info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/hotel-park-4-hotel-histrion-4-szlovenia-korutazas-utazas-szlovenia-1.jpg

Szlovénia - A Déli-Alpok és az Adria ajándéka Szlovénia körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás új, kényelmes, légkondicionált busszal, elhelyezés 4*-os kétágyas fürdőszobás elegáns szállodai szobákban: Park Hotel , Hotel Histrion, félpanziós (reggeli és vacsora)ellátással.

Miért ez az út?
1. A maximális biztonság érdekében a felső kategóriás buszokon 1 fő 2 ülést kap (50 fős buszon csak 22 fő ül). Exclusive, 4****-os szállások: Klasszikus, a Boldog Békeidők óta ismert és nemzetközileg elismert nyaralóhelyeken, világhírű városokban és természeti szépségeknél.

2. Utazás végig autópályán, gyorsan, gördülékenyen - kényelmes, nagyon jól kiépített, színvonalas pihenőhelyekkel. A buszon töltött idő alatt bevezetéssel, felkészítéssel a meglátogatott térségek gasztronómiájáról, híres italairól, hagyományos finomságairól.

3. Valaha ez volt az Osztrák-Magyar Monarchia talán legkeresettebb nyaralóövezete – ahol egyszerre lehetett hódolni az elegánsabb magashegységi – illetve exkluzívabb tengeri kedvteléseknek is. Ráérős utazásunk a Bledi-tótól – a Júliai-Alpok meseszép vidékein át – az adriai Piran csodálatos öbléig járja végig Szlovéniát. Osztrák rendezettségben, olasz könnyedségben és íz-élményekkel, világszínvonalú kényelemben.

Kis létszámú csoport, max. 22 fő! Buszos utazás, közeli úti cél, kedvező lemondási feltételek. Ismerkedés a szlovén konyha különleges ízeivel.

Körutazás leírása

1. nap: Napsütötte Szlovénia

Találkozó reggel 6:00 órakor a Hősök-terén (Műcsarnok oldalában lévő buszparkoló) várakozó luxusbuszunkon. Utazás az M7 autópályán, majd Szlovéniában az A1 autópályán Ljubljanába, 2-3 óránkénti pihenőkkel. Menet közben történetek, sztorik a XIX-XX. században anno pihenni érkezők szokásairól, különös tekintettel az osztrák sör – magyar bor „vegyes vendéglátó kultúráról”. (Néhány szó a Mura vidéki Stájer és Isztria /adriai/ borvidékekről – és persze a méltán híres, „ellenlábas” helyi stájer sörfőzésről.) A szünetek alatt fakultatív Lasko Zlatorog kóstolási lehetőség a Lavazza, vagy a Segafredo mellé. Gyalogos városnézés a déli óráktól a szlovén fővárosban: A 300.000 lakosú Ljubljana (régi nevén Laibach – Leybach ) az ország szellemi és gazdasági központja. Már a római korban is a vidék legfontosabb kereskedelmi – közlekedési csomópont volt, hiszen itt futott össze a Borostyánút és Dunai katonai út . A város 1144-től került a német császárság fennhatósága alá. Leybach 1335 óta volt a Habsburgok „tulajdona” és a Krajnai Hercegség fővárosa maradt, egészen 1918-ig. A Ljubljanica folyó mentén fekvő várost 1895-ben földrengés pusztította – így „szerencsére” az osztrák-magyar kormányzat központi irányításával egységes, új, eklektikus birodalmi belvárost építettek – de megőrizve az egyedien bájos, kisvárosi jelleget. Séta az Óvárosban: Presernov tér, Ferences templom, Ura ház, Háromhíd, Városi tér, Plecnik árkádok, Dóm, Püspöki Palota, Zmajski híd, Városháza, Fellegvár, Német lovagok kolostora, Nemzeti Könyvtár. Rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség, majd továbbutazás Bled üdülővárosa felé. A néhai Velden 800 éven át volt a Brixeni Püspökség központja, meseszép fellegvára, majd 1856-ban itt nyitotta meg a svájci Arnold Rikli (1823-1906), a kezdetben csak koronás főket és arisztokratákat fogadó természetgyógyászati intézményeket. A Bledi-tó sokak szerint Európa egyik legszebb helye – karnyújtásnyira a Karavankák és a Júliai-Alpok festői vonulataitól. Közös vacsora, majd az itt kitalált, nagyszerű Cremeschnitte fakultatív megkóstolása. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés.).
Szállás Bledben.

2. nap: A Júliai-Alpok legszebb tavai

Reggeli után indulás a Bohinji-tóhoz. Séta és fényképszünet a néhai vásártér helyén, az aranyszarvú Zlatorog szobránál, majd a Szt. János templomnál. Szlovénia teteje, a Triglav fényképezése (jó látási viszonyok esetén). Rövid látogatás a tóparti erdőben rejtőző osztrák-magyar katonai temetőben, majd a csoport ezt követően két részre oszlik, kb. 2 óra hosszan:
1./ Pihenés és séta a Bohinji-tó partján;
2./ Fakultatív felvonózás a Vogel csúcs ra, rövid sétával.
Visszautazás Bledbe, kora délután. Látogatás a tó- és az üdülőváros két világhírű helyszínén, a szigeten álló „Szűz Mária a tóban” zarándoktemplomnál, majd a tó fölé magasodó, középkori fellegvárban. A csodaszép panorámák élvezete a bástyákról, pihenő, borozási vagy sörözési lehetőséggel. Késő délutáni sétalehetőség a tóparton. Közös vacsora, majd esti szabadprogram. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés.)

