info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/korutazas-a-legszebb-mediterran-szigeteken-olasz-korutak-utazas-olaszorszag-4.jpg

Körutazás A Legszebb Mediterrán Szigeteken Olaszország last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, a Ryanair menetrend szerinti járatával 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 1 éjszaka a komphajón 2 fős, zuhanyozós kabinban reggeli, 1 vacsora (2. napon).

1. Két sziget egy utazás alkalmával.

2. Korzika, a sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban... Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait. A fellegvárak és falvak szigorú és büszke arculatát, barokk templomainak népies kedélyességét, a genovai őrtornyok füzérét, de mindenekelőtt természeti szépségeit, a kristálytiszta, türkizkék öblöket, a magas hegyeket, a köztük megbúvó tengerszemeket, a vadregényes folyóvölgyeket, a szédítően meredek sziklafalakat.

3. Szardínia tündöklő színeivel, a növények illatával, változatos szárd ízekkel, nyugalmával és gazdag történelmi-kulturális látogatóival elkápráztatja az idelátogatót, ideális hely a kikapcsolódásra, pihenésre. Több ezer éves kultúra, népszokásokban gazdag szárd emberek, akikben él az évezredes vendégszerető hagyomány, kristálytiszta, smaragdzöld és indigókék tenger, hófehér és rózsaszín homokos tengerpartok várják a turistákat.

Max. 25 fős csoport.
Kulturális látnivalók.
Természeti látnivalók.
 

Körutazás leírása

1. nap: Budapest – Cagliari

Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen járatával. Érkezés a reggeli órákban, transzfer a szállodába, reggeli, majd buszos-gyalogos városnézésre indulunk.Először a várossal szemben található sólepárlókhoz utazunk, itt élnek a kecses rózsaszín flamingók. Ezt követően a 7 dombra épült város fedezzük fel, melynek legrégibb pontja a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Sétálunk a bástyákkal körülvett óvárosban, megtekintjük a II. században épült római kori amfiteátrum romjait, a 13. századi Dómot és az Elefánt tornyot.Délután szabadprogram, séta a hangulatos városban vagy fürdési lehetőség a város híres strandján, a Poetton (helyi busszal közelíthető meg). Szállás a belváros közelében (1 éj), este fakultatív vacsora, tipikus szárd ételekkel, italokkal egy helyi étteremben.
Szállás: Hotel Flora 4*

2. nap: Cagliari - Barumini - Arborea

A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba. Délután érkezünk tengerparti szállásunkra, ahol szabadon tölthetjük a délután napozással, fürdőzéssel. Vacsora a szálláson. (1 éj).
Szállás: Horse and Country Resort 4*

3. nap: Arborea – Nuraghek völgye - Alghero (250 km)

Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant’Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. Ezt követően a sziget egyik legszebb, középkori műemlékéhez, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikához látogatunk. Kora délután érkezünk a sziget legszebb városába, Algheroba. A szállodai szobák elfoglalása után gyalogos városnézés Algheroban. Barcelonata néven (kis Barcelona) ismertté vált város majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető. A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. Este szabadprogram, strandolási lehetőség. Szállás Algheroban (1 éj) Szállás: Hotel Catalunya 4* (június, július) és Hotel Oasis 4* (szeptember)

4. nap: Alghero - Castelsardo – Santa Teresa Gallura (140 km)

Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Teresa Galluraba utazunk. Délután strandolási lehetőség.
Szállás: Hotel Meta 3*

5. nap: Santa Teresa Gallura - Bonifacio – Sarténe – Ajaccio(170 km)

Reggeli után elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Lenyűgöző a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe. Áthajózás gyalogosan, a busz Szardínián marad! Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között, majd folytatjuk utunkat észak felé.Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat. A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belváros közelében. (1 éj)
Szállás: Holiday Inn Express Ajaccio 3* (június, szeptember) vagy Hotel Napoleon 3* (július)

6. nap: Ajaccio – Porto – Calvi (110 km).

Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk. Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Portobújik meg. Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, szabadprogram. A hangulatos kikötőben számos étterem hívogat.
Szállás Calviban. (1 éj)
Szállás: Hotel Revellata 3*

7. nap: Calvi – Ile Rousse - Saint Florent – Bastia - Savona (130 km)

Reggeli után Ile Rousseba utazunk, rövid séta a platános főtéren, és a várossal szemben, a vörössziklás szigeten, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen tengerre. Ezt követően Saint Florent-ba látogatunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropez-re emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Délután a sziget legnagyobb városába, Bastiaba érkezünk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram. A barokk város központjában, az örökké nyüzsgő St. Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 20:00 órakor behajózás Savona felé. Éjszaka a komphajón, zuhanyozós, ablakos kabinokban, vacsorázási lehetőség a hajó önkiszolgáló éttermében (egyénileg).
Szállás: kompon.

8. nap: Savona – Milano - Budapest

Érkezést követően utazás Milano felé. Útközben reggeli egy Autogrillben, majd séta a divat fővárosában.Milánó leghíresebb épülete, az olasz gótika egyik mesterműve, szépségét jelzi, hogy kb. 600 év kellett a befejezéséhez.Legmagasabb pontja az 1774-ben elhelyezett aranyozott rézből készült 4 méteres Madonnina, vagyis Mária szobor. A dómnak 135 tornya van és mintegy 3400 szobor díszíti. A Dómot az Operaházzal egy gyönyörű, üvegkupolával és mozaikpadlóval fedett passzázs köti össze, ahol a legnagyobb divatmárkák üzletei is megtalálhatók. Rövid szabadidőt követően transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre az esti órákban.
UNESCO Világörökségi helyszínek. Szardínia: Su Nuraxi lakó komplexum Korzika: A portoi öböl és a Les Calanches területe

Programok

Fakultatív szárd vacsora: 45 EUR/fő (1. nap)
Előételek: sonka, kolbász, sajtok, olíva, zöldségek 1. fogás: szárd tésztafélek, malloreddus, juhturos ravioli.
Főfogás: Grillezett húsok zöldségekkel Desszert: szárd sütemények Korlátlan mennyiségű vörös és fehérbor, ásványvíz, a végén kávé.

További információk

Várható menetrend (változhat)
Ryanair
Oda: Budapest - Cagliari 06:25-08:30
Vissza: Milánó Bergamo - Budapest 18:00-19:30
Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal
Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Üléshely foglalás A repülőjegy standard ülőhelyfoglalást tartalmaz, így az együtt utazók egymás mellett ülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)
Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan.

További információk 2

Az út idegenvezetője

Kriaszter Attila (június, szeptember)

Simák Julianna (július)

Az alapár tartalmazza

- a Ryanair repülőjegyet illetékkel
- fix ülőhellyel
- elsőbbségi beszállással, 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm (melynek értéke: kb. 79.000 Ft - változhat)a szállást 3-4*-os szállodákban1 éjszakát a komphajón 2 fős
- zuhanyzós kabinokban (étkezés nélkül)a reggelit 1 vacsorát (2. napon)a kompjegyet Szardínia és Korzika között adóval és illetékkela megadott programokataz autóbusz közlekedést (helyi buszokkal)a magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 21 EURa belépőket(helyszínen fizetendő) kb. 30 EUR/főa borravalót(helyszínen fizetendő)20 EUR/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Feladható poggyász kérhető (20 kg-os) kb. 24 000 Ft / dbFeladható poggyász kérhető(10 kg-os)kb. 16 000 Ft / dbEgyágyas felár163 000 FtFakultatív vacsora 45 EUR/fő (1. nap)BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.