info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/varazslatos-jegvilag-bajkal-to-korutazas-oroszorszag-1.jpg

Varázslatos jégvilág - Bajkál-tó körutazás. Oroszország last minute utak olcsó, akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Menetrend szerinti Aeroflot járattal, moszkvai átszállással 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban program szerint 1. A Bajkál-tó a Föld legmélyebb tava, vize rendkívül jó minőségű és jellegzetessége, hogy 40 méterig átlátszó. A tó UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Természeti látnivalók Kis létszámú csoport Magyar nyelvű idegenvezetés A 2023-ss árak és dátumok tájékoztató jellegűek!

Körutazás leírása

1 nap: Budapest - Irkutszk

Elutazás Budapestről Moszkvába Aeroflot menetrend szerinti járataival moszkvai átszállással, érkezés Irkutszkba másnap. Éjszaka a repülőn.

2 nap:Irkutszk - Lisztvjanka

Reggel érkezés Irkutszkba, „Szibéria fővárosába”. Az Angara partján fekvő 600.000 lakosú nagyvárost 1651-ben alapították. A cári birodalom idején itt volt Szibéria adminisztrációs központja, sőt Alaszkát (Orosz-Amerikát, ahogy anno nevezték) is innen kormányozták. A város számos orosz és burját kulturális emlékkel bír. Érkezés után reggeli egy kávézóban, majd rövid városnézés, igaz mesékkel a város kalandos múltjából, elhaladunk a Szibériai Földrajzi Társaság épületénél, a III. Sándor cár emlékműnél, majd a Fehér Háznál (Szibéria Kormányzói Palota), majd a Bogojavlevszkij katedrálisnál. Fotózási lehetőség a Kolcsak admirális emlékműnél és a Znamenszkij kolostornál. A cári időkből megmaradt gyönyörű, régi orosz faházak fényképezése. Utána elindulunk az Angara folyam torkolatánál épült Lisztvjankába. Ismerkedés a híres szibériai folyam vízrajzával. Ebéd egy helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával. Elfoglaljuk a szállodai szobáinkat, ezt követően séta a tóparton, a 2.500 fős üdülőváros látnivalóinak megtekintése. Szállás és vacsora Lisztvjankában, szállodában.

3 nap:Lisztvjanka

Reggeli követően ellátogatunk a Bajkál Múzeumba, ahol megismerkedünk a tó keletkezésének történetével, illetve a bajkáli nerpával (fóka). A helyi szuvenír- és hal piacon akár szibériai féldrágaköveket is vásárolhatunk. Meglátogatjuk a Talci skanzent. A gyönyörű orosz faépületeket egy ligetes erdő rejti. A tipikus orosz paraszt házak mellett látható még vízimalom, kápolna, fatemplom, sőt még egy XVII. századi fa őrtorony is.Ebéd helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával. Gyalogos városnézés Lisztvjanka faluban. A faluból futnak ki a kiránduló- és túrahajók. A Bajkál-tavat az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb: Olhon-sziget. A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 méterig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. Vacsora egyénileg, szállás Lisztvjankában.

4 nap:Lisztvjanka - Novosnezhnaya

Utazás a Bajkál jegén légpárnás hajóval Novosznyezsnaja felé, megállással a Körös-Bajkál vasútnál. Séta a Bajkál alagútjai és a jég mentén. Megérkezés Novosnezhnaya városába, bejelentkezés a szállodába, majd bajkáli konyha ebéd a szálloda éttermében. Pihenés. Vacsora előtt hagyományos szibériai szauna (banya). Vacsora a szálloda éttermében.

5 nap:Novosnezhnaya

Reggeli követően indulás husky parkba, kutyaszán kirándulás. Ezután átmelegszünk meleg, finom teával palacsinta kostolóval egy igazi jurtában. Visszautazunk Novosznezsnijbe. Vacsora a szállodában.

6 nap:Novosnezhnaya - Ulán Ude

Transzfer pályaudvarra, utazás Ulán-Ude-be. Itt utazhatunk a transzszibériai vasút vonalon, egy rövid szakaszon. Gyönyörködhetünk meseszép téli tájakban. érkezés követően transzfer a szállodába. Pihenés, szabadidő. Szállás Ulán-Ude-ben Burjátföld fővárosában. Vacsora a szállodában.

