info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/transzsziberiai-program-szallas-transzsziberiai-vasut-utazas-oroszorszag-1.jpg

Transzszibériai Vasút Burjátföldtől A Csendes-óceánig Oroszország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés 3-4*os szállodákban, kétágyas szobákban és vonaton a szállodákban reggelis ellátással, 1 alkalommal ebéd, a vonaton önellátással.

Miért ez az út?
1. A program Ulan-Udétól a transzszibériai vasút végső állomásáig, Vlagyivosztokig viszi az utasainkat.
2. A körutazás az augusztus 5-én induló Transzszibériai vasút és a Bajkál tó programunkkal összeköthető.
3. A vlagyivosztoki Szafari Parkban egy különleges állatot, amely a világnak már csak ezek a pontján lelhető fel, a szibériai tigrist tekinthetjük meg.

Természeti látnivalók, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

2022-évre vonatkozó árak és dátumok tájékoztató jellegűek! Várható véglegesítés: 2021. decemberben.
A körutazás a 2022. július 31-én induló Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó programunkkal.

Körutazás leírása

1-2. nap: Bécs - Ulan-Ude - Ivolginszkij Dacan

Indulás Budapestről, a Blaha Lujza térről a hajnali órákban különjáratú autóbusszal. Elutazás Bécsből Ulan-Udéba menetrend szerinti repülőjárattal, moszkvai átszállással. Éjszaka a repülőn. Másnap reggeli érkezés Ulan-Ude-ba, Burjátföld fővárosába, Oroszország kelet-szibériai részére. Érkezés követően autóbuszos városnézés. Továbbutazás Ivolginszkij Dacan kolostor épületegyüttesébe, az orosz buddhizmus központjába. A buddhista egyetemeken a dacan „kar”-t jelent, ahol filozófiát és orvostudományt tanítanak. Oroszországban ez a név a buddhista kolostort jelenti. Ivolginszkij Dacant a második világháború után egy házból alakították ki, melyet egy gazdag burját család adományozott a szerzetesek részére. Az átalakítást az önkéntesek és buddhista lámák végezték. Sok év elmúltával a kis házból egy nagy komplexum lett, 8 épülettel, templomok, könyvtár és Oroszország egyetlen buddhista egyeteme, ahol filozófiát és hagyományos tibeti orvostudományt tanítanak. Ezután ebéd, ismerkedés a burját konyhával. A városnézés folytatása Ulán-Ude-ben.
Szállás Ulán-Ude-ben, szállodában.

3-4.nap: Utazás vonattal Birobidzsánba

Kora reggel kijelentkezés a szállodából. Transzfer a pályaudvarra, utazás Birobidzsánba, 2 éjszaka a vonaton. Az utazás során az ablakból a gyönyörű orosz táj suhan el a szemünk előtt, sűrű erdőségek, illetve a végtelen tajga. Menetrend szerinti vonattal megyünk, ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban leszünk az orosz emberekkel és kultúrával, megismerkedhetünk a helyi szokásokkal vagy pihenhetünk. Idegenvezetőnk bővebben mesél az orosz hagyományokról és orosz nyelvleckéket tart.

5. nap: Birobidzsán - Habarovszk

Kora délután érkezés Birobidzsánba, ahol autóbuszos városnézésen veszünk részt. A város a kínai határ közelében helyezkedik el. A 30-as években Sztálin népáttelepítése során jött létre a Zsidó autonóm terület, melynek Birobidzsán lett a fővárosa. Itt alapították meg az első zsidó színházat, ahol héber nyelven lehetett előadásokat tartani. Létrejöttek iskolák és könyvtárak, ahol a zsidó nyelvet szintén használhatták. A vasútállomáson a város nevét héber nyelven láthatjuk, a pályaudvar előtt pedig egy hatalmas menóra áll. Továbbutazás autóbusszal Habarovszkba.
Szállás Habarovszkban, szállodában.

