszaka: 15°C

északnyugati szél 1.5 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

enyhe eső

16°C

éjszaka: 13°C

nyugat-északnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

enyhe eső

18°C

éjszaka: 18°C

nyugati szél 1.9 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

enyhe eső

16°C

éjszaka: 12°C

nyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 36%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

közepes eső

13°C

éjszaka: 12°C

nyugat-délnyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

közepes eső

7°C

éjszaka: 7°C

észak-északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.