info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/ukraina-hotel-3-kijev-utazas-utazas-ukrajna-6.jpg

A Felfedezésre Váró Kijev Ukrajna körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti wizzair járattal, elhelyezés kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban, ellátás: svédasztalos reggeli.

Miért ez az út?
1. A magyar utazók számára még felfedezetlen város, de Kijev mára már sokkal gazdagabb látnivalókban, mint amire számíthatnak. Mint az orosz városok anyja, elegáns és európai.
2. A különleges hangulatú Pecserszka Lavra, vagy ahogy a helyiek röviden emlegetik, Lavra, az UNESCO kulturális világörökségének a része.
3. Látogatási lehetőség Csernobilba, felkeressük Pripjaty városát és a híres 4-es reaktort is.

Az utazás során 2 világörökségi helyszínt is érintünk.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Kijev

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer és bejelentkezés a szállodába. Az este a szórakozásé, fakultatívan egy folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsorán vehetünk részt az Opanas étteremben, ahol vodkakóstoló keretében 3 féle vodkát ízlelhetünk meg. Szállás Kijevben (4 éj).

2. nap: Kijev - városnézés

Indulás a városnézésre. Első állomás a Szent Vlagyimir Székesegyház, majd onnan tovább buszozunk az Arany kapuhoz, az egyik leghíresebb kijevi építészeti látványossághoz, a város egykori bejáratához. A Nemzeti Operaház épületével folytatjuk, a főváros egyik legcsodálatosabb neoreneszánsz épületével. Következő megállónk a Szent Szófia tér. A régmúlt idők krónikái alapján, 1039-ben éppen itt, a városon kívüli területen Bölcs Jaroslav herceg legyőzte a nomád besenyőket, akik több mint 100 éven keresztül fosztogatták Kijev városát. A téren megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő Szent Szófia Székesegyházat, mely a Kijevi Rusz államként való elismerésének megerősítéseként épült, a templomot belülről is megcsodáljuk. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az arany kupolás Szent Mihály-székesegyházat, amely 2008-ban ünnepelte a 900. évfordulóját. A Vlagyimir-domb a következő megállónk, ahol a legenda szerint 482-ben a négy testvér (Kiy, Shcheck, Horiv és nővérük Lybid) alapította a várost. Lesétálunk az Andrejevszkij lejtőn, amely Kijev legrégebbi és legszeretettebb utcája, és amelyet ma a Kijevi Montmare-nak neveznek. Az utcában rengeteg kis kézműves árus, boltocska és kávézó van. Az öreg dombok között megtekintjük a Szent András templomot, mely a barokk géniusz, Bartolomeo Rastrelli remekműve. Majd Oroszlánszívű Richárd kastélya és a Bulgakov ház mellett elhaladva leérünk Podilba, az óváros kereskedőközpontjába. Továbbhaladunk a Nemezetek barátsága boltív felé, az emlékművet 1982-ben építették Oroszország és Ukrajna uniós évfordulójának tiszteletére. Innen csodálatos kilátás nyílik a Dnyeper folyóra. A városnézés végén lehetőségünk nyílik a város főutcájának, a Krescsatnyiknak a megtekintésére, valamint felkeressük a híres Majdan teret (Függetlenség tér).