6. nap: Habarovszk – Utazás vonattal Vlagyivosztokba

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, és indulás az autóbuszos városnézésre. Habarovszk a második legnagyobb távol-keleti orosz város Vlagyivosztok után. A város az Amur folyó jobb partján fekszik és az Európát és Ázsiát összekötő útvonalak a városon keresztül haladtak. Habarovszk egy kikötőváros, világos és kellemes környezettel. A város klímája nem egy tipikus szibériai városra jellemző, ugyanis több különleges növény is van a régióban, mint például cédrusok vagy japán cseresznyefa. Hajókirándulás az Amur folyón. Ezt követően séta a folyóparton, illetve a Muravjev-Amurszkij park látogatása. Szabadidő a városban, vásárlási lehetőséggel. Transzfer pályaudvarra, indulás Vlagyivosztokba.
Éjszaka a vonaton.

7. nap: Vlagyivosztok

Reggeli érkezés Vlagyivosztokba. A 600.000 fős, hatalmas kikötőváros a legnagyobb település az orosz Távol-Keleten. Ez a város az utolsó megállója a hosszú transzszibériai vasútvonalnak, innen Moszkva 9288 km-re található. Városnézés Vlagyivosztokban, melynek során nem csak a legfontosabb nevezetességeket, hanem a vlagyivosztoki erődöt és az 1936-ban gyártott, 42 fős C-56 orosz tengeralattjárót is megtekintjük. A tengeralattjáró a Csendes-óceáni flottában teljesített szolgálatot a második világháború idején, de ma már a szárazföldön „pihen”. A hajó első részében a hajó történetét, csatáit és bevetéseit elevenítik fel, míg a második részen a lakótereket és fegyvereket láthatunk.Délután transzfer a szállodába. Szabadidő a város egyéni felfedezésére.
Szállás Vlagyivosztokban, szállodában (2 éj).

8-9. nap: Orosz sziget – Szafari Park - Vlagyivosztok - Budapest

Reggeli után a vlagyivosztoki Szafari Parkot keressük fel, ahol a szibériai tigris látható, amely a világnak már csak ezen a kis részén található meg. Egy bekerített kifutóban, egy hídról tekinthetjük meg ezt a fenséges állatot. Ezután átutazunk az Orosz-szigetre, ahol a Voroshilov Novoszilcevszkij üteget keressük fel. Másnap transzfer repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal, moszkvai átszállással Budapestre.

Programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

További információk

Utazás a vonaton.

Menetrend szerinti vonatokkal utazunk, amelyeket a helyi lakosok is használnak, tehát ezek nem turista vonatok. Elhelyezés a vonaton Az elhelyezés a vonaton 4 ágyas fülkékben történik. Akik kifizették a kétágyas vagy az egyágyas felárat, azok négyágyas fülkében kerülnek elhelyezésre, csak ketten vagy egyedül (a fizetett felárnak megfelelően). Irodánk törekszik arra, hogy a csoport tagjait egy fülkében helyezze el, de ez nem jelenti azt, hogy egy fülkében csak azonos neműek kerülhetnek elhelyezésre. Előfordulhat az is, hogy a csoport létszáma vagy a szabad vonathelyek miatt, olyan utasok is lesznek a fülkében, akik nem a csoportunk tagjai.
TIPP
- Sokszor előfordul, hogy egy 3 főből álló társaság megvásárolja a negyedik utas helyét, hogy ne legyenek egy fülkében idegennel. A 4 ágyas fülkékben 2 alsó és 2 felső ágy található. Utas kívánságként fel tudjuk venni az igényt arra, hogy az utazó alsó vagy felső ágyat kér, de a kívánságot nem tudjuk garantálni. Az utas kívánságokat időrendi sorrendben tudjuk figyelembe venni. Csomagok a vonaton. Megkérjük az utasainkat arra, hogy a lehető legkevesebb poggyásszal utazzanak! A vonatról történő le- és felszállásnál mindenkinek önmagának kell emelnie és vinnie a csomagját. Az átszállásoknál esetleg lépcsőzni is kell, illetve a vonatfülkékben a nagyméretű csomagoknak nem lesz hely. Bizonyos állomások esetében felújítási munkálatok zajlanak, emiatt a vonattól nagyobb kerülővel juthatnak el az autóbuszhoz vagy az autóbusztól a vonathoz.

