info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/uganda-varazsa-csimpanzok-es-hegyi-gorillak-vilaga-uganda-korutazas-utazas-uganda-1.jpg

Uganda Varázsa-Csimpánzok és Hegyi Gorillák Világa Uganda last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, menetrendszerinti Turkish Airlines járattal, átszállással helyi 3* -os szállodákban, lodge-ban, szafari táborokban teljes ellátás (italok nélkül), első napon csak reggeli, illetve 1 alkalommal csomagolt ebéd .

1. Talán nem csak ezen program, hanem valaha megélt utazási élményeink csúcspontja is az lesz, hogy találkozhatunk hegyi gorillákkal természetes közegükben. Profi nyomkeresők kutatják fel az őserdőben az állatok nyomát, azt követve figyelhetjük meg a gorillákat, hogyan végzik a mindennapi tevékenységeiket.

2. Uganda más, afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. Láthatunk többek között elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, csimpánzokat, leopárdokat, vízilovakat, oroszlánokat. Nemzeti parkról nemzeti parkra haladva ámulunk a sok szépségen: vízesések és tavak, dzsungelek és szavannás területek váltják egymást.

3. Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Afrika nagyvadjai.
Természeti látnivalók A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges!

Körutazás leírása

1-2. nap: Budapest – Entebbe – Kampala (január 17-18.)

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másnap kora hajnalban Entebbe-be. Továbbutazunk Kampalába, Uganda fővárosába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Rövid pihenő után Kampala városnéző programunk kezdetét veszi. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben, illetve a Kabaka Palotában. A napot tradicionális tánccal és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk. Szállás Kampalában (1 éj). Szállás: Latitude 0 Hotel

3. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (január 19.)

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison–vízeséshez, Uganda legnagyobb Nemzeti Parkjába. A vízesés a park legnagyobb attrakciója, ahová „fotószafarin” kívül az extrém horgászat kedvelői is szívesen ellátogatnak. A vízesést felülről is lehetőségünk lesz megtekinteni. Szállás szafari lodge-ban (2 éj). Szállás: Twiga Safari Lodge

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (január 20.)

Korai reggelink után folytatjuk szafarinkat. Lélegzetelállító tájon, szavannán és a Borassus-pálmaerdőn utazunk keresztül. Murchison Nemzeti Park: Az Albert-tó és a Fehér-Nílus határolja több mint 5700 négyzetkilométeres területét. A parti élővilág nagyon gazdag: bivalycsordák, elefántcsaládok a parton és a vízben lubickolva, antilopok, oroszlánok, leopárdok, hatalmas nílusi krokodil és vízilovak sokasága nyűgözi le az embert. Nem beszélve a színes madarakról, melyeknek több mint 400 faja él ezen a vidéken, többek között a szürke koronás daru, mely az ország nemzeti madara. Itt él a Murchison-zsiráf, melynek jellegzetessége, hogy kb. 40 cm-rel magasabb az egyéb zsiráffajoknál és csoportosan kószálnak az akáciák között. Délután csónakba szállunk és elindulunk a Níluson innen is megközelítve a Murchison-vízesést, ahonnan a park a nevét kapta.

5. nap: Kibale Nemzeti Park (január 21.)

Reggeli után elindulunk a Kibale Nemzeti Park felé. Utazásunk során sokáig tea ültetvények mellett fogunk elhaladni. Délután megérkezünk következő szálláshelyünkre, ahol felkészülünk a következő napok kalandjaira (1 éj). Szállás: Chimpundu Lodge

6. nap: Kibale Nemzeti Park (január 22.)

Reggeli után, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben. Ebéd után tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, amely az angol királynőről elnevezett park, Uganda legnépszerűbb és legfestőibb vadrezervátuma. Északon a Rwenzori-hegység kráterekkel tarkított lábától az Edward-tó partjain át a távoli Ishasha-folyó déli partjáig húzódik, és a szavannától a vizes élőhelyeken át az alföldi erdőkig sokféle élőhelyet foglal magába (2 éj). Szállás: Mweya Safari Lodge

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park (január 23.)

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunk az Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

8. nap: Bwindi Nemzeti Park (január 24.)

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi „áthatolhatatlan” Nemzeti Parkba utazunk. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres „fára mászó oroszlánok” is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel. A gorillák mellett ez a lenyűgöző hegyi erdő csimpánzoknak és látványos madaraknak is otthont ad. Az Albertine - hasadék 24 endemikus madárfajából 23 megtalálható itt (2 éj). Szállás: Silverback Lodge

9. nap: Bwindi Nemzeti Park (január 25.)

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erdős túra vár ránk. A gorillacsaládok látogatását szigorúan szabályozzák és azon kevesek között lehetünk, akik engedélyt kapnak rá, hogy személyesen találkozzanak egy ezüsthátúval. A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet az őserdőben, nehezebb terepen, sűrű növényzetben. Általában előremegy a terepet tökéletesen ismerő két nyomkereső, akik tudják, hol tartózkodott előző nap a gorillacsapat, és a letaposott, lerágott ágak, éjszakára készített fészkek, ürülékek alapján elindul, hogy megkeresse a naponta odébb vándorló családot. Mi meg közben csak megyünk felfelé. Ha megtalálták őket, rádión szólnak a túravezetőnek, hogy merre kell menni. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk.

10. nap: Kampala (január 26.)

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek „Afrika Svájcának” is neveznek. Több dombra épült és még a belvárosa is tiszta zöld, a közepén egy hatalmas, golfpályával megspékelt, parkkal. Talán nem túlzás, hogy Kampalát tartják nem csak Kelet-Afrika, de az egész kontinens egyik legélhetőbb városának. A gyarmati múlt adta brit hagyományok és az elmúlt évek hatalmas fejlődése egy európai ízlést is kielégítő, izgalmas, élhető várossá tette ezt a zöld várost (1 éj). Szállás: Latitude 0 Hotel

11. nap: Kampala (január 27.)

Kora hajnalban menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! A szállások ugyan eltérhetnek az Európában megszokott besorolásoktól, de az afrikai lehetőségekhez mérten igyekeztünk biztosítani a lehető legjobb színvonalat.

UNESCO Világörökségi helyszín

Bwindi Nemzeti Park

Programok

Tervezett menetrend (változhat)
Január 17. Budapest Isztambul 13:25 17:25 TK1034 Január 17. Isztambul Entebbe 19:45 04:15 (másnap) TK612 Január 27. Entebbe Isztambul 05:15 11:35 TK612 Január 27. Isztambul Budapest 19:25 19:30 TK1037 Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS!
A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Fizetési határidők
Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek: Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő. 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő. 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

További információk

FONTOS!
A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges! Vízumigénylésnél a sárgaláz elleni védőoltást meglétét igazoló kiskönyv, beszkennelt másolatára van szükség. Ezen kívül az útlevélnek a hazaúttól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

További információk 2

Ismerje meg Ugandát!

Az alapár tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 300.000 Ft)10 éjszakai szállást
- helyi 3*-os szállodákban
- szafari lodge-ban
- szafari táborokbanteljes ellátás (italok nélkül)
- első napon csak reggeli
- illetve 1 alkalommal csomagolt ebéda program szerinti transzfereket és állatleseket
- 7 személyes terepjáróvala belépőjegyeket
- megadott programokata magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetéstpalackos víz a szafarik ideje alatt

Az alapár nem tartalmazza

- az ugandai vízum díjátkb. 20 000 Ft/főa gorilla túra engedélyt700 USD/főa borravalókatkb. 80 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár400 000 FtFakultatív városnézés IsztambulbanBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Uganda, Uganda körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.