3. nap: Csernobil túra

Reggeli után szabadidő Kijev lenyűgöző városában vagy fakultatív programként indulás Csernobilba, a 30 km-es lezárt zóna felé. Dytyatky ellenőrzőpontnál lépünk be a területre, továbbhaladva megérkezünk Csernobilba, ahol pillanatnyilag kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. A csernobili atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megállunk egy emlékműnél, amelyet a csernobili áldozatok emlékére emeltek. Ezután meglátogatjuk a Csernobili Interinform irodát, ahol részletes tájékoztatót kapunk a katasztrófa utáni eseményekről, a kitelepítésről, a legveszélyesebb helyekről és egyéb technikai adatokról. Folytatjuk utunkat a 30 km-es lezárt zónában, megállunk a híres 4-es reaktor mellett, amellyel elértük programunk „legzártabb pontját, itt helyi munkásokkal találkozhatunk. Ezt követően meglátogatunk egy információs pavilont, ahol dokumentumfilmet nézhetünk meg a kitelepítésről és a kitelepítő munkásokról, illetve különböző fotókat és maketteket láthatunk. Megmutatjuk azt az erdőrészt (vörös erdő), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Az erdő egy sávját kutatási célból a mai napig meghagyták. Most következik utazásunk egyedi, extrém része. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak szellemvárosként emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel az atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A településen főleg a csernobili atomerőműben dolgozó munkások és a családjaik éltek, kb. 49.400 lakos. Mivel a kitelepítés után nyilvánvalóvá vált, hogy Pripjatyban egyhamar nem folytatódhat az élet, így nem foglalkoztak a szovjet jelképek eltávolításával sem. A mai napig fellelhető a 15 emeletes házakon a szovjet címer, a villanyoszlopokon a sarló és kalapács motívum. A látvány lélegzetelállító és egyben ijesztő. Mindenhol szürke beton és rozsda, lommá vált egykori berendezési tárgyak éktelenkednek. Az épületeket lassan benövi a gaz, a természet átvette az irányítást mindenhol. Ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből). Folytatjuk az utunkat Csernobil városába, a városnézés folytatása. Mielőtt kilépünk az ellenőrzőkapun, sugármérővel megvizsgálnak bennünket. Esti visszaérkezés Kijevbe.

4. nap: Kijev: Pecserszka Lavra, Nagy Honvédő Háború Múzeuma és Emlékpark

Reggeli után fakultatív kirándulás keretében egy igazi kulturális program következik, a Pecserszka Lavra (Kijevi Barlangkolostor) felfedezésére indulunk. Az ortodox barlangkolostor a Dnyeper partján fekszik. A Kijevi Rusz időkben az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház (Moszkvai Patriarchátus) fejének, Volodimir Onufrij metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. Az eredeti kolostort kb. ezer évvel ezelőtt földalatti barlangokban alapították. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. Az ereklyéket évszázadok óta őrzi a barlangok félhomálya, mindenféle balzsamozás nélkül. 1990-ben a Lavra egyedülálló épületegyüttesét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Folytatva utunkat fakultatív program keretében a nagy honvédő háború múzeumba és parkba invitáljuk utasainkat. Akár autóval, vonattal, repülővel vagy hajóval közelítjük meg az ukrán fővárost, nem kerülheti el a figyelmünket a nemesen magasodó Anyaföld szobor, amely a Nagy Honvédő Háború Múzeumának része. A szobor egy női alakot ábrázol, mely kardot és pajzsot tart a kezében, és amelyet egy 40 méteres kúp alakú talapzatra emeltek. A teljes szobor magassága 62 méter az aljától a kard hegyéig, a talapzattal együtt összesen mintegy 102 méter magas. A gigantikus alkotás a szovjet Jevgeny Viktorovics Vucsetics keze nyomát viseli magán. A múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. A délutáni órákban fakultatív hajókirándulásra nyílik lehetőségünk a Dnyeperen, melynek során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát.

5. nap: Kijev - Budapest

A reggeli hideg csomagjaink felvétele után korai transzfer a repülőtérre. Közvetlen, menetrend szerinti járattal hazaindulás Budapestre.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat. A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

UNESCO Világörökségi helyszínek: Szent Szófia Székesegyház, Pecserszka Lavra.

Programok

Pecserszka Lavra és a Nagy Honvédő Háború Múzeum és Emlékpark

Pecserszka Lavra
Ortodox barlangkolostor Kijevben, a Dnyeper partján. A Kijevi Rusz idejében az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyházfejének, Volodimir metropolitának a székhelye.A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után.A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni.A Pecserszka Lavrát két kolostor alkotja: a Felső Lavra és az Alsó Lavra. A Felső Lavra területe állami tulajdonban van, az ott található épületek többségében múzeumoknak és kiállítótermeknek adnak helyet. Az Alsó Lavra a Moszkvai Patriarchátus fennhatóságát elismerő ukrán ortodox egyháztulajdonában van, a területén lévő épületek vallási és egyházi célokat szolgálnak. Területe két részre oszlik: a Közeli Barlangok és a Távoli Barlangok. https://lavra.ua/en/
A Nagy Honvédő Háború Múzeum és Emlékpark
Múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. A múzeum része a világháborúhőseinek emlékére emelt Anyaföld szobor, melyaz ukrán főváros legmonumentálisabb alkotása.
Ár: 19 000 Ft/fő

