info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/p/2019/az-eszaki-fok-es-a-mikulasfalu-korutazas-svedorszag-1.jpg

Az Északi-fok és a Mikulásfalu körutazás, Svédország, Norvégia Finnország last minute akciós olcsó utazás

Körutazás program

1. NAP Repülés Stockholmba
Utazás Budapestről a svéd fővárosába, Stockholmba átszállással. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Szállás: Stockholm környékén.

2. NAP Stockholm (fakultatív) – Éjszakai komp Turkuba
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Stockholm városnézés. A királyi palota és a Gamla Stan, az óvárosi rész igazi skandináv hangulatot árasztanak. A városnézés után még jobban elmélyedünk a királyi Stockholm titkaiban (FAKULTATÍV): a Vasa múzeumban a 17. században elsüllyedt hadihajó tekinthető meg. Megcsodálhatjuk az őrségváltást a királyi palotánál. Az UNESCO Világörökségi listát gazdagító királyi rezidencia, a Drottningholm palota kertje bűvöl el minket. Este felszállunk a Turku-ba tartó éjszakai kompra, ahol kávézók, vásárlási és szórakozási lehetőségek várnak minket. Szállás a kompon (belső kabinokban)

3. NAP Turku – Helsinki (fakultatív) – Lahti – Finn tóvidék
Érdemes a reggeli órákban kipillantani a komp fedélzetéről Finnország korábbi fővárosának, Turkunak várára. Ez az ország legnagyobb, épségben maradt középkori épülete. Búcsút veszünk úszó járművünktől. Utazás Helsinkibe. FAKULTATÍV program: Helsinki városnézés. Megtudhatunk többet a főbb látnivalókról, például a 19. században épült helsinki katedrálisról, vagy az orosz ortodox Uszpenszkij-székesegyházról. Arra is kínálkozik majd kis idő, hogy a fnn piacon, a kikötőnél nézelődjünk. Továbbutazunk. Elhaladunk Lahti mellett, melyet a fnn sportélet fontos helyszíneként jegyeznek. A fnn tóvidéket csodálhatjuk meg a hotelbe tartó utunk során. Szállás: Finn tóvidék környékén

4. NAP Finn tóvidék – Rovaniemi – Finn Lappföld
Rovaniemi-t keressük fel, mely az északi sarkkörtől kb. 10 km-re fekszik. Átlépjük az északi sarkkört, és ennek megünneplésére „keresztelőben” lehet részünk, egy pohár borral koccintunk. Ezután egy szívmelengető kalandot élünk át: meglátogatjuk a Mikulás faluját! Mivel igazi otthonának csak koordinátái csak néhány kiválasztott számára ismertek, így 1985-ben úgy döntött a Télapó, hogy megalapítja irodáját Rovaniemi-től néhány kilométerre, mely azóta élményparkká és hivatalos rezidenciává alakult. Itt még nyáron is karácsonyi zene szól. Találkozhatunk magával a Télapóval, és Joulopukki saját postáján feladhatjuk képeslapunkat. Szállás: Finn Lappföld régió.

5. NAP Finn lappföld – Északi fok-félsziget
A norvégiai Porsanger-ford mellett visz utunk, míg el nem érjük a Magerøya-szigetet, Norvégia legészakibb részén. Itt a tundra világa fogad. Majd a körutazás egyik fénypontja vár ránk: Nordkapp, azaz Északi-fok Európa legészakibb része. Elképesztő látvány tárul az utazó elé: a 300 méteres magasságból leszaladó sziklafal, és a Jeges-tenger hullámai. Úgy érezzük, mintha a világ itt érne véget a lábaink alatt. FAKULTATÍV: belépő az Északi-fok látogatóközpontba. Szállás: Északi fok-félsziget.

6. NAP Északi-fok félsziget – Alta – Finn Lappföld
Alta a következő állomásunk, melyet az Északi fény városának is tartanak. A sarki fény tiszteletére emelt, Északi fény-katedrálisnál is megállunk. Átutazunk a norvég-fnn határon. Szállás: Finn Lappföld régió.

7. NAP Finn Lappföld – Luleå – Umeå
Finnországból a svéd határ felé tartunk. A svéd Lappföldön haladva a táj elkápráztat minket: hegycsúcsok, északi mesék világát idéző erdők. A Botteni (Bothnia)-öböl felé tartunk. Luleå közelében felkeressük Gammelstad falucskáját (UNESCO Világörökség). Továbbutazás, szállás: Umeå környékén.

8. NAP Umeå – Sundsvall – Uppsala/Stockholm
Sundsvallt látogatjuk meg, melynek központját „Kővárosként” is ismerik. Az ismétlődő tűzvészek miatt egy idő után a házakat kőből kezdték építeni. A Stora Torget a festői piac. Uppsala felé visz utunk, melynek hírnevét katedrálisa öregbíti. Szállás: Uppsala/Stockholm környéke.

9. NAP Hazautazás
Transzfer a stockholmi repülőtérre a repülő indulásának függvényében. Hazautazás Budapestre átszállással.

FONTOS INFORMÁCIÓK
A Finnországba, Norvégiába, Svédországba történő beutazáshoz olyan útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes!
Fakultatív programok vásárlására csak előzetesen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a programok sorrendje is változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Háromfős foglalás nem tehető, ennél a programnál.
Max. 5 db egyfős foglalást tudunk fogadni, max. utaslétszám 48 fő.

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat:
Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal.
Utazást komppal Stockholmból Turku-ba
Kirándulóprogramokat: Rovaniemi, Mikulás-falu, Magerøya-sziget, Északi-fok, Alta, Lulea, Sundsvall a program szerint.
Minőségi szállást: Vendégeink 3 csillagos hotelben kapnak elhelyezést.
Büféreggelit: Az utazás minden napján svédasztalos reggeli a szállodák éttermében. Sarkköri "keresztelkedést" Északi sarkköri "keresztelkedés" egy pohár borral. Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ott tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 59.990 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 114.990 Ft/fő/teljes utazás

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag (8 alkalom, kétfogásos vagy büfé, ebből egy büfévacsora az éjszakai kompon, korlátlan italfogyasztással, ami lehet üdítő, bor, sör): 77.990 Ft/fő.
Fakultatív programcsomag (Helsinki, Stockholm városnézés, Királyi Stockholm: őrségváltás, Drottningholm kastélykert, Vasa múzeum, Északi-fok látogatóközpont belépő): 33.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 1,5 % a teljes díjnak
Baleset- és poggyászbiztosítás: 5.310 Ft/fő/hét
Svédország, Svédország körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.