info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/szafari-tanzaniaban-zanzibari-pihenessel-tanzania-korutazas-utazas-tanzania-1.jpg

Szafari Tanzániában, Zanzibári Pihenéssel Tanzánia last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Szafari Tanzániában, Zanzibári Pihenéssel körutazás információk

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban, Zanzibáron felár ellenében 5* szálloda is foglalható teljes ellátás, Arushában reggeli, a tengerparton all inclusive ellátás

1. A nagy afrikai állatvándorlás, bolygónk egyik csodája, ezt közelről látni életre szóló élmény.

2. Ha még szeretné látni a Kilimandzsáró havát most kell elindulni, mert egyre fogyatkozik a hóval fedett terület Afrika közepén.

3. Zanzibár a fűszersziget a béke és boldogság szigete az Indiai-óceán partján ideális hely a túra levezetésére, pihenésre.

4. A Serengeti Nemzeti Parkban ringott az emberiség bölcsője az Olduvai hasadékban.

Kis létszámú csoport, max. 15 fő!
Afrika nagyvadjai Természeti látnivalók UNESCO Világörökségi helyszínek. Csoporttal együtt utazó magyar idegenvezető

Az aktuális beutazási feltételekről tájékozódjon!

Szafari Tanzániában, Zanzibári Pihenéssel körutazás leírása

1. nap: Budapest – Kilimandzsáró - Arusha

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másanap hajnalban Tanzániába. Szállás Arushában (1 éj). Szállás: Arusha Serena Hotel

2. nap: Manyara-tó

Reggel utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz. A nagy hasadék völgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Több mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, amelyek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül, amelyet a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé. Érkezés után ebéd, majd vadles a Manyara– tónál. Szállás a Manyara-tónál (1 éj). Szállás: Lake Manyara Serena Lodge

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk. A Serengeti Nemzeti Park Földünk egyik legszebb (és legutolsó…) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. Kb. 1,5 millió gnú, 250 000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop faj egyedei teszik meg a hosszú utat új legelőket keresve. A délelőtti vadlest követően, piknik ebéd, majd délután érkezünk a szálláshelyünkre. Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Park területén (2 éj). Szállás: Serengeti Serena Lodge

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggel után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén (ebéd hideg csomag). Útközben fakultatív program keretében megtekinthetjük az „emberi faj bölcsőjét”, az Olduvai-hasadékot. A 45 km hosszú, helyenként 90 méter magas meredek oldalfallal koszorúzott szurdokvölgy az ősi emberi leletek kincsestára. A korábbi német kutatásokra alapozva 1929-ben Mary és Louis Leaky itt tárta fel az 1.9 millió éves Homo habilis maradványokat.

5. nap: Ngorongoro

Reggeli után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a „köröttes területekkel” együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2 -t. Az Élet Ajándéka (a Ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Szállás Ngorongoronál (1 éj).

6. nap: Arusha

Reggeli után szabad program, majd elhagyjuk Ngorongoro területét és továbbutazunk Arusha felé. Ebéd egy helyi étteremben, majd érkezés Arushába, a nap hátralévő részében pihenés. Szállás Arushában. Szállás: Arusha Serena Hotel

7. nap: Zanzibár

Reggelink után a repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén (6 éj). Szállás: Ocean Paradise Resort & Spa 4* vagy TUI Blue Bahari Resort 5*

8-11. nap: Zanzibár

Az elkövetkező 3 nap folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét. Fakultatív programlehetőségek a szabad napokon: Látogatás Stone Townban; Fűszer ültetvény látogatás; hajó és búvár kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

12. nap: Zanzibár

Reggeli után szabadidő. A szobákból nem kell kijelentkezni, azok elutazásig utasaink rendelkezésére állnak az all inclusive ellátással együtt. Késő este transzfer Zanzibár repülőterére, hazautazás átszállással Budapestre.

13. nap: Zanzibár – Budapest

Este megérkezés Budapestre a menetrend szerint. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Serengeti Nemzeti Park Ngorongoro Nemzeti Park Zanzibár - Stone Town

Szafari Tanzániában, Zanzibári Pihenéssel programok

Maszáj falu látogatás: 30 000 Ft Kirándulás az Olduvai hasadékhoz: 23 000 Ft Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 272 000 Ft A programok ára minimum 6 főtől érvényes. A helyszínen foglalható fakultatív program (időjárás függő): Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: kb. 70 USD A programhoz javasoljuk túracipő használatát, a séta kicsit megerőltető lehet.