Tisztálkodás a vonaton

A vonaton csak WC és kézmosó áll rendelkezésre, minimális tisztálkodási lehetőséggel. Érdemes a poggyászukba szappant, WC papírt, kéztörlő törülközőt és fertőtlenítő „higi” kendőt bekészíteni. Az éjszakai alváshoz takarót és ágyneműt biztosítanak.

Étkezés a vonaton

Az étkezés a vonaton kétféleképpen történik. Az egyik lehetőség az étkező kocsiban való fogyasztás, a másik pedig az önellátás. Elsősorban önellátásra készüljenek, mert az étkező kocsi megléte kiszámíthatatlan. Az önellátás úgy oldható meg, hogy a vonat indulása előtt mindenki vesz magának ennivalót. A csoportunk ebből a célból be fog menni élelmiszerüzletekbe, ahol bevásárolhatnak maguknak. Evőeszközöket és az étkezéshez szükséges holmikat készítsenek be a poggyászukba. A vonaton a vagonokban ivásra alkalmas forró vizet biztosítanak. A vonaton tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás.

Transzszibériai vasút Burjátföldtől a Csendes-óceánig körutazás kiegészítő utazási feltételei

Ezen program esetében az előleg mértéke 40%. A vonatjegyek lefoglalásához az útlevelek másolata szükséges, kérjük, már a megrendeléskor adják le a kollégáinknak. A vonatjegyek jegykiállítás után nem visszatéríthetők. A vonatjegyeket 95 nappal az indulást megelőzően állítjuk ki. A körutazás a 2021. augusztus 4-én induló Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó programunkkal összeköthető.

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Austrian Airlines, S7 Airlines Oda út: Bécs - Moszkva 10:00-13:45, Moszkva - Ulan-Ude 19:40-06:30 (érkezés másnap) Légitársaság: Aeroflot Haza út: Vlagyivosztok - Moszkva 08:40-10:15, Moszkva - Budapest 13:40-15:30
A légitársaságok fenntartják a jogot a menetrend változtatásra.

Elektronikus vízum Mi az elektronikus vízum?

- Az elektronikus vízumoztatás azt jelenti, hogy az útlevelet sem az irodánkba, sem pedig a konzulátusra nem kell elvinni, csak annak a másolata szükséges.

Mi szükséges az elektronikus vízumhoz?

- Az útlevél jó minőségű másolata. Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legyen legalább kettő szabad oldal.
- Fél évnél nem régebbi, JPEG formátumú, digitálisan elkészített, színes igazolványkép, szembe nézetű, kizárólag fehér hátterű. Az arc a fotó 70-80%-át töltse ki. A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek. A kép legalább 30 kbites felbontású legyen.
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.
További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 1,5% Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

A program indításához szükséges minimális létszám 15 fő, maximális létszám 30 fő. Az étkezések helyi éttermekben: kb. 5-15 Euro/alkalom
Ismerje meg a Transzszibériai vasutat

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel
- személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb. 265.000 Ft)a vonatjegyeketa városokban 3-4*-os szállodai elhelyezést reggelivel1 alkalommal ebédeta megadott programokata szükséges transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a vízumdíjat 15.000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Egyágyas felárszállodai elhelyezés eseténkb. 95.700 Ft4 fős hálófülke felár2 fő részére a vonatonkb. 82.000 Ft/fő4 fős hálófülke felár3 fő részére a vonatonkb. 27.500 Ft/főEgyágyas hálófülke felár a vonaton195.000 FtBBP biztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Transzszibériai vasút
2021.07.29 - 2021.08.04

Csütörtök

erős felhőzet

26°C

éjszaka: 24°C

dél-délnyugati szél 1.5 km/h

páratartalom: 82%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

borús égbolt

25°C

éjszaka: 24°C

déli szél 1.4 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 25°C

dél-délkeleti szél 2.4 km/h

páratartalom: 79%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

kevés felhő

25°C

éjszaka: 24°C

délkeleti szél 3.2 km/h

páratartalom: 81%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

tiszta égbolt

25°C

éjszaka: 24°C

délkeleti szél 2.1 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

borús égbolt

25°C

éjszaka: 24°C

déli szél 1.3 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.