info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/0/2020/meses-mikulastura-lappfoldon-manotanc-az-erdoben-finnorszag-3.jpg

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben program leírása

Szervezett csoportos utazás városnézéssel Helsinkiben.
„Manótánc az erdőben” iidőpnt: 2020. november 27 - december 1. Jelentkezés lezárva.
Megjegyzés: a programok sorrendje változhat.

Program

1. nap  november 27. péntek

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival.
Átszállás Helsinkiben11:35 – 14:55, Budapest – Helsinki: Panoráma városnézés és rövid szabadidő Helsinkiben.
19:55 – 21:15 Helsinki - Rovaniemi: Autóbusz transzfer a szállodába. Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

2. nap november 28 . szombat

Kényelmes reggeli a szállodában. Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

Ajándék:Mikulásfalván az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) részt vehet egy kb. 10 perces mini hómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik! Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván. A program után visszatérés a szállodába, szabadidő. Kötelező félpanziós vacsora a szállodában. Késő délután Törpi Plusz Manóiskola: közös mézeskalácssütés.

3. nap november 29. vasárnap

Reggeli  a szállodában. Délelőtt  kb. 1,5 órás fakultatív program felár ellenében:Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél. Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy  felnőtt vállalkozik a kutyaszán vezetésére.

Fakultatív Santa Park program egyénileg, a helyszínen történő jelentkezéssel. A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

Fakultatív hómobil túra felár ellenében. Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad. Fontos tudnivalók: A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel. Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

4. nap  november 30. hétfő

Reggeli a szállodában. Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”. A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört! A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap.

A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át  ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén.

Fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel(helyszínen történő jelentkezéssel kis csoportban, min. létszám 10 fő, vagy
Késő délután Törpi Plusz:Manóiskola: vicces manófeladatok a kertben (óriás szaloncukor cipelés, hóvarázslás, hóember építés ), majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! 
Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

5. nap december 1. kedd

Reggeli a szállodában szabadidő a szállodában indulásig. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Finnair menetrend szerinti járataival, átszállás Helsinkiben: 14:10-15:30. Utazás belföldi járattal Helsinkibe. 17:05: Indulás Helsinkiből. 18:30: érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

Szállás

Chalet Hotel Ounasvaaran - A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található - felár ellenében használható - tradicionális finn szaunája van.
Kategória: hivatalos besorolás helyi 4*, irodánk szerinti besorolás 3* superior.

Elhelyezés

Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: a kisebbek max. 4 főre, míg a nagyobbak max. 6 főre alkalmasak. Nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.

„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható.

„Nagy ház” – min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy fizetendő!)

Felszereltsége: A földszinten 4 fő helyezhető el. 2 fő egy, a nappaliból nyitott ajtón keresztül megközelíthető hálószobában kerül elhelyezésre, ahol 2 külön ágy található. A 3. és 4. fő a ház típusától függően az előbb említett hálószobában található ágyak felett lévő lehajtható emeletes ágyon, vagy a nappaliban található kinyitható kanapén kerülnek elhelyezésre. A nappaliban lévő szofa az IKEA-ból ismert kanapéként képzelhető el. Az emeletes ágy tökéletesen alkalmas felnőttek részére is, míg a szofát 14 év alatti gyerekek számára tartjuk kényelmesnek.
Foglaláskor javasoljuk, adják meg a preferenciát, melyik típusú nagy házban laknának. Bár garantálni nem tudjuk, hogy a család a 3. és 4 főre az emeletes ágyas, vagy a kanapés elhelyezést kapja. Az 5. és a 6. ágy. az emeleti padlástérben kialakított hálószobában található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható. A földszinten található a zuhanyzó/WC, a szauna, és szintén itt kapott helyett a nappalival egy légtérben kialakított mini-konyha.

Fontos

 Kis házban min. 1-max. 4 fő részére
- Főágyon (minimum 2 főágy ár fizetendő!): 296 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2 év) babaággyal: 60 000 Ft/fő
- 3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon: 196 000 Ft/fő
- 3. és 4. személy: felnőtt pótágyon: 216 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 125 000 Ft/fő/ 3 éj

Nagy házban min. 4-max. 6 fő részére
- Főágyon minimum 4 fő főágy ár fizetendő!: 246 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2 év) babaággyal: 60 000 Ft/fő
- 5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon: 196 000 Ft/fő
- 5. és 6. személy: felnőtt pótágyon: 216 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalma

- Repülőjegy a Finnair menetrend szerinti járatain, turista osztályon Rovaniemibe budapesti indulással és érkezéssel, átszállással Helsinkiben, személyenként 1 feladott csomaggal. Fedélzeti ellátás nincs, előzetes ülőhelyfoglalási igényeket figyelembe veszünk, de nem garantált,
- városnézés Helsinkiben,
- 4 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval,
- svédasztalos reggeli,
- repülőtéri transzferek,
- autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással,
- magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön  és Helsinkiben,
- gyermek animáció: Manóiskola” Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a gyerekeknek: meglepetés ajándék a Mikulástól, kb. 10 perces mini hómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.

A részvételi díj nem tartalmazza

- Repülőtéri illeték (felnőtt és gyermek 2-12 év): 69 000 Ft/fő
- Kötelező félpanziós vacsora 4 alkalom ital nélkül
Felnőtt: 70 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 18 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 35 000 Ft/fő
- kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- fakultatív programok díja
- ültetés a Finnair járatokon,
- Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igényével forduljon kollégáinkhoz, kérje személyre szabott ajánlatát!

Fakultatív

Fakultatív programok csak előzetes jelentkezés alapján:

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon

Felnőtt: 53 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő

Husky farm 25 perces szánkózással

Felnőtt: 56 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafari – transzferrel

A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!
Felnőtt - 2 fő egy hómobilon: 45 000 Ft/fő
Felnőtt - 1 fő egy hómoblion felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-14 év): 35 000 Ft/fő

TERMORUHA

Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Ellátás

Reggeli.

Jellemzők

- Családbarát
- Gyerekbarát
- Hegyvidék
- Magyar idegenvezetővel
Finnország, Lappföld utazás

Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben térképe

Finnország, Lappföld utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Finnország, Lappföld utazás
2024.04.21 - 2024.04.27

Vasárnap

borús égbolt

-3°C

éjszaka: -9°C

észak-északkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 64%

Víz hőmérséklet

3°C

Hétfő

borús égbolt

-6°C

éjszaka: -7°C

kelet-délkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

3°C

Kedd

havazás

-3°C

éjszaka: -2°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 95%

Víz hőmérséklet

3°C

Szerda

enyhe havazás

0°C

éjszaka: -1°C

délkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 94%

Víz hőmérséklet

3°C

Csütörtök

enyhe havazás

-0°C

éjszaka: -0°C

délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 94%

Víz hőmérséklet

3°C

Péntek

borús égbolt

1°C

éjszaka: 0°C

keleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 97%

Víz hőmérséklet

3°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.