info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Németország körutazás. Csillagtúra A Fekete-erdőben last minute olcsó akciós utazás

Leírás

1. NAP Utazás, érkezés a Fekete-erdőbe
Lefoglalt utazási csomag esetén!
Utazás Budapestről kényelmes, modern busszal kisebb megszakításokkal a csodaszép Fekete-erdőbe. Az idegenvezető üdvözlő itallal köszönti Önt, majd részletekkel szolgál az előttünk álló, lebilincselő napokról. A Fekete-erdő egy igazi mesevilág: olyan érzésünk támad, mintha a levegőt harapni lehetne, a magas, fenséges hegyek ölelte titokzatos erdők mintha ezernyi mesét őriznének, miközben a csend szinte lélegzik bennük, és a völgyekben a kristálytiszta tavakon táncot lejt a napfény.

2. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Straßburg és Obernai
Töltse kedvére az időt a szabadidő során, vagy FAKULTATÍV programlehetőség (egész napos): Straßburg és Obernai. Utunk során áthaladunk Ortenau-n és a Rajna völgyén, Európa szívébe és fővárosába, a franciaországi Straßburgba. A város a történelmi Elzász régió egyik büszkesége. Itt található az Európai Parlament, az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bírósága is. Felkeressük a legfontosabb nevezetességeket: a monumentális, gótikus székesegyházat, a Gutenberg-teret, a Petit France-negyedet (2000 óta az UNESCO-Világörökség része). Hajókirándulás keretében az Ill-folyóról is megcsodálhatjuk Straßburg varázsát. Majd Obernai felé tartunk, az elzászi borvidék egyik leggyönyörűbb városkájába. Elbűvöl majd minket a piactér a tipikus elzászi stílusú házikókkal. Egy borászatban a helyi nedűk kóstolása koronázza meg napunkat. Visszatérés a hotelbe, ezt követően vacsora.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Elzász és Vogézek
Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV programlehetőség Elzászban és a Vogézek vidékén. Colmar mellett, a Münstervölgyön át Munsterbe, a gólyák városába tartunk. Egy rövid ott tartózkodás után a Vogézek-hegységben a Col de la Schlucht 1130 méteres magasságából csodálhatjuk meg az elénk táruló kilátást. A Vogesenhochstraße-t az első világháborúban hozták létre, a katonai utánpótlás biztosítása céljából. Ma népszerű turista útvonal, és csodálatos kilátással kényezteti az utazókat, mely a környező völgyekre nyílik. Megállunk egy sajtgyárnál, ahol a gasztronómiai élvezeteknek adózhatunk. Eguisheim az elszázi borút egyik bájos ékköve. Városnézést és szabadidőt követően visszatérés a hotelbe.

4. NAP Sasbachwalden – Mummelsee – Baden-Baden
Reggeli után meghívjuk egy Észak-Fekete-erdőbe teendő kirándulásra! Ortenau szőlőslankáit csodálva haladunk Oberkirch és Sasbachwalden felé, mely Németország képeslapokra kívánkozó, bűbájos virágoskertje. Egy rövid ottani tartózkodás után majd a több, mint 1000 méter magasan fekvő, 17 méter mély, csodaszép Mummelsee partján élvezhetjük ebédszünetünket. Az ismert Schwarzwaldhochstraße (mely a legszebb Feketeerdei turistaútvonalakat fogja csokorba 60 kilométer hosszan) mentén vezet utunk Baden-Badenbe. Képet kaphatunk a népszerű, történelmi fürdőváros legfontosabb nevezetességeiről. Visszatérés a hotelbe, vacsora.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Belchen – St. Blasien
Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV programlehetőség: festői tájakon, Freiburgon, Staufenen és a Münster-völgyön keresztül Belchen felé visz utunk. Itt kabinos libegővel jutunk fel Baden-Württemberg tartomány legmagasabban fekvő vendégházához (1240 méter), ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Fekete-erdőre. Ebédszünet, majd ezt követően St. Blasien vár ránk, ahol a katedrális impozáns kupolája nyűgöz le minket: ez a harmadik legnagyobb Európában. Útközben elsuhanunk buszunkkal az álomszép Schluchsee és Tittisee mellett. Visszatérés a hotelbe, majd vacsora.