7 nap:Ulán Ude

Reggeli követően utazás Ivolginszkij Dacan kolostor épületegyüttesébe, az orosz buddhizmus központjába. A buddhista egyetemeken a dacan „kar”-t jelent, ahol filozófiát és orvostudományt tanítanak. Oroszországban ez a név a buddhista kolostort jelenti. Ivolginszkij Dacant a második világháború után egy házból alakították ki, melyet egy gazdag burját család adományozott a szerzetesek részére. Az átalakítást az önkéntesek és buddhista lámák végezték. Sok év elmúltával a kis házból egy nagy komplexum lett, 8 épülettel, templomok, könyvtár és Oroszország egyetlen buddhista egyeteme, ahol filozófiát és hagyományos tibeti orvostudományt tanítanak. Ezután ebéd, ismerkedés a burját konyhával. A városnézés folytatása Ulán-Ude-ben. Szállás Ulán-Ude-ben, vacsora a szállodában.

8 nap:Ulán Ude - Irkutszk

Reggeli követően kijelentkezünk a szállodából. Transzfer pályaudvarra. Vonattal visszautazás Irkutszkba. Az utazás során a vonat ablakából a gyönyörű orosz táj suhan el a szemünk előtt, sűrű havas erdőségek, és a végtelen tajga. Menetrend szerinti vonattal megyünk, ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban kerülhetünk az orosz emberekkel és kultúrával, megismerkedhetünk a helyi szokásokkal vagy pihenhetünk. Idegenvezetőnk bővebben mesél az orosz hagyományokról és orosz nyelvleckéket tart. Érkezés Irkutszkba, bejelentkezés a szállodába. Esti séta a városban. Vacsora egyénileg. Szállás Irkutszkban.

9 nap:Irkutszk - Budapest

Kijelentkezés a szállodából. Transzfer repülőtérre. Visszautazás Budapestre. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Programok

Ezen programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Beutazási feltételek
Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről tájékozódjon.

Előleg
Az előleg mértéke 40% és az útlemondási (storno) biztosítás.

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk.
Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%

Várható menetrend
Légitársaság: Aeroflot
Oda út: Budapest 09:55 Moszkva 14:40 Moszkva 17:30 Irkutszk 11:10 Haza út: Irkutszk 09:50 Moszkva 11.10 Moszkva 14.05 Budapest 14:55
A megadott indulási és érkezési időpont helyi idő szerint értendő.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Ruházat
Az utazás során saját réteges öltözet javasolt.

Vízum
Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges.

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.
-1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm -es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.
További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

További információk 2

A körutazás idegenvezetője György Péter Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot. A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik. A Bajkál-tó téli csendje.

FONTOS:

A listában az indulási és érkezési időpontok szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud , hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Pl, ahol azt látja, hogy indulás január 7-én és hazaérkezés január 16-án az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben az esetben a lefoglalt éjszakák száma általában 7.
Ami biztos: A megadott napon indul az utazás és a megadott napon indulnak haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet Aeroflot járattal
- feladott poggyásszala szállást 3-4*-os szállodákbana szükséges transzfereketaz étkezést program szerinta vonatjegyeketa megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a vízumdíjat21.000 Ftaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%az előzetesen egyénileg elvégzendőPCR teszt költségét

Egyéb költségek

Egyágyas felár lekérésreBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Oroszország, Bajkál-tó utazás

Varázslatos jégvilág - Bajkál-tó körutazás térképe

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Bajkál-tó utazás
2024.04.25 - 2024.05.01

Csütörtök

tiszta égbolt

7°C

éjszaka: 1°C

északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 36%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

enyhe eső

6°C

éjszaka: 2°C

északnyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 42%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

borús égbolt

7°C

éjszaka: 2°C

északnyugati szél 1 km/h

páratartalom: 46%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

szórványos felhőzet

12°C

éjszaka: 6°C

északi szél 0.7 km/h

páratartalom: 37%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

szórványos felhőzet

18°C

éjszaka: 9°C

déli szél 0.9 km/h

páratartalom: 22%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

17°C

éjszaka: 4°C

északnyugati szél 2.3 km/h

páratartalom: 32%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.