3. nap: A Triglav bűvöletében

Reggeli után utazás a Júliai Alpok legfestőibb tájain létrehozott Triglav Nemzeti Park északi- és nyugati vidékeire, az osztrák határra. A 84.805 (!) hektáron elterülő érintetlen területen egyszerre találhatunk mediterrán hatású parkokat, felfrissülést nyújtó hegyi tavakat, tengerszemeket, kristálytiszta gyors folyású folyókat, és gyönyörködhetünk az égbe szökő hófödte csúcsok látványában. Krajnska Gorából kiindulóan panoráma-buszozás a 2.864 m magas Triglav, “Szlovénia teteje”látványával. Fényképszünetek és rövid séták a felhők közé vivő szerpentin legszebb kilátópontjain: Az útról számos hegyóriás fényképezhető, mint pl. a Prisojnik (2.547 m), Travnik (2.379 m) vagy a Razor (2.601 m). Erőtől, lelkesedéstől függő séták. (Túrabakancs, kabát használata ajánlott!) Látogatás a Trenta-völgy tetején kialakított nemzeti parki információs központban, majd aláereszkedés a festői Soca (Isonzó) völgyébe, Néhány szó a Caporettoi áttörés és az Isonzói hadműveletek szomorú I. Világháborús eseményeiről. Délutáni visszautazás Bledbe, az immár ismerős magashegységi tájakon át. Közös vacsora, majd esti szabadprogram. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés).

4. nap: Az Adria és Porto Roza / Portoroz

Kényelmes reggeli és ráérős készülődés utánutazásaz Adriai-tengerhez. Menet közben történetek a szlovén tengerpart múltjából, a Velencei Köztársaság , illetve a Litorale Austriaco (Osztrák Partvidék) évszázadairól, különös tekintettel Portoroz (Porto Roza – A rózsák kikötője) múltjára. Az elegáns tengerparti várost 1879-ben Dr. Giovanni Lugnano nyilváníttatta birodalmi gyógyhellyé, s 1890-ben épült fel a Hotel Cur Palace elődje. 1908 óta működik exkluzív tengeri szanatóriuma, s az úri közönség számára 1913-ban nyitották meg első kaszinóját. Az I. Világháború kirobbanásáig központja és a Palace Hotel büszkén viselhette „Az Adria leggyönyörűbb szállodája” címet.
Szállás Portorozban.

5. nap: Egy darabka Velence: Piran / Pirano

Délelőtti pihenés a tengerparton. A szálloda saját, parkosított stranddal rendelkezik, medencével és gyönyörű kilátással, jó idő esetén a bátrabbak akár úszással is próbálkozhatnak. Délutáni séta Piran meseszép óvárosába. A híres kikötőváros igazi középkori ékszerdoboz, az adriai part egyik legszebb műemlék-együttese. Fényképezés a Tartini-téren, majd a gótikus velencei palotánál. Séta a középkori utcácskákon a Szent György templom tornyáig. A hegyekre kúszó városfalak és a csodaszép panoráma fényképezése. Fakultatív hajókirándulás Piran és Portorož partjai előtt. Koraesti visszaérkezés a hotelbe.

6. nap: Adriai pihenő

Egész napos pihenő a tengerparton.

7. nap: Az óriások barlangjában

Kényelmes reggeli, majd indulás 09:30-kor az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Skocjan cseppkőbarlangba. Vezetett, kb. 100 perces látogatás. Az óriási belső termekkel rendelkező barlangban tett séta, életre szóló élmény, hihetetlen szintkülönbségekkel, földalatti panorámákkal. A barlang hőmérséklete 12C, a legmélyebb földalatti pont: 144 m. A helyenként csúszós felszín miatt zárt cipő, tornacipő ajánlott. Utazás autópályán 2,5 óránkénti rövid pihenőkkel. Esti érkezés a Hősök terére.

UNESCO Világörökségi helyszín: Skocjan cseppkőbarlang.

Szállások

Hotel Park 4* - elegáns a Bledi-tóra és a Júliai-Alpokra néző szálloda.
Hotel Park - Sava Hotels & Resorts - szálloda saját wellnessközponttal, nagy beltéri medencével.
Hotel Histrion 4* Portoroz és Piran történelmi városai között gyalogos távolságban elhelyezkedő exkluzív tengerparti szálloda egy helyszíni vízi parkkal, szabadtéri és fedett uszodával, valamint egy szaunával, pezsgőfürdővel gyógyfürdő-wellnessközponttal.

Biztonság

Kiemelten fontos irodánk számára Utasaink egészsége és biztonsága, ezért az alábbi intézkedéseket vezetjük be. A busz minden alkalommal ózonos fertőtlenítő tisztításon esik át. Az első ajtónál minden felszálláskor kézfertőtlenítést biztosítunk. Az audio guide készülékhez egyszer használatos fülhallgatót adunk, a készülékeket fertőtlenítjük. A szállodában a közös tereket és a szobákat is kiemelten, rendszeresen fertőtlenítik és az összes higiéniai előírást alkalmazzák.

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Tanács Gábor.
Utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek mozaik-képének a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

Imserje meg Szlovéniát!

Az alapár tartalmazza

- a szállást 4*-os színvonalas szállodákbana félpanziós ellátást (reggelit és vacsorát)a megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- helyszínen fizetendő belépőket kb: 73 EURaz útlemondási biztosítást1,5%

Egyéb költségek

Egyágyas felár94 000 FtBBP biztosítás
- fakultatív program
Szlovénia, Szlovénia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.