Hajókirándulás a Dnyeperen

A Dnyeper Európa 4. leghosszabb folyója Kelet-Európában. A Pripjaty (a Dnyeper mellékfolyója) mentén, annak torkolatától mindössze 20km-re, található a Csernobili atomerőmű. A hajókirándulásunk során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát.
Ár: 15 000 Ft/fő (min. 10 fő)

Csernobil túra

Csernobilban napjainkban kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. Az atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megmutatjuk azt az erdőrészt (vörös erdő), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak szellemvárosként emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel a csernobili atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A túra során ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből). A Csernobil túrára a jelentkezési határidő legkésőbb 2 hónappal indulás előtt lehetséges.18 éven aluliak ezen a programon nem vehetnek részt. Útlevélmásolat leadása a hivatalos engedélyekhez kötelező.
Ár: 45 500 Ft/fő (min. 15 fő)

Folklór vacsora vodkakóstolóval

Folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsora,ahol vodkakóstoló keretében 3-féle vodkát ízlelhetünk meg. A program helyszínét az Opanas étterem biztosítja. Az étterem honlapja: http://www.opanas.ua/en/
Ár: 25 500 Ft/fő

A fakultatív programokon a minimum létszám 10 fő, kivéve a Csernobil-túrát, ahol min. 15 fő jelentkezőtől érvényesek az árak.

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizzair
Budapest 12:35 - Kijev 15:15
Kijev 11:20 - Budapest 12:00
A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Szállás

Kétágyas, fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Ukraina Hotel, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a város szívének főterén, a Krescsatyikon (Függetlenség tér) helyezkedik el.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Beutazás

Az országba való beutazáshoz legalább 3 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Meskó Marianna.
"Olyan helyen születtem, ahol a történelem velünk élt mindennapjainkban: Munkácson, a Rákóczi-vár tőszomszédságában.A sokféleség, a sok nemzetiség, többnyelvűség első lépteimtől természetes volt, majd már magyar külkereskedőként tanúja voltam országhatárok átrajzolásának, új fővárosok születésének, népmozgásoknak, hagyományok reneszánszának. Hálás vagyok a sorsnak, hogy később idegenvezetőként megannyi fantasztikus helyet láthattam, s máig úgy érzem: a FÁK országainak, a Kaukázus és Közép-Ázsia kultúráinak, természeti kincseinek, zenéjének, ízvilágának, történelmi emlékeinek gazdagsága kimeríthetetlen, minden egyes utazás új és új meglepetéseket tartogat. Minél több embert szeretnék ezzel a csodával megismertetni! Jöjjön, fedezzük fel együtt a világ olyan – sajnos, már ritka - szegleteit, ahol még szinte érintetlenül megmaradt a hagyományos életmód, életöröm, életszemlélet."

Ismerje meg Kijevet!

Az alapár tartalmazza

- Wizz Air repülőjegyet illetékkelmely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kis kézipoggyász díját (melynek értéke: kb. 65.000 Ft-tól)a szállást reggelivela transzfereketa városnézést a Szent Szófia Székesegyházzala magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az elvárt borravalót(helyszínen fizetendő)kb. 25 EUR/főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Félpanzió igényelhető37.000 Ft/fő/ 4 alkalomFélpanzió folklór esten való részvétel esetén:28.500 Ft/fő/ 3 alkalomEgyágyas felár 49.500 FtBBP biztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Ukrajna, Kijev utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ukrajna, Kijev utazás
2024.03.03 - 2024.03.09

Vasárnap

erős felhőzet

6°C

éjszaka: 3°C

kelet-délkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 64%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

borús égbolt

6°C

éjszaka: 3°C

délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

szórványos felhőzet

7°C

éjszaka: 4°C

észak-északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 59%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

enyhe havazás

2°C

éjszaka: -1°C

észak-északkeleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 72%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

tiszta égbolt

-0°C

éjszaka: -1°C

északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 37%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

2°C

éjszaka: 1°C

délnyugati szél 0.3 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.