6. NAP Hazautazás
Lefoglalt utazási csomag esetén!
Reggeli, utazás haza Magyarországra. Visszaérkezés Budapestre felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

Fontos Információk!
Az utazáshoz érvényes, új, kártya típusú személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges. Fakultatív programok vásárlására foglaláskor, előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk!
 

Az ár tartalmazza

Minőségi szállásokat: Vendégeink 5 éjszakára Oberharmersbach-ban, a Hotel Bären komplexumában kapnak elhelyezést. Félpanziós ellátást: 5 büféreggeli és 5 büfévacsora. Üdvözlő italt érkezéskor Kollégánk üdvözlő itallal köszönti Önöket a szállodában. Kirándulóprogramot: Észak-Fekete-erdő- kirándulás a program szerint. Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Helyi turisztikai adó (a helyszínen fizetendő): kb. 2 euró/fő/éj Utazási csomag (oda- és visszaút busszal, 1 bőrönd – 20 kg/fő és 1 kézipoggyász – 10 kg/fő lehetőségét): 39.990 Ft/fő Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 32.000 Ft/fő/hét Amiket ajánlunk Önnek: Fakultatív kirándulási csomag (Strasbourg és Obernai, Elzász- és Vogézek, Belchen és St. Blasien): 39.990 Ft/fő Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő Baleset- és poggyászbiztosítás: 3.390 Ft/fő/nap

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulási csomag: 39.990 Ft/fő • Straßburg és Obernai Utunk során áthaladunk Ortenau-n, és a Rajna völgyén, Európa szívébe, és fővárosába, a franciaországi Straßburgba. Itt található az Európai Parlament, az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai írósága is. Felkeressük a legfontosabb nevezetességeket: a székesegyházat, a Gutenberg – teret, a Petit France–negyedet (2000. óta az UNESCO – Világörökség része). Hajókirándulás keretében az Ill-folyóról is megcsodálhatjuk Straßburg varázsát. Majd Obernai felé tartunk, az elzászi borvidék egyik leggyönyörűbb városkájába. Elbűvöl majd minket a piactér a tipikus elzászi stílusú házikókkal. Egy borászatban a helyi nedűk kóstolása koronázza meg napunkat. • Elzász és a Vogézek vidéke Colmar mellett, a Münster-völgyön át Munsterbe, a gólyák városába tartunk. Egy rövid ott-tartózkodás után a Vogézek-hegységben a Col de la Schlucht 1130 méteres magasságából csodálhatjuk meg az elénk táruló kilátást. A Vogesenhochstraße-t az első világháborúban hozták létre, a katonai utánpótlás biztosítása céljából. Ma népszerű turista útvonal, és csodálatos kilátással kényezteti az utazókat, mely a környező völgyekre nyílik. Megállunk egy sajtgyárnál, ahol a gasztronómiai élvezeteknek adózhatunk. Eguisheim az elszázi borút egyik bájos ékköve. Városnézés és szabadidő. • Belchen – St. Blasien Festői tájakon, Freiburgon, Staufenen, és a Münster-völgyön keresztül Belchen felé visz utunk. Itt kabinos libegővel jutunk fel Baden-Württemberg tartomány legmagasabban fekvő vendégházához (1240 méter), ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Fekete- erdőre. Az ebédszünet után St. Blasien vár ránk, ahol a katedrális impozáns kupolája nyűgöz le minket: ez a harmadik legnagyobb Európában. Útközben elsuhanunk buszunkkal az álomszép Schluchsee és Tittisee mellett. Fakultatív programok vásárlására foglaláskor, előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség.

Hotel

Hotel Bären*** Oberharmersbach http://www.baeren-oberharmersbach.de/ Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

Németország, Németország körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.