További információk

Tervezett menetrend (változhat)
Érkezések és indulások helyi idő szerint értendők.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest +1 óra.
Február 17. Budapest Isztambul 09:30 13:30 kb. 2 óra Február 17. Isztambul Kilimandzsáró 19:25 02:40 kb. 7 óra 15 perc Március 1. Zanzibár Isztambul 03:40 13:05 kb. 9 óra 15 perc
Technikai stop Dar es Salaam-ban Március 1. Isztambul Budapest 19:25 19:30 kb. 2 óra
Fontos:
Amennyiben járatösszevonásra kerül sor, előfordulhat, hogy a menetidő hosszabbodik a technikai megálló miatt. Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. FONTOS! Ülőhelyek felár ellenében foglalhatók. Amennyiben nem szeretnének felárat fizetni, az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni. Ha valakinek ételallergiája van, vagy vegetáriánus menüt szeretne kérni a repülőn, kérjük, jelezze előre, mert a fedélzeten már nem lesz lehetőség más menüt kérni. A repülés alatt orvosi vagy FFP2-es szűrő nélküli maszk viselése javasolt!
A KLM járatain ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt, illetve 1 darab max. 7 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel, azonban fontos, hogy a belföldi járaton (Kilimandzsáró-Zanzibár útvonalon) 15 kg a súlyhatár kézipoggyásszal együtt (méret max. 61x43x18 cm)!, előzetes információk szerint a túlsúlyért kb. 10-15 USD/kg díjat kell fizetni, így odaúton mindenképp ezt kell figyelembe venni.

A szafari során az utazáshoz használt autókban sem fér el nagyobb bőrönd, ezért kérjük, hogy ennek megfelelően csomagoljanak (lehetőség szerint puhafalu bőrönd vagy táska javasolt, ami nem a legújabb, a kemény bőröndök kezelése nehezebb és könnyebben törik). Jelenleg aktuális beutazási szabályok
A teljes oltási sorozat megléte esetén szabadon utazható.
Ellenkező esetben a Tanzániába érkezéstől számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni az országba.
Érkezés előtt 24 órán belül minden turistának ki kell tölteni egy ún. Travelers Surveillance Form űrlapot online: https://afyamsafiri.moh.go.tz/ oldalon.
A helyi hatóságok érkezést követően gyorstesztet végeztetnek, melynek költsége 25 USD, a helyszínen fizetendő.
Amennyiben szükségesnek ítélik szúrópróbaszerűen vagy COVID-19 gyanú esetén további egészségügyi ellenőrzés alá vethetik az érkezőket.

Jelenleg aktuális hazaérkezési információk
A március 4-ei kormányrendelet értelmében a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozások is feloldásra kerültek, így már nincs szükség oltási igazolás bemutatására, és megszűnt a karanténkötelezettség is az oltatlanok számára. A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! Fizetési határidők Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek: Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő. 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő. 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk.
Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek. .

További információk 2

Ismerje meg Tanzániát!

FONTOS:

A listában az indulási és érkezési időpontok szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud, hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Pl. ahol azt látja, hogy indulás január 7.-én és hazaérkezés január 16.-án az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben az esetben a lefoglalt éjszakák száma általában 7.
Ami biztos: a megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.

Az alapár tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 298.000 Ft)a belső repülőjegyet illetékkel12 éjszakai szállást
- helyi 4*-os szállodákban
- szafari lodge-ok bungallóiban
- kétágyas szobákbana szafari programon reggelit
- ebédet és vacsorát (italok nélkül)
- Arushában reggelita tengerparton all inclusive ellátásta felsorolt programokata nemzeti parki belépőketa szafari során a helyi transzfereket és közlekedést 6 személyes terepjárókban (max. 5 utas/autó)Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzferta magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a vízumot (helyszínen fizetendő)kb. 50 USDa borravalókat (csoport létszámtól függően)kb. 110 USD/fő az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár260 000 FtZanzibáron 5* szálloda felára
- kétágyas szobában (egyágyas szoba lekérésre) 263 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Tanzánia, Tanzánia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Tanzánia, Tanzánia körutazás
2023.01.27 - 2023.02.02

Péntek

borús égbolt

28°C

éjszaka: 19°C

kelet-északkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 27%

Víz hőmérséklet

27°C

Szombat

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 18°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 25%

Víz hőmérséklet

27°C

Vasárnap

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 18°C

keleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

27°C

Hétfő

enyhe eső

28°C

éjszaka: 20°C

keleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

27°C

Kedd

enyhe eső

28°C

éjszaka: 21°C

keleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 33%

Víz hőmérséklet

27°C

Szerda

enyhe eső

29°C

éjszaka: 20°C

észak-északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 33%

Víz hőmérséklet

27°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.